En favorit: Elf Shimmer Palette

Idag tänker jag tipsa om en av mina favoritprodukter från elf. Det är deras Shimmer Palette från Studiomärket. Den kostar ca 37 kr och det är 4 st krämprodukter i olika nyanser. Vit, persikofärgad, bronzig och rosa.

 

Såhär beskriver elf produkten:

The weightless and creamy shimmers instantly illuminate the eyes, lips, and face. Gives skin a healthy and natural glow. Mix and match colors to create your unique look.

 

Det jag använder den här produkten till är highlighter till ansiktet. Jag tycker själv att det kan vara lite svårt att få tag på billiga highlighterprodukter i krämform. Så dessa färger ger ett riktigt fint glow i ansiktet.

 

Det finns ett par produkter från elf som inte alls är bra men den här paletten är helt underbar. Jag gillar den jättemycket och jag kommer definitivt att köpa en ny när den här tar slut.

 

 

Som ni ser så har jag använt mest den vita, persikofärgade och den bronziga. Dom ger alla ett ganska ljust och fint glow men jag tycker helt enkelt att den rosa är lite för rosa för att funka som highlighter.

 

Om ni tittar på när jag har swatchat dom här nedanför så ser ni att dom alla ger ifrån sig ett väldigt fint skimmer fast utan att vara för frostiga.

 

från vänster vit, persikofärgad, bronzig och rosa

 

Här under kan ni se en bild där jag på vänster sidan har applicerat den bronziga highlightern på kindbenet, under ögonbrynet och över läppen. Nu har jag inget smink alls på den här bilden men ni ser ändå skillnaden med den andra sidan där jag inte har någonting alls. Man får ett riktigt fint glow i ansiktet.

 

Det jag kan göra ibland om jag inte vill ha för mycket skimmer är att jag applicerar highlightern innan min foundation. Sen duttar jag bara lite foundation över för att tona ner det lite.

 


Dagens Nagelkombination: Glitterblå

Idag har jag Isadora 702 Blue Jeans på naglarna. Över det har jag applicerat 2 lager av Sinful Colors i färgen I miss you. Jag tycker att det blev en ganska bra kombination. Svårt att få det på bild men det är riktigt snyggt, glitterälskare som jag är!

 


Twitter.com/thebeautytools

Nu kan ni följa mig på twitter. Ni hittar mig på twitter.com/thebeautytools där jag twittrar om saker som händer i min vardag och lite mer personliga saker. Jag kommer också att twittra om uppdateringar som rör bloggen och där kan ni läsa om saker som kommer att hända på bloggen.

Sminkning: Warm Chopper

Igår gjorde jag en sminkning med Naked 2 paletten från urban decay. Jag gjorde den ganska snabbt och använde färgerna chopper, tease och snakebite.

 

Hoppas ni gillar det!

 

Ansiktet:

- Revlon Colorstay Foundation + Ansiktskräm

- Viva la diva 3-in 1 Concealer

- Loreal True Match Concealer

- Elf Contouring Blush & Bronzing Powder(Rouget)

- Elf Shimmer Palette

 

Ögonen:

- Urban Decay Naked2 Palette; Chopper, Tease, Snakebite, Bootycall

- Revlon Grow Luscious

 

Läpparna:

- Elf Matte Lip Color i Coral


Angående kommentarer och blogresponse

Hej. Jag vill bara säga till er som kommenterar och inte har någon egen blogg, jag svarar då alltid på kommentarerna i samma inlägg. Är det dock någonting som ni vill att jag ska svara på i ett inlägg eller skriva om så gör jag det.

Glöm heller inte bort att ni kan fråga mig frågor på blogresponse där jag svarar på alla era frågor. Ni kan antingen klicka er vidare till blogresponse via knappen här till vänster eller gå in på blogresponse.com/beautytools Ni kan fråga mig om det mesta inom smink, skönhet och kanske till och med lite vardag.

Urban Decay Naked 2 Palette

Idag dök äntligen mitt efterlängtade paket upp. Det jag hade beställt var den omtalade Naked paletten från Urban Decay.
Fast detta är Naked 2, så det är deras andra nakedpalett. Jag beställde den från lookfantastic.com och den kostade ca 380 kr tror jag.

Nu ska jag visa bilder på ögonskuggorna och swatches. Hoppas ni gillar det!





Paletten kommer i en plåtaktig förpackning tillsammans med 12 st ögonskuggor och en dubbelsidig borste + ett miniläppglans. Paletten har även en stor spegel.



Paletten innehåller alltså 12 stycken olika ögonskuggor varav 3 av dom är matta. Alla har bra pigmentering och passar jättebra till en enklare vardagssminkning såväl som en mer dramatisk kvällssminkning.



