En liten paus/mindre inlägg



En bild från igår på mösspåtagningen. Idag är det valborg och för en gångs skull vill jag inte göra annat än att sitta hemma osminkad med mjukisbyxor. Jag kommer att fortsätta att vara lite borta från bloggen ett tag till på grund av lite saker som händer just nu. Annars ha en trevlig valborg!

Dagens smink - hot pink lips




En lätt brun skugga över locket blev det idag tillsammans med rosa läppar. Idag ska jag ut i solen och ha mösspåtagning. Tyckte att det passade med lite vårig färg på läpparna då.

Ha en bra dag!

Vad som händer framöver

Anledningen till att jag inte har gjort eller kommer göra så många videor framöver. Jag är så trött på dom ögonskuggorna som jag har och jag har inget stort sortiment, speciellt inte när det kommer till matta skuggor. Tror att jag ska beställa en 120 palett i början av maj och kommer då kunna göra flera och roligare sminkningar.

Dagens smink - Bronze



Lite tråkigt men dagens smink är enkel och bronzig som dom flesta dagarna.

På inköpslistan


En bordsspegel. Är perfekt när man ska spela in sminkvideor och när man vill ha en spegel att flytta. Vill ändå inte betala flera hundra för en liten spegel, men den ovan kommer från lagerhaus och kostar 49 kr. Jag hade en sån förut men klantig som jag är så tappade jag den i golvet(vilket händer ofta i min värld) Därför är det en av dom sakerna som kommer inhandlas nästa månad.

As simple as that

Jag orkade inte ta någon bild med kameran på mitt smink idag, eftersom att det inte är någonting speciellt. Har bara lite brun skugga, eyeliner och mascara. Ha en bra dag!



Tips: Highlighter

Sminktips! Har du ingen highlighter hemma men vill ändå få ett snyggt glow på ansiktet? Ta lite vaseline, inte för mycket du vill inte se blöt ut, och dutta uppe på kindbenen. Ljuset kommer att reflekteras fint på ansiktet.


Tips: Få dina skuggor att bli intensivare



Ögonskuggstips! Om du vill att dina ögonskuggor ska bli mer intensiva och stå ut mer. Spraya din borste med liten vatten innan du ska lägga på skuggan. På bilden ovan har jag exakt samma skugga, det är en brun skugga med guldigt skimmer i sig. Till höger är där jag har sprayat vatten på borsten innan jag gjorde en swatch. Det är lite dåligt ljus nu när det är mörkt men som ni ser så kommer det guldiga fram mycket mer när jag har tagit vatten.

Bara ett snabbt tips så här på kvällskvisten. Ha det bra!

Ny produkt - The body shop Macadamia straightening balm

I mitt påskägg fick jag denna kräm från the body shop. Man ska ha i den i handdukstorkat hår och sen föna det och platta. Den skyddar alltså mot värme och ska göra håret rakare och ska hålla det så. Jag har inte provat den ännu, men ska göra det och så säger jag vad jag tyckte.



The body shop Macadamia straightening balm Humidity resident, heat-activated balm for long-lasting kink-free hair.
To use: Apply a small amount to towel-dried hair. Blow-dry. Straighten.

Hudanalys med SkinPlan

Vet du inte vilken hudtyp du har? Då kan du gå in HÄR och göra en hudanalys med SkinPlan. Där får du svara på några frågor och ser sen vilken hudtyp du är. Lite roligt faktiskt.

Spring make up - Purple rain




Har använt mig av bruna skuggor och rosa. En snygg vårsminkning med en liten twist med färg.

Till ögonen:
Primer - beauty base eyeshadow primer
Bronzig skugga - Viva la diva 48 highpearl eyeshadows
Mörkbrun matt skugga - IsaDora 50 matte chocolates
Rosa skugga - Viva la diva 48 highpearl eyeshadows
Vit kajal - IsaDora
Mascara - Loreal double extansion

Några skönhetsfavoriter just nu



Nivea visage nourishing day care
- Jag har ingen problemhy så jag behöver inte köpa så mycket ansiktprodukter, men jag brukar få torr hy ibland och därför vill jag ha någonting som återfuktar. Oftast känns det som att dom flesta ansiktkrämer är lite för vattniga, därför älskar jag den här krämen. Passar till torr och känslig hy. Min är nästan slut, dags att köpa en ny.



