Nya produkter - ögonskuggor, solpuder och solglasögon

Jag tänkte filma en video idag, men jag är fortfarande sjuk och så otroligt seg och hängig. Plus att min hud är ganska torr just nu, behöver kurera lite. Jag har i alla fall köpt lite nya saker som jag tänkte visa. Tog en sväng till kicks idag, sen när jag kom hem märkte jag att mitt kicks medlemskort hade kommit i brevlådan och en rabattkupong på 10%, men det kan jag använda någon annan gång.


Såg att de hade color infallible skuggorna och köpte 2 st. Det fanns inte många kvar, typ en av varje. Jag valde just dem här för att det är färger som jag inte har några liknande, och de var så fina. Men vill gärna ha dem andra färgerna också, om jag gillar dem här så kan jag köpa fler senare.



006 All night blue 109 kr.
Jättefin blå färg. Jag måste prova dem här så snart som möjligt. Kanske gör en video med dem.



005 Purple obsession 109 kr. Samma här, en fin lila färg. De är väldigt krämiga i konsistensen, får se hur bra de funkar på locket.



IsaDora Bronzing powder 48 matte tan 125 kr. Jag har länge velat köpa ett solpuder utan skimmer i sig, så idag gjorde jag det. Får se vad jag tycker om det.



Sen köpte jag bara ett par solglasögon från lindex för 80 kr.
Fick man ett fint litet fodral till också.

Mina favoritparfymer


Clean warm cotton 455 kr för 30 ml. Den här parfymen luktar väldigt fräscht och jag vet att resten av clean parfymerna gör det också. Det luktar nytvättat och rent men även med lite nyanser av citrus och jasmin. Jag har själv inte den här parfymen, de har ganska höga priser men luktar otroligt gott.

Miss dior chérie ca 680 kr för 50 ml. Det här är min favoritparfym just nu och som jag använder nästan varje dag. Den luktar inte sådär sött som många parfymer gör, utan den har en hint av mysk i sig. Svårt att beskriva men så här beskriver en hemsida den. Man behöver inte alls mycket för att det ska lukta då det är eau de parfum och sen sitter den hela dagen också.

Miss Dior Chérie från Dior lanserades 2005 och är oemotståndlig, mjuk och frisk, med doft av jordgubbssorbet, jasmin och patchouli.

Toppnot: grön tangerin och jordgubbsblad
Hjärtnot: viol, karamelliserade popcorn, jordgubbssorbet och rosa jasmin
Basnot: mysk och patchouli

Pink sugar sensual 375 kr för 50 ml. Här har vi en lite billigare parfym. Jag har även den här hemma men har inte använt den på ett tag. Den har en liten vaniljdoft till sig och luktar lite sensuellt kan man kanske säga. Den luktar blommigt men även lite sött.

Toppnoter
Svarta Vinbär, Tangerin & Bergamott.
Hjärtnoter

Apelsinblommor, Rosa Jasmin & Tiaré.
Basnoter

Vanilj, Svart Socker & Sandelträ.

Dolce & Gabbana light blue ca 500 kr för 25 ml. Jag älskar den här parfymen. Min håller tyvärr på att ta slut, ytterst lite kvar. Den här luktar sött och lite citrus, enligt mig. Jag älskar citron så självklart gillar jag lukten på den här parfymen. Den luktar väldigt fräscht. En klar favorit hos mig.

Toppnot: Granny Smith Äpple, Sicilianska Ceder, Blåklocka.
Hjärtnot: Jasmin, Ros
Basnot: Cederträ, Amber, Mysk


Biokväll




Nu ska jag på bio och se sanctum 3D. Jag är fortfarande förkyld så jag orkade knappt sminka mig. På med lite concealer, puder, solpuder, lite skugga på ögonen, eyeliner, mascara och så klart!

Blågrön skugga




Åh denna underbara skugga upptäckte jag idag i min viva la diva palett, har aldrig lagt märke till den förut. En blågrön skugga som jag matchade med en mörkbrun skugga.



Här är skuggan som jag använde + den mörkbruna matta från min Isadora palett.

Hur jag har stylat mitt hår under veckan

Jag har inte tvättat mitt hår på en vecka och jag har heller inte använt något värme på mitt hår, alltså ingen fön, plattång eller locktång. Det har gått bra. Det jag har gjort för att styla det(även fast det sett ganska hemskt ut hela veckan) är att när det är lite fuktigt så har jag gjort en lös utbakad fläta(går att göra inbakad också men jag brukar oftast göra utbakad), ungefär från öronen och ner, sen tar jag ut den när håret är torrt och då blir det lite lockigt och fint.



1. Lös utbakad fläta i fuktigt hår. Inte när det är helt blött för då kommer det aldrig torka.



2. Släpp ut flätan när det är helt torrt eller nästan torrt.



3. Sen har jag i lite vax för att fixera håret lite.



4. Snurrar upp luggen och fäster den med hårnålar.



5. Klart! Ganska simpelt och jag slipper platta eller föna det. Sen om man vill ha det lite mer lockigt så kan man göra några lockar här och där i håret med en locktång.


2 videor kommer snart

Jag har gjort 2 nya videor som kommer upp inom kort. En grå ganska lätt sminkning och en om hur jag lägger min foundation osv. Så det kan ni snart se här på bloggen. Jag ska också hinna göra en festsminkning i helgen om jag hinner annars kommer det nästa vecka. Är det någon speciell sminkning du skulle vilja se? Kommentera så försöker jag göra den!

