Snabb testsminkning

Gjorde en snabb sminkning med dom nya ögonskuggorna, rouget och läppstiftet. Älskar det varma resultatet med den persikofärgade skuggan och den varma bruna. Kan bli en ganska fin studentsminkning för min del! Annars passar den även till skolavslutningar.

Vill man sen gå över till en kvällssminkning är det bara att sudda in lite mörkbrun och svart ögonskugga i ögongloben, kanske dra på lite mer bronzer och byta ut det ljusrosa läppstiftet till ett lite mörkare. Perfekt!


Nytt shoppat - Wet n' Wild

Har velat prova wet n wilds produkter ett tag nu men har aldrig hittat något bra ställe nära där dom säljer deras produkter, och jag har aldrig orkat beställa online. Hittade en city gross hyffsat nära som säljer wet n wild. Annars kan man hitta deras produkter på Pashion och på Nelly.

Köpte en triopalett som lockade och även ett matt rouge och ett läppstift. Blev lite andra nödvändiga saker också som borstar, ansiktskräm och ögonfransar.





Triopalett - Walking On Eggshells 69 kr. En rosa/peach färgad, varm brun och en ljus skugga. Nedanför kan ni se swatches på färgerna.





Puderrouge - Heather Silk 59 kr. Ett matt rosa rouge, swatch nedanför.




Mega Last Lip color  - Think Pink 49 kr.
Ett matt ljusrosa läppstift, ni ser hur det ser ut på nedanför.




En snedskurenborste, en eyelinerborste och en ansiktskräm.




Lösögonfransar från Ardell nr 110 69 kr

Dagens - Bad hair day bun och brun sotning



Såhär ser jag ut idag, förlåt för att jag inte hinner ta bättre bilder. Jag ska klä på mig och sen ut och plocka upp lite sminksaker som jag behöver. Hörs senare! Ha en bra dag!

Make up questions

Har varit dålig på att blogga, det blev en lång helg borta. Imorgon ska jag förhoppningsvis iväg och köpa lite nya ögonskuggor, yey! Uppdaterar mer då. Har inte hunnit med att spela in videon när jag lockar håret än heller, men den kommer!



HUDVÅRD
- Hur många gånger dagligen tvättat du ansiktet? 1-2 gånger. Oftast bara en gång på kvällen, eftersom att jag lätt blir lite torr i huden så försöker jag att inte tvätta det så ofta

- Vilken hudtyp har du? Jag är lite torr i hyn ibland men inte så jättemycket. Jag har nog bara normal hudtyp

- Nuvarande ansiktstvätt? Just nu använder jag en från nivea

- Brukar du peela din hy? Ja jag gör det ibland när jag känner för det

- Vilket märke använder du? The body shop

- Vad använder du för ansiktskräm/fuktkräm? En från nivea som är till för torr hy då jag gillar att riktigt återfukta min hy.

- Har du fräknar? Ja, dom är inte jättesynliga året runt men på sommaren så kommer dom verkligen fram

- Använder du en ögonkräm?
Nej



SMINK
- Vilken foundation använder du? Det varierar mellan Max factor xperience foundation och Maybelline dream satin liquid foundation

- Vad använder du för concealer? L'Oreal true match concealer och garnier roll-on anti dark circles concealer

- Vad tycker du om lösögonfransar?
Jag älskar det för att få ögonfransarna lite tjockare för lite finare tillställningar men jag gillar inte lösögonfransar till vardags eller som är för långa

- Vilket mascaramärke använder du?
Jag brukar variera lite varje gång jag köper ny mascara, just nu använder jag loreal double extansion innan använde jag false lash effect som jag inte gillar så mycket längre. Annars älskar jag Loreals mascaror

- Vilka sminkverktyg använder du för smink applikation? Jag använder borstar och penslar för det mesta

- Använder du primer till ögonen? Ja för det mesta så gör jag det

- Använder du primer till ansiktet också?
Ja, men ibland skippar jag det

- Vilken är din favoritögonskugga(färg eller nyans)? Jag älskar ju bruna och guldiga toner så jag får nog säga det

- Använder du penna eller flytande eyeliner?
För det mesta använder jag flytande eyeliner men även cream eyeliner

- Hur ofta petar du dig i ögat med en eyelinerpenna? Det händer nog inte så ofta, har väl hänt någongång haha

- Använder du mineralsmink? Jag köper inte smink som är mineralsmink för att jag vill ha det, men ibland ser jag på någon produkt som jag har köpt att det är mineral