Max factor experience weightless foundation - Ett stort plus är självklart att den ljusaste färgen passar perfekt på mig och är inte det minsta för mörk. Dessutom så täcker den väldigt bra och är lätt på huden.



Viva la diva mix & match eyebrow colour 1. Dark
- En bra och billig ögonbrynsskugga plus att den fungerar också utmärkt som vanlig ögonskugga. Jag använder mest den gråmellanbruna skuggan och aldrig den svarta.



IsaDora eye shadow palette 50 Matte chocolates - Den absolut bästa vardagspaletten och som är väldigt bra att ha. Jag använder den här nästan varje dag och den gråbruna skugga i mitten är perfekt till att konturera och skugga ansiktet. Bara att ta lite skugga och applicera under kindbenen så får man en snygg och naturlig skugga.



IsaDora eyebrow define & lift - En ögonbrynspenna och highlightpenna i ett. Båda pennorna ger ett naturligt och snyggt resultat. Det enda dåliga är att dom är tjocka och jag har ingen tjock pennvässare så det måste jag köpa.



Lumene wild rose lipstick nr 109 Time for party - Jag älskar den här färgen. En stark rosa nyans, hur snygg som helst på läpparna. Dock har jag ingen rosa läppenna men läppstiften fungerar bra själv.



Macadamia natural oil deep repair masque
- En intensiv inpackning som är köpt på eleven.se. Den ska reparera torrt och skadat hår. Håret blir otroligt lent och återfuktat. Använder den här 1-2 gånger i veckan.

Sminkinspiration

Riktigt snygga sminkningar. Ska se till att göra någon sminkning snart igen. Kanske blir en lila sminkning, som är riktigt snyggt. Ni får gärna komma med förslag, så lämna en kommentar!





15:18 - 21a april


Dagens: Spring time

En lätt gråbrun sminkning med rosa kinder och rosa läppar. Har varit lite borta från bloggen. Har haft en del att göra nu när det är lov.





Ny header

Gjorde en ny header till bloggen. Vad tycks? Blev det snyggare?

Wet photoshoot

Mörk sminkning, rosa läppar och blött hår. Det blev en riktigt snygg photoshoot av det.




Snygg hög hästsvans



En enkel och lite snyggare uppsättning av en hästsvans. Kan visa hur jag gjorde det.

Grön/brun sminkning




Grön/brun sminkning på g! Funkar bra till vardags men även till kvälls.

Pretty in pink








Så här ser dagens smink ut. Rosa nyanser för en lite vårigare sminkning. Har lust att spela in en video idag. Blir nog en lite senare. Har använt mig av en bryn matt skugga och en ljusrosa och en starkare rosa till dagens sminkning. Rouget som jag använt mig av är ett persikofärgat rouge som min syster har köpt i thailand.

Rosa skuggorna som jag använde

Paletter

Jag vill ha en palett med lite färgglada färger men även med några mörka jordnära färger eftersom att jag inte använder så mycket färger till vardags. Såg 120-paletten från eleven men den från kosmetikan är billigare och minst lika snygga färger i. Båda innehåller matta och skimmriga skuggor. Som ni ser så är dom väldigt lika.



Eleven.se 120 Colour "Earth vs Pastels" Eye Shadow Set 319 kr




Kosmetikan.se 120-paletten warm & dark 269 kr


Ögonskuggspalett


Mitt nästa sminkköp måste helt klart bli en palett. Har velat ha en så länge och har verkligen tröttnat på dom skuggorna som jag har. Frågan är bara vilken vill jag ha? 120 eller 88? Matta eller skimmriga? Skrikiga färger eller nude? Och vart är billigast att köpa? Ska definitivt kolla upp detta.