Guldgrön sminkning

Ibland brukar jag inte orka göra speciella sminkningar till vardags. Nu har jag lyckats bli smittad och gått och blivit förkyld, därför vaknade jag ovanligt tidigt och kunde inte somna om. Tänkte att jag lika gärna kunde sminka mig lite längre eftersom att jag hade tiden. Det blev en grön och guldig sminkning.








Jag använde mig av IsaDora eyeshadow quartet som heter wild jungle, en liten palett med 4 skuggor som jag inte har visat. Men ni ser hur färgerna ser ut.

- Guld/grön skugga, viva la diva paletten, på inre delen av ögonlocket.
- Skugga nr 3 på resterande delen av ögonlocket, men bara upp till globlinjen.
- Skugga nr 2 i globlinjen.
- Skugga nr 1 som highlighter.

Resten av ansiktet blev bara en vanlig bas som jag brukar göra.

Läppar 101

Vilken färg ska man välja?
Det är snyggast om man matchar läppstiftslärgen med färgen på din ögonskugga.

- Rött, rosa och brunt läppstift passar med brun ögonskugga.
- Lila och ljuslila läppstift passar med lila ögonskugga.
- Rosa och aprikos läppstift passar med blå ögonskugga.
- Rosa läppstift passar med grön ögonskugga.
- Rött läppstift passar med röd ögonskugga.
- Alla färger passar med svart ögonskugga.



Vill du att dina läppar ska se större ut?

- Fyll i läpparna med en välvässad läppenna. Den bör vara i samma färg som läppstiftet. Fyll i läppkonturen utanpå läppens naturliga kontig. Om du kan måla lite utanför så gör det, men bara om det ser naturligt ut.
- Applicera läppstift. Om du vill ha en diskretare färg än vad du har, måla med ett ljust läppstift ovanpå. Det går utmärkt att blanda färger för att få fram en annan färg.
- Applicera lite läppglans i mitten av underläppen. Se bara till att det ser naturligt ut.
- Ett annat knep är att ta en ljus penna eller en vit penna och måla precis ovanför överläppen.
- Ser det för mycket ut så är det antagligen för kladdigt, ta en bit papper och bit av.
- Ljusa läppstift ger större läppar än mörkare.


Guldigt




Lite jobbigt när man ska sminka sig och inte är hemma. Därför blir det lite halvdant. I alla fall här är dagens smink. Det blev lite guldigt och ganska simpelt.

Att välja rätt rouge

Hur man väljer rätt rouge som passar sin hudfärg och sin sminkning?

- För det första om man är ganska så blek så passar man bättre i rosa-aktiga rouga och lite kallare färger, medans om man är lite mörkare i hyn så passar man bättre i persikofärgade rouge. Nu finns det ju ingen som säger att bleka inte får ha persikofärgade rouge, men så funkar det.

- Sen kan man också titta på rosigheten på sina kinder när det syns, till exempel när man är varm. Om färgen drar åt en varmare ton ska man använda färger som aprikos, persika och korall. Om man istället får en kall ton är rouge i plommon, babyrosa och vinrött fint.

- Vill man matcha rouget med resten av make upen så finns det en sak man ska tänka på. Har man kalla toner på ögonlocket så ska man matcha med ett kallare rouge och har man varma färger på locket så ska man matcha med varma färger på rouge. Alltså det är ganska logiskt.


Kommande inlägg

Jag försöker komma på något inlägg som jag kan göra för er och lägga upp imorgon och tidsinställa. Jag har skolan från 9.00-16.00 imorgon och efter det ska jag vara med min pojkvän, därför kan jag inte göra någon video. Men jag ska försöka att komma på någonting som jag kan skriva om nu och så kan jag lägga upp det imorgon. Bara så att ni vet!

IsaDora Jungle fever



I vår kommer IsaDora ut med lite nya produkter som heter Jungle fever. Skuggorna var underbara och ett bronzer utan skimmer i har jag letat efter länge men jag har aldrig orkar köpa något, det här såg ju riktigt fint ut.

Jag gillar ju verkligen IsaDora, deras ögonskuggor är jättebra. Nästa månad ska jag se till att köpa lite fler ögonskuggor. Längtar fortfarande efter loreals infallible som jag skrev om förut. Någon som vet när dom kommer ut?

Lite ögonskuggor


Viva la diva paletten. Den är jättebra och är bra pigmenterad trots att den var så billig.


Den här paletten har jag köpt på sephora, som är en affär som inte finns i sverige. Den innehåller 32 ögonskuggor, 16 läppglans, 3 rouge och 1 bronzer. Fina och bra ögonskuggor. Läppglansen använder jag inte utan jag har bara provat lite. Rougen och bronzern är också bra.


IsaDora eye shadow palette 50 matte chocolates. Jag har redan pratat om den här. I alla fall så är den här paletten riktigt bra för ögonskuggorna är pigmenterade och krämiga. Lätta att jobba med.


Också från Isadora och den här lyckades jag få för 60 kr på rean. Riktigt snygga färger. Speciellt den röda och den rostiga.


Ännu en Isadoraskugga. Den här mossgröna färgen är riktigt snygg. Ett minus för den dåliga förpackningen som är typ omöjlig att öppna.


Smashbox eye shadow trio - on stage. Tre riktigt snygga skuggor.


Smashbox eye shadow - flirt. Jag önskar att man såg bättre på bilden men den här skuggan är riktigt fint glittrig, den har massa små fina glitter i sig. Sen är den typ lite grå/rosa i färgen.