- Vilket är ditt favoritläppstift?
Jag har inte så många och har inte provat så många så jag får säga vilken färg jag gillar bäst istället. Det måste bli rosa, för jag älskar rosa läppstift

- Favoritläppglans?
Jag äger inte ett enda läppglans, jag tycker verkligen inte om läppglans

- Vilket är ditt favoritrouge att använda? Jag gillar rouge som är riktigt rosa

- Gillar du billigare sminkmärken?
Det är nästan det enda jag använder, tycker att dom får till så pass bra produkter till bra priser

- Är du klantig när du sminkar dig? Jag är alltid klantig! Tappar alltid ett eller annat puder, borste eller liknande. Sen råkar jag peta mig i ögat ibland med mascaraborsten också. Sånt händer

- Säg ett sminkbrott som du hatar?
Som dom flesta säger så måste jag säga när man har fel nyans på sin foundation. Jag är själv riktigt petig med att den matchar min hudton och att den verkligen smälter ihop med halsen.

- Gillar du färgglada sminkningar eller neutrala? Jag älskar neutrala skuggor, det funkar alltid. Bruna, guldiga, olivgröna osv.

- Om du bara fick använda EN sminkprodukt när du lämnade huset, vilken skulle det vara? Jag skulle nog säga concealer eller bronzer.

- Kan du gå ut utan smink? Ja det kan jag många gånger, det är bara skönt ibland.

- Tycker du att du ser bra ut utan smink?
Ja det gör jag, men ibland känner man sig lite mindre vacker när man inte har smink. Ibland har jag fått höra att jag ser sjuk ut när jag inte haft smink och det är inte så kul.

- Vilket är, enligt dig, det bästa sminkmärket?
Bland dom billigare märkena så skulle jag säga IsaDora för nästan alla deras produkter är hur bra som helst ögonskuggor, rouge, puder, bronzers, nagellack, pennor etc. Det enda jag inte gillar med IsaDora är deras mascaror.



14.53

Har inte hunnit spela in videon där jag lockar håret än, men här nedan kan ni se hur det kan se ut. Lockade håret lite snabbt med plattången.



Lösögonfransar och brun sminkning

Har spelat in en video hur jag lockar håret som kommer upp snart. Är bara hemma men provade lösögonfransarna som jag har liggandes hemma. Ville se hur dom funkar och om jag ska ha dom på studenten eller om jag ska köpa nya.

Dessutom var jag klantig idag(ovanligt!) och tappade min palett i golvet. Många skuggor blev lite skadade, kul. Ska se om jag lagar dom eller inte, dom blev inte helt trasiga bara lite som trillade av.


Uppdatering

Jag har varit en dålig bloggare! Jag har inte skolan att skylla på heller för till skillnad från alla andra i min klass så har jag absolut ingenting att göra i skolan just nu. Har varit ledig dom senaste dagarna och är ledig hela den här veckan. Men jag har heller inte varit hemma dom senaste två dagarna, men jag ska bättra mig.

Är det någon som har någonting speciellt som ni vill se så är det bara att hojta till! Eller så kan ni komma med frågor till mig, vad som helst!

Jag tänkte att jag kanske kan spela in en hårvideo imorgon om intresset finns. Hur man får till snygga lockar kanske!


Nya produkter - Läppstift, läppenna och mask





L'OREAL Color riche läppstift - 288 Intense Fuchia 125 kr
Var så sugen på ett nytt läppstift så jag valde det här fina läppstiftet från loreal. Det är nästan lite likt mitt andra rosa läppstift från lumene, men det här är mörkare och lite mer lila. Ett plus är att det luktar väldigt gott.




Maybelline Color sensational - 140 Intense Pink 75 kr
En läppenna i en rosa färg.



Formula 10.0.6 Deep Down Detox Mud Mask 20 kr
Köpte en liten förpackning av en lermask eftersom att jag älskar lermasker så ville jag prova en ny.

En finare variant av en hästsvans

Gjorde en lite finare uppsättning i form av en hästsvans. Vad tycks?


Dagens smink: Lätt sotning med brunt



Dagens smink: Muddy browns and hot pink




Idag matchar jag mitt nya knallrosa linne med ett par bruntonade ögon och ett knallrosa läppstift. Love it! Till det har jag även bronziga kinder med en touch av rosa rouge.

Måste köpa fler färgglada läppstift! Så himla fint och härligt nu till sommaren.