Dagens smink: enkla ögon röda läppar



Orkade inte göra massa skugga idag så det fick bli enkla ögon med bara eyeliner och mascara och sen röda läppar. Funkar toppen! Känns bra till det fina vädret. Nu är det helg och påsklov som gäller.

Ha en bra dag!

Fler bilder på dagens smink




Älskar den bronziga looken på smink. Det enda jag gjorde var att ta en guldskimmrig brun skugga på hela locket och sen en matt mellanbrun skugga och suddade ut i ögongloben. Eyeliner och mascara, klart! Enkelt och snyggt.

Bronze




Dagens smink. Kassa bilder jag vet, det får gå. Bronzigt lock fick det bli.

Aussie

Provade precis Aussie schampot och inpackningen. Otroligt hur mjukt håret blev. Redan när jag applicerade schampot så blev håret jättelent. Båda är produkter för slitet och torrt hår och jag tycker att dom fungerar toppen! Mitt hår har nog aldrig blivit såhär lent.


Snabbt enkelt och rätt



Dagens smink blev väldigt enkel. Lite eyeliner och mascara sen lite av lip tinten på läpparna. Självklart en bas till det också med foundation, concealer, puder och solpuder.

Recension: Max factor lipfinity lip tint



På första bilden har jag precis lagt på lip tinten och på andra bilden har jag väntat 10 min och sen lagt på ett till lager.

Jag har testat Max factors lip tint nu ett par gånger och tänkte dela med mig lite av mina tankar och jag har tycker om den hittills.

En skillnad mellan en lip tint och ett vanlig läppstift är att lip tinten lägger sig som en färgnyans på läpparna. Det blir en färgskillnad men det blir inte en lika skarp kontur runt läpparna som det blir med ett läppstift. Det jag gillar med den här är att den verkligen sitter på läpparna. Det är nästan som att man inte har någonting på läpparna.

Applicerar man bara ett lager blir det en lite svagare nyans och sen kan man bygga upp färgen så mycket man själv vill. Om ni tittar på bilden som jag lade upp från skivan två inlägg ner så hade jag bara den här på läpparna och det blev en väldigt stark röd färg. Jag applicerade den på kvällen och drack och åt och allt det där under kvällen och faktum är att när jag vaknade nästa morgon så var mina läppar fortfarande lite röda.

Mitt betyg är 5/5
Priset ligger på 115 kr

Det är precis som en tuschpenna och den luktar väldigt gott. Folk har sagt att den smakar gott men det kan jag inte hålla med om, tycker det smakar äckligt när man slickar sig om läpparna. Däremot så försvinner det när man har druckit nått etc.

Vill ni veta någonting mer om produkten? Bara att fråga så svarar jag.

Aussieprodukter



3 till produkter som mamma köpt med sig från london. 3 st för 100 kr, måste ju vara ett kap! Älskar ju själv Aussie's produkter. Har provat schampot och inpackningen innan men ska bli kul att prova leave-in balsamet, ett plus för deras produkter är ju att dom luktar så gott.

Uppdatering

Ha riktigt kul på skivan igår. Idag har jag ont i benen då jag fick springa till bussen inatt utan skor. Har några kassa bilder på hur jag såg ut på mobilen, men vet inte hur jag får in dom på datorn. Här nere är en bild i alla fall som jag har fått tag på. Men ni vet ju sminkningen som jag hade, för det är samma som jag visade i min nyaste video.

Den här veckan är jag lite stressad över skolan osv. men det som får mig lite lugn är i alla fall när jag får komma hem och skriva ett blogginlägg. Snart kommer en rescension på liptinten som jag köpte för nån vecka sen.


Victoria's secret



Mamma kom hem med två Victoria's secret produkter till mig från London. En hand and body cream och en refreshing body mist. Båda i lukten valencia orange, coconut and tonka bean. Luktar riktigt gott.