En palett som jag fick gratis när jag beställde smink från elf. Jag har provat skuggorna men jag har aldrig använt dom. Det har bara inte blivit så. Är väldigt mörka och festliga skuggor.

Dagens naglar



Isador 644 red alert. Underbart nagellack med en klarröd färg. Jag lyckades snappa åt mig det på rean för endast 20 kr. Jag älskar Isadoras stora borstar också.

No more shampoo

Från och med idag ska jag inte tvätta mitt hår med schampo. Tänkte prova balsammetoden och försöka att inte utsätta mitt hår för så mycket värme. Mitt hår har blivit väldigt torrt. Det jag gör när jag kommer ut ur duschen är att lägga håret på plats med fingrarna, alltså fixa min bena, sen låter jag det självtorka. Det blir bättre och inte lika frissigt om jag struntar i att borsta det när det är blött. Jag ska försöka att låta plattången vara ett tag.

Ni får gärna fortsätta komma med förslag, det är jätteroligt att så många kommenterar vad dom vill se. Resten av dagen kommer jag att sitta och designa en skönhetstidning som jag håller på att göra, det är en uppgift till min Grafisk kommunikation B kurs. Jag kommer att uppdatera lite senare under dagen.

Enkel neutral sminkning för små ögon




En ny sminkvideo kommer snart upp. Det är en enkel neutral sminkning som passar perfekt till vardags. Den får också små ögon att se större ut. Den innehåller bara matta ögonskuggor och tar typ 5 minuter att göra.

Mina elf borstar och och borsttips



Det här är alla borstar som jag har från elf. Jag har ju skrivit lite om elf en gång innan men tänkte berätta lite mer. Om det är någonting man ska köpa när man beställer från elf så är det borstar. Du får väldigt bra kvalité för inte alls mycket pengar. De här vita som jag har är från deras vanliga "märke" och de är lite billigare. Medans de svarta är studioborstar och kostar lite mer. Dvs de vita kostar ungefär 16 kr och de svarta ungefär 37 kr. Alltså det är småpengar. Du får inte ens en borste från h&m för det och deras är jättedåliga.


Här är några borstar som jag ska beställa snart. Alltså är man ute efter bra och billiga borstar så ska man inte gå till h&m och köpa någon för 20-30 kr för de är inte bra i längden. De billigaste och bästa borstarna som man kan hitta tycker jag är kicks borstar och de ligger runt en hundralapp. Elfs borstar är lika bra och billigare. Alla borstar här ovan får du för 255 kr + frakt på 40 kr. Eller så passar man på att beställa när de har nån kampanj eller liknande så att man får gratis frakt.

Klicka här för att komma till elfs hemsida.

Vad vill ni att jag ska skriva om

Det har tagit lite stopp i mitt huvud just nu apropå vad jag ska skriva om. Jag har studiedag imorgon och kommer därför ha chans att uppdatera ganska mycket. Alltså det är bara att ösa på med kommentarer om vad ni vill att jag ska göra. Ta chansen nu när jag har ledigt för resten av veckan blir det mer skola och mindre fritid.

Finns det några tips ni vill att jag ska skriva om? Sminkgrunder? Vad? Flera sminkguider/tutorial? Video? Bilder? Eller kanske skriva om produkter? Vad som helst. Bara att kommentera.

Guldbrun bronzig sminknig

En guldbrun sminkning kommer snart upp. Jag håller på att ladda upp den på youtube just nu.


Shopping i malaysia

Om 2 veckor ska jag åka till malaysia. Jag är så himla spänd över att få shoppa där. Speciellt sminket! Det finns nog massa roligt att köpa där. Förhoppningsvis billigt också. Jag kommer inte att köpa någonting av dem dyrare märkena. T.ex. Make up forever som också finns i usa sägs ha bra produkter men de ligger nog på en prisklass som jämför sig med typ mac eller make up store. Nej jag tycker att det ska bli riktigt roligt att fynda billigare sminkprodukter som är lite av deras egna märke, asiatiska märken. Jag ska se om man kan fynda lösögonfransar billigt, ögonpennor, läppstift osv.

Kom med förslag. Er önskan är min lag.

Jag har ingen aning vad jag ska skriva om idag. Vill ni att jag ska skriva om någonting speciellt så säg till. Imorgon ska jag försöka att göra en tutorial för det är min lediga dag. Annars är det bara att kommentera på. Jag tar emot alla förslag!

Plocka ögonbrynen

Att tänka på:
- Plocka med måtta, om du plockar för mycket så ser det inte snyggt ut. Försök också att följa din naturliga form på brynen. Plocka alltid på undersidan av brynen och inte på ovansidan. Det kommer få dina ögon att se hängiga ut.

-
Gör det ont? Prova att hålla en isbit på ögonbrynet innan.

- Har du plockat för mycket? Få inte panik och börja plocka ännu mer. Är dom jättetunna så går det att fixa. Sluta noppa dom i några månader så kommer dom att växa ut, så kan du plocka nog igen i den formen du vill ha.

- Det första du ska göra
när du ska noppa ögonbrynen är att rikta en stark lampa mot ditt ansikte och ta fram en spegel. Då kommer du att se alla hårstrån.

- Plocka inte för mycket i början av brynen. Där ska dom oftast vara ganska tjocka.

- Om ögonbrynen är ganska långa
så ta och kamma ögonbrynen uppåt och klipp hårstråna lite försiktigt.