Först har vi foxy som är en matt gulaktig matt ögonskugga, half baked en skimrig guldig skugga och bootycall en ljus skimrig highlighterskugga.



Chopper är en skimrig kopparfärgad skugga med silvrigt skimmer, tease en perfekt skugga till globlinjen som är lite grå/brun/lila, snakebite en brunbronzig skugga.



Suspect är en kallare skimrig skugga, pistol en skimrig grön/brunaktig skugga, verve en skimrig också kallare skugga.



YDK en rosaaktig skimrig skugga, busted en mörk lila/brun skugga och blackout en matt svart.

Swatches på alla ögonskuggor.


från vänster foxy, half baked, bootycall


chopper, tease, snakebite


suspect, pistol, verve


ydk, busted, blackout



Såhär ser borsten ut som man får till. En bra borste till att packa på ögonskugga på ögonlocket och andra sidan för att sudda ut skuggorna.



Och såhär ser läppglanset ut som man får till. Jag använder i princip aldrig läppglans så jag ska inte ens öppna det här. Troligtvis så kommer jag att ge bort det, sparar ihop lite produkter till en giveaway/tävling inom en snar framtid.

Uppdatering om vad som händer

Jag har dom senaste dagarna inte haft på mig så jättemycket smink och inte riktigt haft så mycket att skriva om. Jag väntar just nu på en sminksak som jag beställde för mer än en vecka sen, jag hade förväntat mig att den skulle komma den här veckan så är lite besviken. Jag har även lite andra saker på väg som jag kommer att visa er.

När det kommer till sminksaken som jag har beställt så kommer ni att få se bilder och swatches direkt när den landar i brevlådan. Imorgon ska jag köpa en ny foundation också. Jag har för tillfället redan 2 st men båda är alldeles för rosa för min hudton så dom funkar inte alls.

Ha det bra!

Mjäll eller torr hårbotten?

Eftersom att jag fick frågan så tänkte jag nu förklara var skillnaden mellan mjäll och torr hårbotten är. Många som får torr hårbotten börjar använda tex head & shoulders och tror att det ska hjälpa, men head & shoulders är till för mjäll och är för stark för torr hårbotten eller känslig hårbotten. Men det beror helt och hållet på från person till person.

 

Om hårbotten kliar, är irriterad och det faller flagor från håret som inte är större än dammkorn, då har man förmodligen en torr hårbotten. När hudflagorna blir större kallas det för mjäll. Om man har torr hårbotten är det bra att byta till ett mildare schampo som inte irriterar hårbotten. Stylingprodukter som innehåller mycket alkohol torkar ut både hårbotten och håret.

 

Har man kraftigare mjäll så kan man använda medisinskt schampo som finns på tex apoteket. Med mjäll så behöver man som sagt oftare starkare schampon med svampdödande medel.

 


Aco Special Care Schampo för torr hårbotten





Jag vill rekommendera ett schampo som jag köpte nyligen. Det är bra om man har torr och känslig hårbotten. Min hårbotten är väldigt torr och kliar hela tiden om jag använder vanligt schampo. Det är en skillnad på att ha torr hårbotten och att ha mjäll. Det är två helt olika saker. Om ditt hår kliar mycket så kan det vara bra att byta till ett mildare schampo.

Det här schampot från Aco Special Care är i alla fall bra mot torr hårbotten. Det är milt och oparfymerat. Du hittar det på apoteket för ca 54 kr. Jag tycker än så länge att det har fungerat bra.

Sminkning: Punk Purple

Igår gjorde jag en sminkning som ser ut såhär. Någonting lila och färgglatt som kanske passar bra när våren kommer. Lila är ju verkligen fint på folk som har gröna ögon. Det lila gör att gröna ögon poppar och står ut ännu mer. Jag har inte gröna ögon men det är fint ändå.

Till ögonen har jag använt mig av 2 ögonskuggor från Sleek paletten Acid.

Hoppas ni gillar det!




Dagens Naglar: Glittertippnaglar



Dagens naglar består av nagellacket Don't be eggnog-ious från Sephora by OPI men endast på tipparna. Det är målat med tre lager så att det gradvis blir glittrigare.

Video: Hur jag förvarar mitt smink

Här kommer en video där jag visar hur jag förvarar mitt smink och min "sminkkollektion" om man nu ska kalla det så. Jag har visat er bilder på mitt smink förut men tänkte att det kunde vara roligt att se det i en video.

Hoppas ni gillar det!


Alla Hjärtans Dag Sminkning: Brunt Sotat

Såhär ser min alla hjärtans dag sminkning ut. Jag ville ha en ganska enkel sminkning men ändå lite skugga på ögonen som inte var för dramatisk. Därför har jag sotat med mörkbrunt och svart endast i ytterkanten av ögat och hållit innerdelen av ögat ljust. För att göra det ännu mer flirtigt så har jag lagt på ett par ytterfransar.