Lee Stafford Arganoil Marocco Nourishing Miracle Oil


119 kr på kicks


"En rik, närande olja som kommer från Marocko. Nourishing Miracle Oil innehåller många ingredienser som hjälper till att reparera och skapa ett lyxigt, hälsosamt hår.
Nourishing Miracle Oil är en lättviktig oljebehandling för alla hårtyper, skapad med en speciell blandning av ingredienser som hjälper till att skapa ett mjukt, glansigt hår i superb kondition. Innehåller Pro-Argan™-komplex som ger näring och hjälper till att berika dess naturliga glans. Ditt hår blir mjukt, silkeslent utan extra tyngd."

Kanske någonting man borde testa? Jag gillar Lee stafford och tycker att dom har bra produkter, så den här produkten kanske är värd att testa. Någon som har provat?

Dagens smink: Guldigt brunt




Dagens smink blev brunt och guldigt. Man ser nog inte så mycket att det är guldigt, men jag la en guldig skugga på locket.

Ha en bra dag!

Nytt nagellack - Mavala nr 71 La Paz



Sagt och gjort så köpte jag ett nytt nagellack idag, var ute efter ett rosa eftersom att jag saknar det just nu. Det fick bli Mavala i nr 21 La paz. Den färgen har alltid varit lite av en favorit hos mig men brukar oftast vara slutsåld. Nu fanns det som tur var ett lack kvar i den färgen.

Dagens smink: Easy and breezy

Det här är dagens smink då jag bara ska till skolan en snabbis, ska köpa med mig ett nytt rosa nagellack också tror jag.

I all fall så kanske det kommer upp bilder på en sminkning lite senare.




Ansikte
- Maybelline dream satin liquid foundation
- Make up store loose powder, Milk
- IsaDora bronzing powder, 48 Matte tan
- IsaDora eye shadow palette, 50 Matte chocolates
- Elf healthy glow bronzing powder

Ögonen
- IsaDora eye shadow palette, 50 Matte chocolates
- Dipliner, h&m
- IsaDora inliner kajal, vit
- Loreal double extansion mascara

Dagens smink: Vårigt med rosa och brunt

Dagens smink, bortsätt från basen, består av en rosa-/persikofärgad skugga på locket och sen har jag skuggat och tonat ut med en ljusbrun och en mörkbrun skugga. Istället för en skarp eyeliner så gjorde jag eyelinern med en svart kajal och lite svart ögonskugga.

Eftersom att jag har varit lite dålig på videofronten så kommer det upp en video lite senare när jag gör den här sminkningen. Ingen tutorial utan bara när jag sminkar mig.

Jag har inte fixat håret på bilderna, det håller på och självtorkar just nu.

Ha en bra dag!



Dagens smink: Lätt skuggade ögon

Idag ser ni mig väldigt naturlig och med en enkel sminkning. Kände inte för att maxa med massa smink i ansiktet och ville inte täcka mina fräknar som jag fått så jag körde på ganska naturligt.

Har varit och ätit lunch och shoppat med mamma, lite nya sommarkläder. Ska även köpa lite mer sommarkläder i slutet av månaden, kanske samlar ihop allt och visar er(om ni är intresserade)

Ansiktet
- Garnier roll-on anti dark circles
- Make up store loose powder i färgen Milk
- IsaDora bronzing powder i färgen 48 Matte tan
- Elf healthy glow bronzing powder(kommer inte ihåg färgen)

Ögonen

- IsaDora eye shadow palette i färgen 50 Matte chocolates
- Hightlighterfärg från 120-paletten
- Loreal double extansion mascara
- IsaDora inliner kajal, vit
- Isadora eyebrow lift & define

Läpparna
- Maxfactor lipfinity lip tint i färgen 07 Coral crush




Studenten 2011

Har fått hem klänningen och skorna. Båda sitter jättebra! Beställde från nelly och har en känsla av att många kommer göra det, men får hoppas att ingen i min skola har en likadan. Det gör inte så mycket ändå.

Jag har funderat på vad jag skulle vilja ha för smink på studenten och jag har tänkt mig nått ganska ljust, kanske rosa eller så kör jag bara på nude med bruna skuggor.



Recension: IsaDora Second nail



Så här beskriver dom produkten på Isadoras hemsida:

Second nail är räddningen för mjuka, tunna och sköra naglar som lätt bryts, splittras och skivar sig. Den bygger upp volym i ett pensel-drag. Ger ett tjockt lager som skyddar nagelns yta mot slitage.