- Försök att följa den här mallen under.

A - Brynen ska börja vid samma ställe som din näsvinge.

B - Ögonbrynens högsta punkt ska ligga vid pupillens kant när du tittar rakt fram.

C - Ögonbrynen ska sluta i samma vinkel där ditt öga slutar.


Sminktutorial på gång

Tittar på burlesque och älskar sminkningarna. Jag gillar dem fina pinuppliknande sminkningarna med mycket eyeliner och röda läppar. Funderar på att göra en liknande tutorial och funderar också på att göra en första tutorial i videoformat. I alla fall om sminkningar i videoformat är någonting som ni skulle vilja se så kan jag gärna göra det. Just let me know!


En gnutta personligt

Eftersom att det är lördagskväll och allt så kommer jag inte att uppdatera mycket mer idag. Imorgon kommer mer tips och trix, men just nu får ni nöja er med en liten lista som kanske säger lite mer om mig. Hoppas ni gillar det!

Namn: Jennifer
Piercingar: Inga alls. Inte ens öronen.
Tatueringar: Nej inte det heller.
Längd: 161 cm.
Skostorlek: 35-36.
Hårfärg: Ja vilken färg är det just nu, brunt/rött/orange-aktigt.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nej inte just nu.
Vilket shampoo använder du: Just nu använder jag Redken.
Vilken parfym använder du: Miss dior cherie.
Vad är du rädd för: Det kan ta lång tid att gå igenom allt det. Bland annat sprutor och jag är väldigt mörkrädd.
Salt eller socker: Socker.
Gillar du ketchup: Med måtta ja.
Är du glad nu: Ja.
Var du glad igår: Ja!
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja.
Vad dansar du till: Helst inte alls.
Kan du sjunga: Ja det skulle jag säga att jag kan.
Spaghetti eller makaroner: Makaroner big time!

Har du pojkvän/flickvän? Ja.
Är du kär? Oh ja!
Hur tidigt stiger du upp? Halv sju dom dagarna jag har skola.
Gillar du att slåss? Jag ogillar slagsmål väldigt mycket.
Har du utländska föräldrar? Ja min pappa är finsk.
Är du bra på att måla? Jag är ganska duktig på att rita och illustrera.


How to: Göra en egen primer

Idag har jag hittat ett riktigt bra tips. Nu ska ni få ett tips på hur man kan göra en egen ögonskuggsprimer. Fick det här tipset från en tjej på youtube. Om ni vill se hur hon gör KLICKA HÄR.

Det du behöver:
- Foundation
- Concealer i krämig form(har du bara en i fast form som jag så ta lite av den och värm den lite i micron så att det blir lite krämigare)
- Body butter(Använd inte vanlig lotion då body butter är fastare i formen så blir det för rinnigt om man använder vanlig lotion)

Det du gör är att du tar en liten burk eller någonting som du kan ha primern i. Nu ska du lägga i alla ingredienserna. För att det ska bli bra så ska man ta lika mycket av varje produkt. Sen hur mycket du tar beror på hur mycket primer du vill göra. I alla fall, lägg i lite foundation, concealer och body butter. Rör om och blanda med någonting. Klart!

Jag har provade lite snabbt på min hand och jämförde med min lumene primer och en gång utan någon alls. Fungerar precis lika bra som min primer från lumene. Jag har dock inte provat än på min hud och under dagen, men enlig det här tjejen så ska det sitta i alla fall upp till 8 timmar. Jag ska prova den imorgon och återkommer med resultat.


Dagens smink

Hejhej kära sminkälskare! Det här kommer nog att bli mitt enda inlägg idag. Jag ska nämligen spendera eftermiddagen och kvällen med min andra hälft, det är ju trots allt fredag. Men ett inlägg ska jag allt ge er. Det är inget mindre än dagens smink. För en gångs skull kan jag ta bilder när det är ljust ute.

Sminkningen är ganska enkel. En neutral skugga på locket, en lite mörkare brunaktig skugga vid ögongloben, lite highlighter under bryn och i ögonvrån. Eyeliner, vit kajal och så mascara. Här får ni en helbild också, kan ni se mig lite bättre!





Skönhetsfrågor

1. Ungefär hur mycket lägger du på smink/hudvård per månad?
- Det varierar mycket. Ibland köper jag bara smink men ibland köper jag bara kläder. Men runt 600 kr kanske.

2. Vad väckte ditt intresse för smink?
- Jag har ju sminkat mig länge men inte riktigt brytt mig så mycket. Sen började jag titta på en tjej på youtube som gjorde sminkvideor. Ibland försökte jag mig på lite sminkningar med dem få och dåliga produkterna jag hade. Jag började följa fler och fler människor på youtube som pratade om smink, sen blev det bara så att jag kom på att jag verkligen gillade att hålla på med smink.

3. Favoritmärke?
- Det är svårt. Jag har ju sagt att jag gillar IsaDora, de har många bra produkter. Jag gillar såklart dyrare märken som jag har provat också, men det ligger inte riktigt inom min ekonomi.

4. Var handlar du ditt smink? Favoritbutik/favoritsite?
- Kicks. Jag älskar att gå runt i kicks och bara kolla in alla produkter de har, men det ska vara en bra kicks. Annars är såklart åhléns city underbart.

5. Nämn något som kännetecknar din make-up:

- Jag brukar ha det ganska naturligt. Jag gillar jordnära färger, ingenting för färgglatt och ingenting för skimmrigt.

