Sleek MakeUp - Oh So Special Palette




Sleek Makeup Oh So Special Palette


Underbar palett från Sleek Makeup. Den är ganska liknande Urban Decay Naked Palette men mycket billigare. Priset ligger på 90 kr och finns att beställa HÄR.

Jag har lite köpförbud just nu på smink eftersom att jag försöker spara lite pengar. Jag ska till USA i vinter och hälsa på min syster och tänkte försöka spara pengar så att jag kan köpa smink där.

Tråkigt att Sleek Makeup inte finns i Sverige. Deras paletter är underbara!

Carmex lip balm


Carmex lip balm
Pris: ca 32 kr på Ica

När jag var på Ica i veckan och skulle köpa lunch så kom jag på att jag behövde ett nytt läppbalsam. Ville inte ha lypsyl eller något annat märke som dom bara har på ica. Har hört att carmex ska vara bra så jag köpte det. Det är riktigt bra också. Mina läppar har varit ganska torra och nariga dom senaste veckorna och ingenting har hjälpt nästan.

"Carmex innehåller kamfer och mentol. Dom ingredienserna ger Carmex en kylande effekt och avhjälper irritationen som orsakas av hårda, nariga läppar."

När man applicerar det på läpparna så blir det en kall och mintig känsla på läpparna. Ganska så skönt faktiskt. Funkar jättebra!

Make up: Purple and Gold

Gjorde en sminkning idag med lila skuggor och lite guldigt som highlighter. Jag älskar lila och guldigt tillsammans, så snyggt. Här får ni i alla fall en bild hur det blev. Den lila matta skuggan kommer från elfs brightening eye colour i Punk Funk. På läpparna har jag elfs lip stain i First date.

Hoppas ni gillar det, ha det bra!


English:
I did a make up look today using purple and gold. I love purple and gold together it's soo pretty. Here you have some pictures of the look. I used the purple matte shadow from elf's brightening eye color in the colour Punk Funk. On my lips I have elf's Lip Stain in First Date(without the gloss)

Hope you liked it, have a good day!




21.56 - Nyköpta produkter

Tänkte visa er det jag köpte idag. Var och kollade i lite affärer efter jobbet. Som sagt beställde jag lite underkläder från h&m också när jag kom hem. Det gjorde jag bara för att det alltid är omöjligt att hitta sin storlek i affärerna.



IsaDora Glossy Eyeliner - 40 Chrome Black.
Pris: 95 kr, Klubberbjudande 79 kr

Jag var ute efter en eyeliner som satt ordentligt på locket. Isadora har två flytande eyeliners och den andra är matt medans den här är lite glansig. Inte jättemycket, men den andra är bara helt matt.

Vattenfast och sitter där den sitter. Jag provade den på handen och försökte gnugga bort den, men den satt kvar. Den kladdar inte av sig på ögonlocket som en del andra eyeliners har.

Gillar den än så länge riktigt mycket!











Maybelline Dream Lumi Touch Concealer
Pris: 109 kr

En ny flytande concealer från maybelline. Till skillnad från andra flytande concealer så är den här gel-baserad. Jag älskar den. Den är helt fantastisk att täcka mörka ringar under ögonen. Den täcker och ljusar upp ögonen och den lägger sig inte i dom små vecken och rynkorna man har under ögonen. Älskar den.

Depend Protective Base Coat
Pris: 25 kr

Den här fick följa med för att mitt baslack tog slut för ett tag sen och mina naglar har blivit missfärgade på grund av det. Bra baslack billigt baslack bara för att skydda naglarna från nagellacket. Hur bra det är när det gäller att se till att nagellacket håller vet jag inte.

Veet Warm Wax
Pris: 90 kr

Köpte med mig en burk vax för att jag inte orkar raka benen helt enkelt. Har aldrig provat den här förrut, men tror den är okej. Har dock provat vaxremsorna och dom är inte att rekommendera.

ICKE SKÖNHETSRELATERAD SHOPPING




En kortare t-shirt från h&m 79 kr och ett guldhalsband från Glitter som var på rea för 50 kr.