Hoppas ni har en bra alla hjärtans dag!





Ansiktet:
- Neutrogena Healthy Skin Foundation blandat med ansiktskräm
- Viva la diva 3-in1 Concealer
- Loreal True Match Concealer
- Max factor Creamy Blush 18 Soft Cardinal
- Elf Shimmer Palette

Ögonen:
- Sleek Au Naturel Palett
- IsaDora Eyeshadow Palette 50 Matte Chocolates
- Revlon Grow Luscious Mascara

Läppar:
- Ingenting

Dagens Naglar: Red Alert



Dagen i ära, alla hjärtans dag, bär jag en klarröd färg på naglarna. Detta nagellack kommer från IsaDora och jag köpte det på rea förra året. Nr 644 Red alert.

Dagens Smink: Naturell

Idag kände jag inte för att ha så mycket smink. Jag har bara på mig tinted moisturizer, concealer, lite krämrouge, matt solpuder, ögonbrynspenna och brun mascara. Väldigt fräscht och enkelt. Mer än så behöver man egentligen inte för att känna sig fräsch och pigg.

 


Ardell Accents Lashes nr 305

Jag vill tipsa er om ett par lösögonfransar som jag tycker väldigt mycket om. Dom kommer från Ardell och är deras Accents lashes i nr 305. Detta är alltså lösögonfransar som fästs endast på yttre delen av ögat. Detta ger ett mycket mer naturligt utseende, och om man har svårt för att applicera lösögonfransar så är dessa mycket lättare att sätta fast.

 

Dom finns på kicks och kostar 69 kr.

 

Jag kommer att göra en sminkning där jag kommer använda dessa så det kommer ni att få se inom ett par dagar.

 


Svart Sotning

Igår gjorde jag, trots att jag inte gillar det på mig själv, en svart sotning. Jag vet inte varför men jag har ganska svårt för svarta sotningar på mig själv. Av någon anledning så tycker jag inte att det ser bra ut på mig, men kan vara riktigt snyggt på andra.

 

Jag har använt mig av 3 färger för att göra den här sminkningen. En matt ljusbrun, en matt mörkbrun och en matt svart.

 

Hoppas ni gillar det!

 

 

Ansiktet:

- Neutrogena Healthy Skin Foundation

- Garnier Roll-on Anti Dark Circles

- Physicians Formula Eclipse Bronzer

 

Ögonen:

- Sleek Au Naturel Palette, matt svart

- IsaDora Eyeshadow Palette 50 Matte chocolates, matt ljusbrun och matt mörkbrun

- Revlon Grow Luscious Mascara

- IsaDora Inliner Kajal Black

 

Läppar:

- Wet n' Wild Think Pink


Dagens Smink: Au Naturel

Dagens smink består av en varm grön skugga på ytterdelen av ögonlocket och en varm brun i globlinjen. För första gången på flera veckor har jag även eyeliner på mig.

 

Hoppas ni gillar det och har en trevlig fredagskväll.

 

 

Ansiktet:

- Revlon Color Stay Foundation

- Viva la diva 3-in1 Concelaer

- Loreal True Match Concealer

- Max factor Miracle Touch Creamy Blush 18 Soft Cardinal

- Benefit Hoola Bronzer

- Nars Deep Throat Blush

 

Ögonen:

- Sleek Au Naturel Palette

- Sleek Oh So Special Palette

- Maybelline Eyestudio Gel Liner

- Revlon Grow Luscious Mascara

 

Läppar:

- Wet n' Wild Lipstick Think Pink

- Elf Mineral Lipstick Party Pink


Hur jag fyller i mina ögonbryn

Jag tänkte visa er hur jag fyller i mina ögonbryn och ge er några tips. Jag har oturen att ha fått väldigt glesa ögonbryn och också ganska ljusa. När jag inte fyller i dom så syns det knappt att dom är där och dom är väldigt odefinerade.

Det bästa att använda sig av om man har glesa ögonbryn är en ögonbrynspenna. Då kan man enkelt fylla i där det saknas hår. Även om man har överplockade ögonbryn eller bara behöver fylla i där det saknas hår.



Jag använder mig av en ögonbrynspenna från Isadora i färgen 22 Light Brown.

Har man fullväxta bryn och bara vill fylla i för att få ögonbrynen mörkare eller bara lätt göra dom lite mer definerade på ett naturligt sätt, så är en ögonbrynsskugga bäst. Det måste inte vara en ögonbrynsskugga utan det fungerar bra med en vanlig ögonskugga.