6. Vilket var ditt sämsta respektive bästa skönhetsköp någonsin?

- Mitt sämsta måste vara antingen mitt HD powder från elf eller mina 2 foundation som jag har stående hemma, helt fulla men lite för mörka. Mitt bästa hm.. jag köpte en palett från sephora när jag var i italien, men flera ögonskuggor i. Det var väl lite då som jag började experimentera med ögonskuggor mer och mitt intresse väckdes mer.

7. Hur sminkade du dig för 5/10/15 år sedan?

- För 5 år sedan så sminkade jag mig helt fel, jag var väl 13-14 år och visste inte alls hur man applicerade en foundation eller hur man hittade rätt nyans. Jag hade alldeles för mycket mascara förmodligen. Sedan när det kommer till 10 och 15 år sen så sminkade jag mig självklart inte då.

8. Bästa hudvårdsprodukterna?
- Eftersom att jag inte har någon problemhy så bryr jag mig inte så mycket om hudvårdsprodukter. Jag tvättar oftast ansiktet med tvål och använder min ansiktskräm från nivea. Det enda som är viktigt är att jag har en återfuktande ansiktskräm, för jag gillar verkligen inte att vara torr.

9. Bästa makeup-produkterna?

- Alltså concealer är ju väldigt bra när man vill täcka sina fula ringar under ögonen.
- Primer är lösningen till allt. Jag köpte min första ögonskuggsprimer för..kanske 5 månader sen, nu i efterhand har jag provat att göra en sminkning utan den - det går ju inte.

10. Bästa hårprodukterna?

- Måste säga macadamia natural oil deep repair masque, mitt hår har aldrig varit så lent.
- Annars gillar jag verkligen lee stafford poker straight.

11. Bästa kroppsvårdsprodukterna?

- Bodyshops body butter. Jag har en både i lukten cranberry joy och mango. Min kropp har aldrig blivit så återfuktad och len.

12. Bästa skönhetsbloggen?

- Hm.. Det finns inte så många skönhetsbloggar som jag verkligen gillar, jag letar hela tiden efter nya intressanta. Lindas sminkblogg är ju ganska rolig att kika in på, fast det kan också vara lite tråkigt att hela tiden läsa om dyra produkter som man inte har råd med. Annars är hon väldigt duktig på det hon gör.

Maybelline gel liner

En ny produkt från maybelline. Det här måste vara den första gel linern som jag har sett från budgetmärkena. Jag såg den inne på kicks och den står i en liten kartongförpackning och med följer även borsten. Den finns bara i svart här i sverige, vad jag vet. Kostar 119 kr.


Jag själv gillar gel liners eller cream liners bra. Jag använder min från elf nästan varje dag. Tycker att det är lättare att applicera och blir inte lika kletigt.


Dagens smink - au natural(nästan)




Dagens sminkning blev ganska naturlig. Orkade inte göra massa skuggor.
Jag har fyllt i ögonbrynen med en penna, en eyelinerpenna från maybelline, en ljus skugga under ögonbrynen och i ögonvrån, vit kajal på undre fransraden och slutligen mascara.

Nytt

Jag var ju på kicks av en anledning, köpte inte mycket alls men det här köpte jag.
Loreal paris - Double extansion mascara.
Jag har aldrig provat den här mascaran. Eller jo jag har provat den som har beige tub. I alla fall så ville jag ju ha en ny mascara. Ska berätta vad som hände. Den här mascaran ska egentligen kosta 175 kr, det stod ingenting om någon extrapris eller kampanj. När jag skulle betala så stod det 87,50 kr och på kvittot står det kampanj. Jag antar att det blev halva priset. Bra va?

Jag har inte provat den än men kan återkomma om jag gillar den eller inte.
IsaDora inliner kajal - 50 satin white 75 kr. Jag behövde verkligen en vit kajal så jag passade på att köpa en. Innan har jag bara haft en vit från h&m och den är verkligen dålig, bara rakt ner i soporna med den gamla.

Loreal paris color infaillible



Jag var på kicks idag och såg att loreal paris har några nya ögonskuggor. Det stod att de skulle komma inom kort. I alla fall så hade de tester på alla skuggor. Åh herregud vad fina de var. Jag vill köpa allihopa. Så himla fint skimmer i dem. De kommer ut med 8 skuggor ser det i som. Om jag inte minns fel så skulle dom kosta 110 kr.

Jag ska gå och köpa dem direkt när de kommer ut. Eller inte alla tror jag, så mycket pengar vill jag inte lägga ner. De jag är sugna på är den guldiga, den lila, den blåa, den mörkbruna och den gröna. Ni måste spana in dem här alltså!

- 01 Time resist white
- 02 Hourglass beige
- 04 Forever pink.
- 05 Purple obsession.
- 06 All night blue
- 09 Permanent khaki
- 12 Endless chocolat
- 14 Eternal black

Mina hårprodukter

Jag kommer inte att skriva om lika mycket hår här i bloggen som smink, men lite förekommer eftersom att jag gillar sånt också. Här kommer mina favoritprodukter.


Lee stafford poker straight 80 kr. En värmeskyddande spray som håller ett plattat hår rakt. Sprayar man den har noggrannt genom hela håret innan man plattar det så håller håret sig verkligen rakt hela dagen.


Lee stafford messed up 80 kr. Inom samma märke har jag även ett vax. Jag brukar använda lite gör att fixera min lugg lite och sen bara dra igenom hela håret lite, bara för att få lite struktur.