Köpstopp för min del

Nu har jag köpstopp! Jag har köpt elf smink på deras 50 % erbjudande igår, idag köpte jag lite till nödvändiga saker och sen när jag kom hem så beställde jag lite nödvändiga underkläder från h&m som inte fanns i butiken. Ja ALLT var väldigt nödvändigt, hehe.

Jag var inne på kicks och köpte med mig en concealer och en eyeliner. Kommer bilder och info om produkterna senare.

E.l.f 50 % på allt!



Passa på att beställa från elf, nu har dom 50 % igen och dom har precis fyllt på så nästan allt finns tillgängligt. Jag ska egentligen försöka dra ner lite och inte köpa så mycket smink just nu, ska försöka spara lite, men jag kunde inte låta bli att klicka hem lite saker när det är halva priset.

Klicka HÄR för att komma till deras hemsida. Om ni har några frågor om hur man beställer eller någon fråga om deras produkter så är det bara att fråga.

Smink tag: Pest eller kolera

Har sett att många har gjort den här "tagen" nu och jag hoppar snabbt på och gör samma. Den första jag såg den hos var dock Killercolours.

Jag taggar båda beautyfreaks tjejerna och alla andra som vill göra den här tagen. Kommentera gärna och lämna en länk till erat inlägg om ni väljer att göra den. Det är riktigt kul att läsa vad andra svarar.

1. Går du hellre ut(på party etc.) med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?
Jag är en sån person så att om mitt hår inte ser bra ut så tycker inte jag att nått på mig ser bra ut. Det förstör allting. Därför går jag hellre ut med fixat fint hår och inget smink. Det är jag mer än bekväm med.

2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?
Jag skulle nog raka av ögonbrynen då och försöka rita dit do så naturligt som möjligt.

 

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?
Jag handlar inte smink på h&m, bara om jag måste. Deras utbud är inte så stort. Så då skulle jag hellre handla på nätet, för då kan man ju i princip köpa vad som helst. Plus att jag älskar att shoppa på nätet.

 

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80tals-perm?
Det måste bli en perm i så fall. Tål inte mörk läppenna och ljust läppstift. Hemskt fult. Jag tror nog att en permanent skulle funka på mig. Haha.

 

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färglada färger resten av livet vilket väljer du?
Jag tröttnar så otroligt fort på färgerna jag har på naglarna så jag skulle nog hålla mig till neutrala färger för det är så enkelt och snyggt.



6. Skulle du hellre ha “MC Hammer”-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?

Även fast Mc Hammer byxor är otroligt fula så får det nog bli det. Skulle inte klara av att ha hotpants offentligt då halva rumpan hänger ut.

 

7. Har du hellre ha en Oompa-Loompa-apelsin-fake solbränna eller en bondbränna(som man får om man solar i t-shirt och shorts)?
Bondbränna kan man i alla fall dölja. Jag får helt enkelt gå runt med t-shirt hela tiden för att dölja mina fula linjer.

 

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?
Jag har ju stått ut med fula hårfärger tack vare hemmablekning gone bad. Fula färger är svåra att dölja om man inte går runt med keps eller hatt jämt och ständigt. Har man en inte allt för kort ful klippning så kan man ju faktiskt dölja det genom att sätta upp det på diverse sätt. Så jag måste säga ful klippning.

 

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat – vad väljer du?
Jag känner inte att gothstilen är min grej, jag är så långt ifrån goth det bara går. Jag kan knappt ha svart kajal utan att jag tycker att jag ser knäpp ut. Nej pin-up inspirerat smink är inte så fel.

 

10. Skulle du hellre bli av med alla dina skor eller all din makeup?
Jag är ingen sko person så ta alla mina skor och bränn dom, gör vad ni vill, men ta inte mitt smink.


Bronzer på inköpslistan

Jag måste köpa ett nytt bronzer med skimmer i. Jag äger just nu bara 2 st, och den ena av dom ingår i en palett. Mycket sugen på ett nytt skimmrigt bronzer alltså. Det kommer definitivt vara det första jag köper när jag får lön.

Ni får gärna tipsa mig om ni vet någon bronzer som är extra fin och som får ens kinder att få lite glow.


Loreal Glam Bronze eller kanske The body shops Baked-to-Last Bronzer

Mascararecension x2: Voluminous & Double Extansion




Loreal Voluminous x5 Carbon Black Mascara
Pris: 115 SEK
Betyg: 3/5

Jag har haft den här mascaran flera gånger när jag var yngre och vet att jag har gillat den då, därför ville jag prova den igen när jag såg att den var på rea.