Mörka dramatiska guldiga ögon och rosa läppar



En snygg partysminkning med mörka sotade ögon men med en guldfärg. Riktigt snyggt! Man behöver inte ha läpsptift till eller så har man ett nudefärgat läppstift eller röda läppar. Helt upp till en själv. Jag ska själv ha den här sminkningen imorgon när jag ska på studentskiva, fast jag ska ha röda läppar till. Hoppas ni gillar det!

Video på g




Den har sminkningen har jag precis spelat in. En guldig sotning. Riktigt snyggt. Sen kan man ju byta ut dom rosa läpparna mot någonting annat.

Lockigt hår utan värme



Såhär fint var mitt hår när jag hade sovit med två inbakade flätor i håret.

Snabb och enkel flätad frisyr för långt hår



Gjorde en snabb video där jag gör en fläta som ett hårband kan man säga. Den här fungerar nog bara om man har ganska långt hår, en hårslinga måste nå över till andra sida av huvudet. Man kan även bara göra en fläta. Hoppas ni gillar det!

Skönhetsideal & Självförtroende - Off topic




Jag vet inte om jag skulle vara så mycket lyckligare om jag såg ut såhär. Eller om jag hade en smalare näsa, mindre kinder, mindre haka, större läppar, tjockare hår, större ögon eller brunare hy. Nu är det här en ganska så overklig bild, men ni fattar vad jag menar. Inom ämnet skönhet så tycker jag att självförtroende och att gilla sig själv är ganska viktigt. Det handlar inte om att vi ska täcka alla våra brister utan att vi ska framhäva det vi har. Ja visst vill vi kanske täcka en stor finne som vi har mitt i pannan, men vi vill ju inte ändra på hur vi ser ut för det.

Alla har vi brister och saker som vi inte tycker om med oss själva, oftast är det saker som man själv bara ser och irriterar sig på. Istället för att gå runt och tänka på hur stor man tycker sin näsa är eller hur dålig hy man har så ska man försöka tänka på det som är bra. Man måste lära sig att tycka om sig själv trots att man har några brister. So what om man har lite finnar i ansiktet, man blir inte mindre vacker för det.



L'Oréal True Match Concealer

Jag köpte ju Loreals true match concealer igår och tänkte säga vad jag tycker om den och hur den fungerar.

Det är en flytande concealer och därför funkar den ganska bra att använda t.ex. under ögonen för den är inte så tjock och blir inte så kakig. Trots detta så täcker den väldigt bra. Den skulle nog kunna täcka varenda liten blemma. Jag visar i videon nedan hur den fungerar under mina ögon och skillnaden. Ja jag tog lite för mycket så jag rekommenderar att ta lite mindre än det jag tog, jag har inte lärt mig kontrollera hur mycket som kommer ut än. Haha.

Ifall det är någonting annat ni undrar om concealern så är det bara att ställa en fråga i kommentarsfältet. I början av videon så har jag foundation på mig, därför är mina mörka ringar under ögonen lite täckta.




Sminkvideo kommer snart

Jag har sett att jag har fått några förslag i alla fall och jag tänkte spela in en video imorgon. Idag går inte för alla mina borstar är väldigt smutsiga och ska tvättas idag. Jag har inte riktigt bestämt vad det blir för sminkning men hade tänkt någon typ av festsminkning. Färger och sånt har jag inte bestämt än, så vi får se.

Ha en bra dag!

Shoppat på rean

Jag skulle ju bara köpa puder och läppbalsam, men när jag kom till lindex så hade dom massa rea på smink. Inte lite skitsmink som ingen vill ha, som dom brukar ha ibland. Utan dom hade rea på massa. Paletter, läppglans, läppstift, foundation, puder, ja allt. Plus att det var ta 3 betala för 2 för allt på rean. Åh jag älskar rea! Så var tvungen att köpa lite.