Aussi anti-frizz + conditioning milk 125 kr. Jag brukar bara dra igenom den här i håret innan jag fönar det och så håller sig håret ofrissigt.


Björn axén repair serum ca 160 kr. Det här är som glansdroppar som man drar igenom topparna. Jag vet inte riktigt om det har funkat eller inte. Mitt hår blir glansigare i alla fall. Det är ingenting som jag kommer köpa igen när det tar slut, men det är mest för priset.

En guide i mascaradjungeln.

Det många olika sorters mascaror. Frågan är bara vilken typ av borste passar mig? Jag ska köpa en ny mascara snart och funderar på att prova någon ny, då jag har haft samma ganska länge. Kanske en tvåstegsmascara? Här nedan kan ni hitta den mascaran som passar er bäst.

Först ut; gummiborstar

Det här är en favorit hos mig, just för att det är så enkelt. Det är en gummiborste som är smal/tjock och taggig och ganska böjbar. Exempelvis så finns det max factor false lash effect, max factor masterpiece och maybelline define-a-lash.
+ Fördelen med gummiborstar är att det inte klumpar lika lätt. Mascaran fördelas lätt och jämnt.

Volymborste


Här har vi tjocka borstar med många strån. Exempelvis maybelline colossal, loreal million lashes.
+ Fördelar med den här är att man får mycket volym på fransarna, stora och fylliga.
- Ibland klumpar dom sig lätt, och det är svårt att komma åt småfransar.

Tvåstegsmascara

Tvåstegsmascaror består av en primer och en mascara. Primern som man lägger på innan mascaran ger mycket volym och gör så att mascaran lägger sig som en tub runt fransarna. Exempelvis finns det en från isadora, loreal och nivea.
+ Mycket enkelt att ta bort och ger mycket volym samtidigt som längd.
- Det tar lite längre tid än vanlig mascara.

Ögonskugga 101



1. Ögonlocket. Den här delen av ögonlocket syns oftast inte så mycket när ögat är öppet. För att ögat ska få en förstorande effekt så är det oftast bäst att lägga en ljusare skugga eller med mycket färg.

2. Globlinjen. Det lilla vecket som skapas när ögat är öppet. För att snyggt få mer djup i ögat så läggs helst en mörkare nyans här. Det man ska tänka på är att sudda ut det noggrannt så att det inte blir någon skarp linje, utan istället en snygg övertoning.

3. Brynbenet och ögonvrån. Här appliceras gärna en ljusare highlightskugga, oftast samma på både brynben och ögonvrå.

4. Yttre V. Här kan man lägga samma skugga som i globlinjen. Antingen lägger man bara en skugga i globlinjen eller bara i yttre V:t eller både och.

5. Undre fransraden. Snyggast är att applicera samma skugga som man använt på ögat. Antingen den mörkare skuggan eller den ljusare, eller både och. Den ljusare över hela undre fransraden och den mörkare precis längst ut.

Ögonskuggor

Ett tips är att köpa en ögonskuggsduo, trio eller med fyra skuggor. Då har du oftast en ljusare skugga en mellan och en mörk. På så sätt har du en till ögonlocket, en highlighter och en till globlinjen. Isadora har oftast bra skuggor med flera olika nyanser i, spana in dom.

Ögonbryn

Till ögonbrynen behövs bara en skugga och en snedskuren borste. Eller en vanlig ögonbrynspenna. Med skuggan är det viktigt att man har en flytande bas för då fäster dom bättre, pennor fäster oftast bättre på en puderbas.
Liknande Make up stores trioskuggor finns viva la diva för 75 kr.

Andra verktyg

En platt ögonskuggsborste för att packa på ögonskugga på locket och en fluffigare mjukare borste för att sudda och tona skuggorna.


Sist men inte minst en ögonskuggsprimer. Om du vill att dina ögonskuggor ska fästa bra, ge mer färg och intensitet och hålla längre så är en primer någonting man borde satsa på. Man märker verkligen skillnad när man väl provar.
Lumenes primer kostar 110 kr och är en av dom billigaste primerna som finns just nu. Den funkar jättebra.

Dagens smink




Så här ser jag ut idag. Fick bli en enkel guldig sminkning. Hoppas ni gillar det!

Mascaror

Jag behöver köpa en ny mascara. Man märker när mascaran börjar bli gammal.
- Den glider inte på ögonfransarna lika lätt.
- Ögonfransarna klumpar lätt ihop och är svåra att separera.
- Mascaran smular ner under ögat under dagen.

Min favoritbudgetmascara är max factor false lash effect. Jag brukar ibland passa på att köpa den när dom har extrapris på den, på så sätt tjänar man lite i alla fall.

En lite dyrare mascara som jag gillar är diorshow extase. Den är alldeles för dyr för att jag skulle köpa den, men den ger väldigt mycket volym på fransarna. Dock finns det budgetmascaror som funkar precis lika bra för halva priset.

Om min nystartade blogg.

Det finns ganska många skönhets- och sminkbloggar där ute, därför vill jag inte vara som någon av dom. Det finns många bloggar som skrivs av riktiga makeup-artister. Jag är ju definitivt inte det. Jag är bara en vanlig tjej som har ett stort intresser för smink. Det jag saknar i dom bloggar som redan finns är lite enklare tips och sminkningar. Dom gör extrema och färgglada sminkningar och kommer oftast med tips på produkter som kostar väldigt mycket, sånt som man oftast inte vill lägga pengar på.