Första gången jag använde mascaran så gillade jag den inte alls. Visst gav den volym till fransarna, men dom såg riktigt korta ut. Nu har jag använt den lite flera gånger och gillar den mera. Det är ingen favorit och jag förstår inte varför så många älskar den här mascaran. Den funkar ganska bra för att vara en billig mascara, men jag har provat bättre mascaror.




Loreal Double Extansion Serum Mascara.
Pris: 175 SEK
Betyg: 4/5

Den här mascaran gillar jag verkligen. Det var dock svårt att få med på bild hur långa ögonfransarna faktiskt blir. Betydligt längre än den andra mascaran.

Den här mascaran tar självklart lite längre tid att applicera och är lite petigare. Man måste se till så att det vita serumet inte syns igenom.

Skillnaden med den här double extansion och dom andra som finns är att den här har ett stärkande serum i sig. Den ger otrolig längd på ögonfransarna och mycket volym också. Dock är den lite svårt att bygga upp, men jag brukar inte känna att jag behöver två lager av den här mascaran. Jag vet inte om den har hjälpt till att stärka mina ögonfransar.

Q&A: YouTube


Jag ska försöka göra lite sminkningar i videoformat eftersom att det är lite smidigare, bara det att jag har inte riktigt fått till det. Problem med kamera och så. Jag ska försöka spela in någon åt er.

Ni får gärna komma med förslag på vad ni vill se i så fall.

How to: Sunset inspired make up

Här kommer steg för steg där jag visar hur jag gjorde sminkningen i förra inlägget. Ni får gärna säga till om ni gillar såna här typer av inlägg och om ni vill se mer av det. Sedan får ni även komma med förslag på vad för slags sminkningar ni vill se eller om det finns några andra typer av inlägg som ni vill se.

Ha det bra!




Till den här sminkningen har jag använt mig av 5 st skuggor från min 120 palett från kosmetikan.se



1. Börja med att lägga den ljusa highlighterskuggan i ögonvrån.



2. Ta sen en ganska stel och platt ögonskuggsborste och tryck på den gula ögonskuggan på den inre delen av ögonlocket.



3. Gör sedan samma sak med den oranga, och lägg den på mitten av ögonlocket.



4. Ta en mörkorange/röd skugga och lägg på yttre delen av ögonlocket.



5. Använd en mjuk borste för att lätt sudda ut ögonskuggorna uppåt mot ögonbrynet och utåt.



6. Ta den mörkröda brunaktiga skuggan och applicera med en lite mindre borste i ögongloben. Lägg även samma skuggor som på ögonlocket på nedre fransraden.



7. Ta samma highlighterskugga och lägg under ögonbrynet. Applicera en eyeliner längs med ögonfransarna, lägg en vit kajalpenna på inre delen av nedre fransraden. Alternativt: Om man vill ha en lite mörkare look så kan man applicera lite svart kajalpenna på nedre fransraden och sudda ut.



8. Klart!



Till ansiktet så har jag bara använt en varm bronzer på kinderna, lite highlighter på kindbenen och ett lipbalm med lite rosa nyans.

Sminkning: Sunset inspired

Känns som att jag har varit borta i en evighet, men nu är jag tillbaka. Idag när jag kom hem så satte jag mig ner och gjorde den här sminkningen. Väldigt solnedgånginspirerad med varma färger. Gult, oranget och rött. Härligt till sommaren och passar jättefint till blåa ögon, självklart är det också fint om man inte har blåa ögon.

Alla ögonskuggor som jag har använt kommer från min 120 palett från kosmetikan.se. Resten av produkterna som jag har använt finns listade längre ner.

Ha det bra!