Då använder jag mig av en ögonbrynstrio från Viva la diva och en snedskuren borste från h&m. Jag använder den ljusaste färgen.



bild nr 1 ser ni mitt bryn så som det är naturligt. På bild nr 2 har jag fyllt i överdelen av brynet och underdelen. Helt enkelt bara lite lätt dragit ett streck på överkanten och på underdelen i bågen. Det är viktigt när man använder en ögonbrynspenna att alltid vara väldigt lätt på handen, så att det inte blir några hårda linjer.



bild nr 3 har jag fyllt i hela brynet med ögonbrynspennan. Jag drar bara lätta korta streck med pennan för att få det att se ut som hår.
bild nr 4 har jag fyllt i hela ögonbrynet med ögonbrynsskuggan för att mjuka upp och få det att se lite mer naturligt ut och få lite mer färg till brynet.

Här kan ni se det färdiga resultatet. Jag fyller inte i mina ögonbryn någonting utanför där jag inte har hår, men dom ser direkt tjockare ut och mycket mer definerade.


Ny Primer och Krämrouge

Igår hade jag en himla tur då jag var i stan och kollade lite. Jag har haft ögonen på en primer från Lumene ett ganska långt tag nu. Så kommer jag in på kicks och butiken ska stänga så dom rear ut massa saker. Framförallt så hade dom 50% på hela lumenes sortiment och dom hade kvar en av primern som jag ville ha. Det måste vara ödet.



Lumene Beauty Base Illuminating and Smoothing Primer heter den och är till för normal till torr hy. Priset ligger på 120 kr men jag fick den alltså för 60 kr. Det ska bli roligt att prova den och recension kommer när jag har använt den ett tag.

Den andra saken som jag köpte var inte på rea men jag kunde inte motstå. Det är Max factor Miracle Touch Creamy Blush i färgen 18 Soft Cardinal. Jag har redan ett likadant krämrouge i en annan färg och gillar det väldigt mycket. Det är en ganska stark rosa färg men ger en fin lätt rosa touch på kinderna om man bara applicerar lite.

Dagens Smink: Varmt brun

Dagens smink är inte så annorlunda från andra dagar. Lite varma bronziga färger på ögonen bara.

 

Jag har lite tomt på idéer och saker att skriva om just nu, så ni får gärna komma med förslag om det är någonting speciellt ni skulle vilja se eller som ni skulle vilja att jag skrev om.

 

Ha det bra!

 


Dagens Naglar: St-Germain



Dagens naglar är ett nytt nagellack som jag köpte i förrigår. Det är Mavala nr 292 St-Germain. Det är en fin varm rosa/lila färg. Jag har många ljusa färger som jag gillar men nu på vintern vill jag gärna ha lite mörkare färger på naglarna, så jag köpte det här.

Sminkning: Orange Sunset

Jag kände för att göra någonting anorlunda idag. Det är alltid kul att testa på lite extrema sminkningar. Jag har använt mig av gula, oranga och röda färger från min 120 palett. Ingenting jag skulle gå ut med kanske men rikigt roligt för en photoshoot. Några av bilderna jag tog fick också platsa på min nya header. Tyckte att det började se lite tråkigt ut och behövdes lite färg.

Hoppas ni gillar det. Ha det bra!





Photoshoot

Jag har precis haft en liten photoshoot med mig själv på en sminkning som jag gjorde. Här får ni en liten sneek peak. Fast det ser inte alls lika coolt ut som det gör i verkligheten och på bilderna jag har tagit. Bilder kommer upp senare. Tänkte även ändra bilderna i headern.

Dagens Smink: Guld och brunt

Dagens smink består av guldigt på ögonlocket och sen mörkbrunt i ytterdelen av ögat. Rosa rouge som vanligt och sen ingenting på läpparna. Intressantare än så blir det inte. Idag ska jag på jakt efter en tröja som jag vill ha och köpa ett par lösögonfransar.

 

Ha det bra!


Valentines Day Look: Light Smoky

Här är en sminkning som jag gjorde lite snabbt. Tänkte att det kunde vara en ganska fin alla hjärtans dag sminkning om man vill ha lite mer smink men inte så jättedramatiskt. Det är bara sotat med lite mörkbrunt och svart i ytterkanten av ögonen och sen håller innerdelen av ögat fri från skugga. Toppat med bara ett par ytterlösögonfransar så blir den här looken väldigt flirtig och fin.





Ansiktet:
- Neutrogena Healthy Skin Foundation
- Viva la diva 3-in-1 Concealer
- The balm Time Balm Concealer
- Nars Deep Throat Blush

Ögonen:
- Isadora Eyeshadow Palette 50 Matte Chocolates
- Sleek Au Natural Palette
- Revlon Grow Luscious Mascara
- IsaDora Eyebrow Pencil

Läppar:
- Elf Lip Stain First Date

RSS 2.0