Naglarna blir starkare, tjockare, jämnare och hårdare. Hjälper till att vårda och återställa naglarna till sitt optimala tillstånd.

Min åsikt:


Jag har använt den här produkten i snart 2 månader ca 1-2 gånger i veckan. Varje gång jag har bytt nagellack eller bara målat om så har jag strykit på secon nail 2 lager innan nagellacket.

Jag kan börja med att säga att jag har väldigt dåliga naglar. Dom är oftast riktigt tunna och skivar sig hela tiden, sedan är det ju en vana att jag alltid pillar och river upp där dom är skivade.

Jag tycker inte att Second nail har stärkt mina naglar på något sätt, i alla fall inte så som produkten utlovar. Visst blir det en lite bättre bas innan nagellacket, men mina naglar har varken blivit bättre eller starkare.

Betyg: 2/5
Pris: 79 kr

Fräknar



När man ligger ute i solen så märker man hur fräknarna börjar komma från. Somrigt!

Studentsminkning på g

Några bättre bilder på studentsminkningen. Jag har spelat in en video på den här sminkningen och som förhoppningsvis kommer upp idag. Håller på och fixar lite med filen, då jag spelade in med videokameran idag. Hoppas att man ser bättre också.

Håll utkik så kommer videon upp senare idag!




Smink: Golden pink

En till sminkning som passar till studenten, jag har ingen mascara på bilderna. Den följer lite temat på den andra sminkningen, guld och färg. Det här är en sminkning som jag skulle kunna ha på studenten för jag gillar den mycket, den är guldig och lite diskret men med lite färg.

Jag kan visa hur jag gjorde den här om ni skulle vara intresserade av att se det.



Smink: Golden purple

Det här skulle kunna passa bra som en studentsminkning. Jag använde en guldfärgad skugga på locket och sen lila ut i kanterna. Det är en fräsch och härlig sminkning.

Jag ska göra någon mer neutral sminkning också.




9e maj - dagens enkla smink



Tog lite avstånd från bloggen i helgen, var upptagen för det mesta. Annars har jag bara njutit av solen. Åkte från skolan tidigt idag, kom hem och tog bort sminket och la mig ute på altanen i solen.

Som kompensation får ni i alla fall se två bilder från dagens smink. Väldigt enkelt blev det. Ingen ögonskugga, endast eyeliner och så en vanlig bas.

P.s Sitter och försöker lista ut en snygg studentsminkning men har inte funnit någon som jag gillar ännu, ska experimentera lite och återkommer :)

Ha en fortsatt bra dag!

Lugg och inte lugg

Jag har gått från blont och brunt många gånger men också från lugg och inte lugg flera gånger. Jag tröttnar ganska fort på mitt hår. Efter att jag hade haft lugg ett tag förra året så tröttnade jag och ville inget hellre att den skulle växa ut. Jag saknar att ha lugg lite för det är så himla snyggt tycker jag, men det är också jobbigt. Vem vet jag kanske klipper lugg igen någon vacker dag.

Tyckte bara att det kunde vara kul för er att se hur jag en gång har sett ut.





Alla dom här bilderna är från hösten 2009 och det var då jag klippte lugg.



Det här är 2008 någongång tror jag, när jag hade klippt kort hår och var inte alls nöjd med det. Sen dess har jag sparat ut mitt hår.



Jag kommer inte ihåg när det här var, det nog våren/sommaren 2009 om jag inte minns fel. Hade gått från brunt till ganska ljust genom att jag slingade det.



Och det här är inte så sent som förra sommaren då jag också hade lugg, var någongång efter sommaren som jag bestämde mig för att låta luggen växa  ut.

Frustrerande med kameran

Dagens smink är i princip samma som igår. Bara bruna skuggor lite lätt. Tänkte spela in en studentsminkning men jag klarar inte av min kamera. Jag blir så frustrerad för den visar allting helt fel. Ingenting ser ut som det gör i verkligheten. Därför blev det ingenting. Får se hur jag löser det problemet.

Ha en bra dag!



120-paletten är här

Hämtade ut mitt paket och det var såklart 120-paletten som hade kommit. Den är fylld med massa fina färger. Tänkte göra någon studentsminkning någon dag nu när jag har massa fina färger att arbeta med, kanske imorgon.