- Ansikte:
Make up store liquid foundation - ivory
Lumene natural code mineral powder
Elf cool bronzer
Elf healthy glow bronzer - warm tan
Isadora eyeshadow palette - 50 Matte chocolates

- Ögonen:
Lumene beauty base eyeshadow primer
Garnier roll on anti dark circles
Isadora eyebrow lift & define
Elf cream eyeliner
Isadora inliner kajal - Satin white
Loreal Voluminous mascara

- Läppar:
Elf conditioning lipbalm - Mellow melon

Skönhetsbloggar som jag läser

Jag fick frågan om jag kunde nämna några skönhetsbloggar som jag följer. Jag måste erkänna att jag var tvungen att tänka efter lite, för jag har inga skönhetsbloggar bokmärkta eller så. Jag gillar i alla fall att blanda mellan bloggar som visar mycket produkter och bloggar som visar mycket inspirerande bilder. Här är i alla fall några skönhetsbloggar som jag brukar kolla in då och då.

http://beleza-blogg.se/ - Superbra blogg med massa produkter och skoj att läsa om.

http://nyheter24.se/modette/lindahallberg/ - Lindas sminkblogg brukar jag titta in på då och då, man ser ett par snygga sminkningar.

http://solomag.se/killercolours/ - Gillar verkligen Killercolours blogg, den är personlig och snygga sminkningar.

http://www.sublimt.se/ - Ännu en bra blogg med massa produkter att läsa om.

http://www.xtrememakeupart.com - En bra inspirationsblogg med massa snygga dramatiska sminkningar.

Dåligt internet

Vill bara meddela att jag har haft lite problem med internet dom senaste dagarna, så det är därför det har varit ganska tomt här på bloggen. Jag ska försöka ta igen det och fler inlägg kommer!

Ni får gärna kommentera om det är någonting ni vill att jag ska skriva om.
Jag säger nästan alltid det men anledningen är bara för att jag skriver ju på ett sätt till er och det är lite svårt att komma med massa inlägg hela tiden utan att veta vad ni vill läsa om. Så därför ber jag er att om ni vill se någonting så får ni jättegärna skriva det. Eller har ni några frågor så är det bara att fråga här eller på bloggresponse.

Nytt sminkbord

Jag var på Ikea idag igen och köpte lite saker som jag inte riktigt fick med mig igår. Bland annat ett sminkbord. Innan har jag mest bara haft allt mitt smink i en låda och det har bara varit jobbigt när man letar efter någonting. Jag har även några korgar under bordet där jag har hårprodukter, lotions och sånt, parfym, nagellack osv. Sen i korgen bredvid har jag hårfön, plattång och locktång. Jag är väldigt nöjd!

Ha det bra!




Sminkning: Punk Funk




Här är en sminkning som jag snabbt gjorde med ögonskuggorna Punk Funk från elf.

Mina elf produkter, åsikter



Det här inlägget skulle egentligen komma upp igår, men av någon anledning så ville inte blogg.se samarbeta. I alla fall så tänkte jag visa er allt som jag beställde från elf förra veckan. Det mesta gillar jag men så var det några saker som jag blev lite besviken över.



Produkten:
Först ut har vi deras Cool Bronzer från Studio märket. Jag ville egentligen ha Golden Bronzern också men den var slutsåld. Det här är en matt bronzer med fyra olika färger. Antingen kan man snurra runt sin borste i alla färger och sen applicera på ansiktet eller så använder man färgerna var för sig.

Min första åsikt om denna:
Jag gillar den! Man kan få till ett snyggt och naturligt bronzigt ansikte. Den vita färgen är kanske inte jättebra att använda som highlighter då jag hellre föredrar en skimrig vit för att få till ett snyggt glow.



Produkten:
Duo eyeshadow cream i färgen Coffe & Cream. Två stycken skuggor i krämform som funkar bra som bas under andra skuggor.

Min första åsikt:
För det första så känns förpackningen väldigt billig och plastig. Den ena skuggan sitter till och med lös. Men det kan man nästan förvänta av deras vanliga märke som är billigare. Det är två fina färger. Den ljusa är en vit skugga med väldigt synligt guldigt glitter. Jag har inte provat den på ögonen än.



Produkten:
Duo eyeshadow cream i färgen Mocha Swirl. Två brunaktiga skuggor. Funkar även dom som bas under andra skuggor.

Min första åsikt:
Även den här känns förstås väldigt plastig och ena skuggan sitter löst. Annars jämfört med bilden på hemsidan så stämmer färgerna inte riktigt överrens. Trodde att dom skulle vara mindre röda/rosa och lite mer bruna och guldiga.