Jag vill därför ge tips på hur man kan göra snygga sminkningar etc med lite billigare produkter. Hur man kan uppnå ett fint ansikte med budgetprodukter. För vissa budgetprodukter är precis lika bra som dom dyra.


Framhäva ansiktet

Jag har gjort en liten snabb illustration för att visa var man ska lägga bronzer, rouge och highlighter för att skulptera och framhäva ansiktsdragen.

Bronzer:
Om du suger in kinderna som ser du dina kindben lättare. Precis under dom ska du lägga bronzer/solpuder. Man kan också lägga lite solpuder på sidan om näsan för att få den att se lite smalare ut och under hakan.

Rouge: Här har vi en liten blandad mening med vart man ska lägga det. Vissa lägger det på kindäpplena, då ler du och så lägger du det på dom små kullarna som bildas. Annars kan man tona in rouget precis över där man har lagt bronzern.

Highlighter: Du tar en skugga som är några nyanser ljusare än din egen. Den kan du lägga precis under ögonbrynen. Uppepå kindbenen och lite på näsryggen och hakan. Ljuset kommer att träffa ditt ansikte och reflektera ljus. Slutligen kan du också lägga lite precis inne vid ögonvrån.

Hoppas det var till någon hjälp!

Ibland räcker tiden inte till

Jag har inte haft tid att göra några sminkningar, sorry. Ibland blir det lite stressigt med skolan. Imorgon har jag en lång dag i skolan. Jag ska försöka få upp någon slags av tutorial på någon sminkning på torsdag. Annars fotar jag morgondagens sminkning som jag har i skolan.

Om det är någon som har någonting dom vill att jag ska skriva om eller visa så är det bara att säga till så gör jag det.

Sminkfrågor och svar

Hur får jag ögonfransarna att hålla sig böjda hela dagen?
SVAR:
Böj först med en ögonfransböjare. Sedan sägs det att en vattenfast mascara håller dom böjda bättre. Det jag inte gillar med vattenfast mascara är dock att pga att den är så vattnig så ger den ingen volym till mina ögonfransar.

Vilken typ av foundation ska jag välja?
SVAR:
Olika foundation passar till olika hudtyper. Har man torr hy ska man ha en flytande foundation och inte en torr. Tvärt om är det såklart om man har fet hy så ska man välja en foundation som är oljefri eller en i puderform. Har man problemhy kan man också prova mineralfoundation.

Hur får jag ögonskuggan att sitta hela dagen?
SVAR:
Ögonskuggsprimer är tipset. Lumene har en för 110 kr, trots att den ser liten ut så håller den länge. Allt man behöver är en liten liten klutt som man smetar ut på ögonlocket innan man lägger skuggan.

Vilken ögonskuggefärg är snyggast?
SVAR:
Vissa säger att du ska ha dom här färgerna om du har blåa ögon eller dom här om du har gröna ögon. Jag säger strunta i det. Ta dom färgerna som du tycker är snygga.

Vad kommer först, concealer eller foundation?
SVAR:
Applicera alltid foundation först annars smetas concealern bara ut när du lägger på foundation. Då kommer det inte täcka där du vill täcka.

 


Macadamia natural oil deep repair masque

Jag har haft en långhelg borta från hemmet och har inte kunnat uppdatera. Sorry bloggen! Jag sitter och funderar på vad jag skulle kunna blogga om. Vad vill folk där ute veta om smink och skönhet? Så kom jag och tänka på min nya inpackning som jag precis fått. Macadamia natural oil deep repair masque, långt namn.

Jag har bara hört bra saker om den här, så som att den ska reparera skadat hår(hur många inpackningar lovar inte det?) Mitt hår är väldigt slitet från mycket färgning och för att jag plattar det nästan varje dag.

Mitt hår blir inte ofta lent och när jag vaknar upp på morgonen så får jag inget fall på håret utan att behöva tvätta, föna eller platta det. Jag kan inte säga så mycket eftersom att jag än så länge bara har använt den här en gång. Det jag har märkt är att mitt hår blev lent direkt.


Kostar 239kr för 250ml på Eleven.

Eyes.lips.face



För ett tag sen så beställde jag hem smink från elf. Jag hade precis hört talas om den här hemsidan och blev förvånad över hur billigt det var. Trots att det var så billigt så säger dom flesta att produkterna är riktigt bra. Gå in HÄR för att komma till deras hemsida.

Det här beställde jag och jag blev nöjd med det mesta.

Borstarna: Dom ljusa borstarna är från deras vanliga märke medans den svarta är deras studiomärke, vilket är lite dyrare. Då snackar vi en skillnad på 18 kr och 42 kr. Ändå ganska billigt. Jag är nöjd med alla borstar. Dom är riktigt bra.

Den vita kajalpennan var jag inte nöjd med. Den ger ingen som helst färg när man lägger den på undre fransraden.

Ögonskuggspaletten fick jag med för att dom hade nån kampanj just då med gratis frakt + en palett. Jag har inte användt den så mycket, mest för att det inte är färger som jag använder hela tiden. Annars är den bra.

Healthy glow bronzern. En fin bronzer i en guldbrun skimmrande färg.

High definition powder. Det som jag är mest besviken över. Jag har hört mycket bra om den här, men för mig funkade den inte alls. Det är ett transparant puder men får mig ändå att se blekare ut än vad jag är när jag applicerar det.

Cream eyeliner i svart. Den här älskar jag. En riktigt bra eyeliner som jag använder dagligen.