Ni hittar paletten hos kosmetikan.se för 279 kr HÄR



Dagens - There is so much more to life than this

Idag har jag ingen lektion så jag sitter bara hemma och pluggar lite och tar det lugnt. Så här ser jag ut idag. Bara en toning av brunt i ögongloben och yttre delen av ögat. Sen en ljus glittrig skugga från smashbox över locket, önskar att man kunde se hur fin den är på bild.

Ska ner till centrum sen och hämta ut ett paket. Spännande!

Ha en bra dag!




Max factor max effect mini nail polish - 09 Diva coral




Nagellacket som jag köpte för några dagar sen. Det har en fin korallig färg. Det enda dåliga är att det är ett mini nagellack och det är lite jobbigt att måla med en så liten borste.

Finns att köpa på kicks, åhlens och diverse butiker som säljer max factor.
Kostade 39 kr på kicks.

Dagen smink




Såhär ser dagens smink ut. En vanlig snabb brun sminkning som vilken annan dag som helst.

What's going on

Igår var jag och syster ute och åkte runt lite och fixade lite ärenden. Bland annat en trip till optikern och tandläkaren. Vi fördrev lite tid också i centrum och jag köpte med mig Isadora jumbo flex sharpener och ett nagellack från maxfactor. Visar nagellacket senare.

Fick hem min studentklänning igår, den passade perfekt. Tänker göra lite studentsminkningar som kan vara kul att se för er som tar studenten i år, men jag gör det när jag får hem min 120 palett. Så det blir någongång nästa vecka.

Ha en bra dag!

Recension: Garnier Roll-on Anti-dark circles



Före och efter

Garnier Roll-on Anti-dark circles
En roll on concealer som ska motverka mörka ringar under ögonen. Det är en kylande roll on concealer som smälter in i huden väldigt bra. Om den får dom mörka ringarna att minska i längden vet jag inte.

Fördelar:
- Väldigt skön och kylande mot huden
- Smälter in i huden och neutraliserar huden under ögonen på ett bra sätt

Nackdelar:
- Jag som har lite känsligare ögon känner av alkoholen i concealer när jag först applicerar den, det sticker lite i ögonen men självklart så försvinner det efter jag har smetat ut concealern
- Ger inte fulltäckning men det är inte riktigt tanken tror jag, det går också enkelt att bättra på med en annan concealer över

Betyg: 4 av 5
Pris: ca 115 kr

Har ni ytterligare några frågor så är det bara att ställa dom så svarar jag!

120-paletten Warm & Dark



Nu har jag äntligen beställt paletten så den borde komma någongång den här veckan. Paletten hittar ni hos Kosmetikan.se HÄR för 279 kr ink frakt. Den har matta och skimriga ögonskuggor i klara, starka, ljusa och mörka färger. Den är väldigt lik 120 Colour "Earth vs Pastels" paletten hos eleven, LÄNK. Tror att jag kommer att gilla den här paletten väldigt mycket!

Carrie bradshaw




Någonting jag älskar med Sex and the city är att titta på Carrie's(Sarah jessica parkers)snygga frisyrer. Älskar hennes stora knutar och hennes lösa lockar. Tänkte försöka mig på att göra några snygga lockar utan värme inatt, ni får se resultat imorgon.

Följ mig på twitter

Nu kan ni följa mig på twitter, namnet beautytools var upptaget så jag heter beautytools101. Där kan ni se vad jag har för mig och vad som kommer att hända i bloggen, vad jag planerar att skriva om osv.
Klicka HÄR för att komma till min sida.

Recension: Aussie Miracle Moist Schampo



Såhär står det på kicks hemsida om produkten:
"Miracle Moist has a miraculous effect on dry hair, locking in moisture and protecting against the elements - thanks to Queensland Macadamia Nut that is bursting with rich and nourishing oils"

Jag har använt schampot i nästan en månad nu och jag älskar det. Som alla andra aussie-produkter så luktar även det här schampot otroligt gott, som bubbelgum. Sen är det så otroligt mjukgörande. Jag har aldrig provat ett schampo som gör håret så lent, det är i princip som att ha i ett balsam.

Schampot är till för torrt skadat hår. Det innehåller ingen alkohol, som vissa schampon kan göra och det gör i sin tur håret torrt. Jag rekommenderar verkligen det här om man är ute efter ett mjukgörande schampo som ger mycket fukt.

Betyg: 5 av 5
Pris: ca 105 kr på kicks, 60 kr på rusta
Volym: 300 ml

RSS 2.0