Lumene natural code - nr 11 Cream 79 kr.
Ett exakt likadant puder som jag hade innan förrutom att det här är en nyans ljusare. Mitt förra var inte slut men jag tappade det i golvet, precis som jag gjorde med pudret innan det(jag är klantig). Den här var inte på rea.


IsaDora Eye brow lift & define 49 kr.
Det är en ögonbrynspenna och en highlightpenna. Jag har kollat på den här förut och ville testa. Ordinariepris är 99 kr. Dock är det en tjock penna och jag har ingen tjock pennvässare så det kommer jag behöva köpa. Dåligt att jag inte tänkte på det.


Loreal true match concealer - Ivory beige 49 kr.
Jag var sugen på en till concealer eftersom jag inte är så förtjust i min från viva la diva längre. Det fanns en kvar i den ljusaste färgen. Ordinariepris 119 kr.


Lumene wild rose lipstick - nr 109 Time for party 52 kr.
Det som jag gillade mest och som kanske inte riktigt är någonting jag brukar köpa. Dom hade massa läppstift men jag var ute efter det rosa, grävde runt i lådan och tillslut hittade jag ett. Jättesnyggt läppstift i hot pink. Även fast jag aldrig använder läppstift är det roligt att ha. Ordinariepris 105 kr.

9.50 8e april

Dagens smink blev väldigt enkel. Lite brun skugga bara. Ska till skolan en snabbis och sen ska jag även köpa med mig ett nytt puder och läppbalsam.





Nyinköpt

Jag var på stan idag efter skolan med en kompis. Köpte två nagellack, det turkosa i nr 236 och det beiga i nr 238. Dom hade 50 % på allt i hela affären inne på bik bok. Nagellacken kostade alltså bara 15 kr/st. Köpte en klänning på bik bok också som jag betalade 175 kr för. En vanlig svart klänning. Köpte också en ögonmask på butterick som jag ska ha på en skiva som är på Måndag. Den hade fula guldiga ögonfransar fastklistrade ovanför ögonen som jag tog bort. Mycket snyggare nu.



Ge era förslag

Vad vill ni se för sminkning i en videotutorial? Jag tar till mig alla förslag!

Torsdag 7e april





En fin brun skugga med guldigt skimmer i sig. Enkel och snygg sminkning idag!

Dagens nagellack - Blue my mind



Nytt nagellack på naglarna idag. Kommer från h&m och är köpt för ganska länge sen tror jag. Det heter blue my mind. Jättefin färg!

Dagens: Au natural



Idag har jag inget smink att visa för idag kör jag helt au natural. Jag är sjuk och jag orkar inte kleta på massa smink på ansiktet idag. Skönt! Ska till skolan och hämta lite böcker + datorn sen ska jag plugga inför ett prov som jag har imorgon i matte diskret.

Ha en bra dag!

Q&A: Bronzing puder



Såhär ser den ut från IsaDora och det är ett helt matt puder, så det är alltså inget skimmer i det. Jag gillar att applicera en matt bronzer över hela ansiktet, för att få lite färg, sen tar jag ett rouge eller en skimmrig bronzer och applicerar på kindbenen. Det här pudret kommer också i flera olika färger.


Lee stafford messed up



Nej messed up är inte så mycket för volym utan den ger mer textur och definition åt håret. Är det volym man är ute efter så ska man nog leta efter en annan produkt. Kanske prova en volymmousse eller en volymspray.

Måndag



Såhär ser jag ut idag. Lägger upp en video senare från när jag fixade mig imorse.

Make up tag

Eftersom att jag inte har någonting alls att komma med denna söndag då jag är sjuk och seg, så lägger jag upp en sminklista tagen från Killercolours.

1. Vilken foundation använder du?
- Just nu använder jag Max factor xperience weightless foundation.

 

2. Favoritconcealer?
- Jag har inte provat så många concealers men min nuvarande favorit måste vara min nya garnier roll-on anti dark circles.