Mineral concealer. Nja alltså den gillade jag inte så mycket. Håller mig till krämconcealer.

Sist är det en tinted moisturizer. Den funkar bra och jag har användt den på vardagarna för att jämna ut min hud lite.

Allt det här gick på ca 300 kr tror jag. Ganska billigt för så mycket smink. För mig tog det ca 2 veckor att få hem sminken. Det är ju okej med tanken på att dom skickar från england. Jag ska beställa mer snart igen, men då kommer jag beställa mest från deras studioprodukter. Har bla ögon för en bronzer/rouge och lite penslar.

Glitter i olika färger.



Det här är sminkglitter som jag hittade på kicks under rean för bara 10 kr styck.
Det medföljer en primer som man lägger på ögonlocket innan, så att glittret fastnar, och sedan lägger man på glittret. Den mörkgröna är helt underbart vacker att lägga över t.ex. en mörkbrun skugga eller en svart. Riktigt snyggt. Kan visa det någongång. Ångrar att jag inte köpte fler av dom här då jag inte har sett dom annars.

Det dåliga med dom här är att glittret ligger i en sån klantig förpackning. Det är ibland inte så lätt att få ut glittret, då det inte kommer någonting alls eller jättemycket. Smartare vore att ha en liten burk för glittret. Tror att det finns att köpa på panduro.

Tips: Efter att du har lagt din ögonskugga ta din primer och dutta försiktigt på ögonlocket. Applicera sedan glittret direkt med en ögonskuggsborste.

Isadora eye shadow palette - 50 matte chocolates



Bland budgetmärkena så tror jag nästan att isadora är min favorit på ögonskuggor. Dom är bra pigmenterade och billiga. Den här lilla paletten kommer med 5 stycken matta bruna skuggor. Den är perfekt att använda till dagssminkningar. Den kostar 180 kr och du hittar den på bla kicks eller åhlens.

Tips:
Lägg någon av dom ljusa skuggorna på hela ögonlocket och skugga sedan in någon av dom mörkare i globlinjen. Så har du lätt en snygg och enkel dagssminkning.

Viva la diva 48 Highpearl shadows



Om man vill ha fler ögonskuggor men har en ganska snål budget så är den här paletten en bra satsning. Den kommer från viva la diva och finns på bla på kicks. Den kostar ursprungligen ca 180 kr men jag köpte den på rea för 130 kr.

Det är 48 jättefina skimmriga ögonskuggor. Trots att det är budgetskuggor så är dom bra pigmenterade och lägger man bara lite primer först så får dom en riktigt fin färg på ögonlocket. Det här är bla en av dom paletterna som jag använder väldigt ofta.

Festsminkning




Imorgon ska jag ska fest och det här är sminkningen jag kommer att köra på. Det är en fin rödaktig ögonskugga på ögonlocket och sen lite svart i globlinjen och ytterkanten för att få det lite mörkare. Samma färg på undre fransraden plus en hightlighter i ögonvrån. För att det inte ska bli för mörkt har jag lagt en vit kajal på inre undre fransraden. Lite svart eyeliner och mascara och så klart!

Att lägga en bra bas.

Nu börjar jag med första steget i min make up 101-serie. Första steget är hur man lägger en bra bas, enligt mig. Kom ihåg att jag inte säger att jag vet exakt hur man gör utan det här är utifrån hur jag tycker att det blir bäst.

1. Börja med ett rent ansikte.
Rengör ditt ansikte med en ansiktsrengöring. Jag använder en från nivea, men använd den som passar din hudtyp.

2. Återfukta ditt ansikte.
Återfukta ansiktet för att inte din hy ska torka ut eller förhindra diverse problem. Samma sak som med rengöringen så måste du även här hitta en ansiktskräm som passar din hudtyp. Min kommer även den från nivea och fungerar jättebra för min torra hy. Se till att hitta en ansiktskräm som fungerar för dig.

3. Ansiktsprimer.
Att använda en ansiktsprimer är ingenting nödvändigt. Det den gör är att den får din bas att hålla längre. Det finns speciella primer som passar för oljig hy. Min primer kommer från smashbox.

4. Concealer.
Om man vill lägga concealer innan eller efter foundation är valfritt. Min concealer kommer från viva la diva. Det jag gör är att jag lägger den rosa-aktiga färgen under ögonen och den gula där jag vill täcka rött, innan jag lägger foundation. Efter jag har lagt foundation lägger jag den ljusa under ögonen och på några andra ställen. Concealern applicerar jag med en syntetisk concealerborste från FACE stockholm.

5. Foundation.
Foundation lägger jag med en foundationborste över hela ansiktet. Inte mycket mer än det. Lägg den jämt över hela ansiktet och dra ner den lite på halsen för ett jämt resultat. Min foundation kommer från maxfactor.

6. Puder.
Att lägga puder efter man har lagt foundation är väldigt viktigt. Du mättar din foundation och gör så att den sitter kvar hela dagen. Det är extra viktigt för folk med fet och oljig hy att lägga puder.

7. Bronzer och rouge.
Du kan välja att lägga bara bronzer eller bara rouge eller både och. Det man måste tänka på är att inte lägga för mycket och sudda ut det ordentligt.

Välkommen till min blogg.

Välkommen till min skönhetsblogg! Jag har startat den här bloggen pga mitt intresse för smink och skönhet. Här kommer jag att skriva om mina tips, produkter och sminkningar.

RSS 2.0