Produkten:
Brightening eye color i färgen Punk Funk. Fyra ögonskuggor i starka färger. Tre matta och en skimrig.

Min första åsikt:
Jag älskar den, har hört både dåliga och bra saker om dom här men jag tror att det beror på vilken färg man får eller nått sånt. Hur som helst så ser ni att färgerna är ganska pigmenterade. Jag har provat skuggorna och gjort en sminkning med dom som jag kan visa sen. Funkar bra att jobba med.




Produkten:
En till brightening eye color i färgen Nouveau Neutrals. Samma produkt.

Min första åsikt:
Till skillnad från den andra så var jag inte alls lika nöjd med den här. Den största saken som jag blev besviken över är såklart färgerna. Om ni ser bilden där från deras hemsida så ser ni att färgerna inte alls stämmer överrens. Det andra som jag inte riktigt gillade var att den här paletten var mycket mycket pudrigare och blir förmodligen svårare att jobba med. Jag har dock inte provat den ännu.



Produkten:
Sen har vi mina två rouge som jag faktiskt glömde bort att göra swatches på. I färgerna Tickled Pink och Pink Passion. Båda är helt matta.

Min första åsikt:

Jag älskar dom här rougen. Den första är lite mer naturlig och funkar om man inte vill ha en så stark färg på kinderna. Den andra är tydligt en stark rosa färg. Tar man bara lite färg på borsten så blir färgen inte så stark men den går också att jobba upp till en stark rosa färg.



Produkten:
Conditioning lip balm i färgen Mellow Melon. Det är precis vad det låter. Ett läppbalsam med lite färg i.

Min första åsikt:
Jag har bara hört bra saker om dom här. Jag vet inte om det beror på den färgen jag valde eller nått, men jag är inte helt förälskad i produkten. Visst är det ett bra läppbalsam men jag märker ingen färgskillnad på mina läppar.



Produkten:

Lip stain i färgen First Date. En vanlig lip stain där man tar färgen först, låter det torka och sen glosset.

Min första åsikt:
Jag älskar färgen, den är jättesnygg. Det enda problemet när man har en lip stain är att man oftast måste använda läppglanset. Eftersom att jag inte gillar läppglans så blir det lite jobbigt. Applicerar man bara stainen så blir läpparna kladdiga.



Produkten:
Mineral lipsticks i färgerna Nicely Nude och Ripe Rose.

Min första åsikt:
Jag gillar dom båda. Snygga enkla läppstift som inte är så dramatiska i färgen.




Här är alla borstar som jag beställde. Alla är från studio märker förutom den ljusa borsten som är från deras mineral märke. Alla borstar ser bra ut och verkar vara bra. Jag har inte riktigt hunnit prova dom ännu för jag måste tvätta dom först.

Elf beställning

Har precis kommit hem från en heldag på Ikea letat efter saker till mitt nya rum. Bland annat någonting där jag kan ha mitt smink. I alla fall så kom jag hem och upptäckte att min beställning från elf har kommit. Woho! Har inte provat någonting men jag ska göra det och återkommer med bilder och swatches på allt!

Ha det bra!

Maybelline lumi concealer


Jag hittade den här produkten på beleza's blogg och såg att hon gillade den, tror att det kan vara någonting att prova. Jag har just nu loreals true match concealer som ser nästan likadan ut, tror att den snart kommer att ta slut. Jag ska nog ge den ett försök när man true match concealer tar slut.

Pris: 109 kr på kicks

Såhär beskriver kicks produkten:
"Gel-baserad concealer som täcker ojämnheter och döljer mörka områden på ett professionellt sätt. Ger ett mjukt och drömliknande resultat!"

Såhär beskriver beleza produkten:
"Jag blev jätteöverraskad över hur bra täckning Lumi Touch ger, bättre än både YSL’s och Clinique’s men jag som verkligen älskar ljusreflekterande concealers tycker inte att den slår de båda andra på den punkten. Formulan är väldigt mjuk och lättapplicerad och smälter ihop med huden utan att torka in och bli kakig. Det går även bra att täcka småplitor och finnar med men funkar allra bäst för att täcka mörka ringar under ögonen...."

Klicka HÄR för att komma till beleza blogg's inlägg

RSS 2.0