3. Vad har din hudton för undertoner?
-  Jag vet inte riktigt faktiskt.

 

4. Din åsikt om lösögonfransar?
- Riktigt fint till fest tillexempel men också lite pillrigt.

 

5. Slänger du din mascara  efter tre månader?
- Jag brukar inte ha koll på hur länge jag har haft en mascara, men jag slänger den när den börjar bli torr och sunkig och smular sig.

 

6. Vilken är din favoritmascara?
- Förut var min favorit false lash effect, men nu har jag börjat gilla loreals double extension mycket. Gillar när jag får volym och längd.

 

7. Favoritapplikatorer?
- Penslar, borstar och fingrarna.

 

8. Använder du någon primer?
- Smashbox photo finish för ansiktet och sen varierar jag mellan lumenes primer för ögonen och min egengjorda. Brukar funka med den jag gjort själv på vardagar. Sen har jag också ögonfransprimer som kommer med mascaran.

 

9. Favvoögonskugga?
- Tror inte jag hittat någon favorit, men min Isadora matte chocolates palett använder jag nästan varje dag.

 

10. Favvoläppstift?
- Just nu får det väl bli min nya liptint från maxfactor, om den räknas som läppstift.

 

11. Favvoläppglans?
- Jag har inget favoritläppglans för jag är inte så förtjust i läppglans.

 

12. Favvoblush?
- Svårt. Jag tror inte att jag har någon favorit. Vill gärna köpa lite fler rouge.

 

13. Vad tycker du om billigare "drugstore"make up?
- Jättebra! Det är såklart någonting extra och speciellt med dyrare märken men man kan hitta nästan lika bra produkter hos dem billigare märkena.

 

14. Har du nånsin funderat på att ta en/gå en sminkkurs?
- Njae det tror jag inte.

 

15. Vilket är det värsta sminkmisstaget tycker du?
- Det finns många. Men den värsta är väl när folk väljer fel nyans på foundation, just för att det syns så väl.

 

16. Föredrar du neutrala färger eller färgstarka nyanser?
- Oftast neutrala.

 

17. Nämn ett av dina favoritmärken när det gäller smink.
- Jag har nog inget märke där jag älskar alla produkter men jag gillar ju IsaDora och sen gillar jag elf, men de flesta av dem billigare märkena har bra produkter.


Max factor lipfinity liptint




Ungefär såhär ser läpparna ut nu. Jag applicerade även lite mer efter ett tag. Lite svårt att få till rätt färg på bild. Jag har ätit och druckit och det sitter kvar. Undrar lite hur jag ska få bort det här nånsin. Haha. Annars gillar jag det. Det är en riktigt fin färg. Har egentligen ingenting dåligt att säga om det just nu. Jag vill ha flera färger!

Nytt i sminklådan

Var och tittade på lite nytt smink idag. Var inne på topshop och tittade på deras smink men det var inte så mycket som lockade så jag struntade i att köpa någonting. Ville ha några ögonskuggsborstar men de verkade vara slut eller nått. Köpte lite annat som jag behöve/ville ha.


Garnier roll-on 115 kr
Eftersom i stortsett det enda problem jag har med min hy, eller det jag vill täcka, är mina ringar under ögonen så ville jag ha en concealer som är lite lättare i konsistensen. Har provat den och den känns mycket bättre under ögonen än min andra concealer.


Max factor lipfinity liptint i nr 07 Coral crush 99 kr.
På bilden på kicks hemsida är färgen rosa, förpackningen är orangeaktig i verkligheten och om man lyssnar på namnet så låter det som att det är korallfärgat. Så blir det inte på läpparna. Det blir mer klarrött, men väldigt fint. Det fanns en annan också som var nr 09 Passion red som är en mörkare röd som jag också skulle vilja ha.

Här har jag precis applicerat det på läpparna, ska vänta några timmar när jag har ätit och druckit och allt det där. Berättar hur det funkar.




H&m dipliner 59 kr.
Jag gillar h&ms dipliner för att den blir mycket intensivare och svartare än mina andra eyeliners. Dessutom är den billig också.

RSS 2.0