Stockholmsgruppen Cosmetics Face Moisturizer


I goodie-bagen från mässan så fick man ett par prover på en ansiktskräm från Stockholmsgruppen Cosmetics. Den är för normal hy och jag älskar den. Huden blir otroligt återfuktad och len, dessutom är den fri från parfym. Finns att köpa på eleven.se eller stockholmgruppencosmetics.com för 149 kr. Om det inte var för att jag hade köpförbud för mig själv och redan har en ny full ansiktskräm så skulle jag köpa denna. Rekommenderar den verkligen.

Ingen kamera

Har inte min kamera tillgänglig just nu och ca 1 vecka framåt så det är lite svårt för mig att lägga upp några sminkningar eller nått. Jag ska dock kolla på ny kamera i helgen och kanske köper en om jag hittar någon. Bara så att ni vet!

Attitudemässan

Jag var som sagt på Attitudemässan igår. Jag hade faktiskt inte jättehöga förväntningar och tyckte heller inte att det var så speciellt. Jag var på plats när dom öppnade och lyckades faktiskt få en goodiebag men det var väl inte så mycket att hurra över. Jag hade gärna sett lite mer sminkmärken där för det var ganska litet, men sedan är ju det här första året för den här mässan.

Jag är ganska glad dock att jag lyckades snappa upp ett erbjudande på 40% rabatt på lensway, eftersom att jag länge nu velat köpa nya glasögon.



Med blixt



Utan blixt

Det roligaste var väl att jag lyckades hitta en liten monter där dom sålde nubar nagellack och man fick naglarna målade. För 200 kr så fick jag naglarna målade med ett Gelicure Lack som är som en blandning mellan gel och lack, om jag har fattat det rätt. Man har ett baslack, två lager lack och sen ett topplack och mellan gångerna så får man sitta med handen under en UV lampa.

Detta ska alltså hålla några veckor och naglarna känns otroligt starka nu. Det fanns både glitterlack och vanliga lack att välja mellan.

Mobilbloggar: Har varit på attitudemässan och fått naglarna målade med gelicure


Äntligen en ny plattång - Ga.Ma cp1

Min plattång har varit trasig ett bra tag nu, men jag har stått ut ändå. Den fungerar men det är glapp i sladden så den stängs av hela tiden och gör det riktigt jobbigt att platta håret med den.



Nu har jag äntligen köpt en ny plattång. Jag kollade lite på lyko och såg att dom hade "extra pris" på deras Ga.Ma plattänger. Eftersom att jag inte vill lägga ner så jättemycket pengar på en plattång så fick det bli deras billigaste som är Ga.Ma cp1. Ni hittar den HÄR för bara 439 kr.



Förhoppningsvis så håller den här lite längre än min förra.

Maria Nila Flattening Spray

Eftersom att jag har börjat använda ett schampo utan silikon eller sulfat i sig så innebär det också att jag måste sluta använda stylingprodukter med silikon, annars kommer silikonet bara att stanna kvar i håret eftersom att schampot inte tar bort det.

Den enda stylingprodukt jag i princip använder är värmeskyddspray och den håller ändå på att ta slut. Den jag hade innan var Tresemme heat defence och den är väldigt bra och jag rekommenderar den verkligen. Det jobbiga med att hitta ett värmeskydd utan silikon är att dom som inte har silikon i sig oftast har alkohol i sig.



Tillslut hittade jag en spray från Maria Nila som lät bra. Jag beställde den från lyko HÄR för 111 kr för 200 ml. Nu återstår det att se om den är nå bra.

Rengöring

Äntligen har jag tagit mig tiden till att göra rent i mitt sminkbord. Det var riktigt smutsigt där i mina lådor, men nu är det fräscht igen!

 

Jag har känt mig lite småsjuk i en vecka nu och har därför inte orkat uppdatera här så mycket, plus att jag har mycket andra saker att göra. Men om ni har nått ni vill veta eller vill att jag ska svara på så är det bara att fråga på min blogresponse som ni hittar här till höger.


Kvällens Smink

Såhär ser kvällens smink ut! Lite lätt skuggning på locket med ett par röda läppar.

Ha en trevlig kväll!



Elf Nail Polish - Innocent

Nagellacket som jag har på naglarna idag är ett nude nagellack. Det ser nästan ut som en foundation i burken. Färgen heter Innocent och finns på elfs hemsida HÄR. Det är tillräckligt täckande för att vara ett ljust nagellack. På bilderna har jag bara målat på 2 lager.


Sleek fri frakt

Hejhej. Jag vet att det var någon som frågade för ett tag sen när det var fri frakt på sleek. Idag har sleek fri frakt i 24 timmar från och med kl 9 am(UK time). Om ni är sugna att beställa från sleek men inte är så sugen på att betala så mycket i frakt så passa på idag.

Skriv in koden: FREE-NOV-EUR

Dessvärre så är det en minimungräns att man måste handla för ca 270-275 kr.

Elf Nail Polish

Jag hade nästan glömt bort att jag gjorde en beställning från elf förra veckan. Jag kände för lite nya nagellack och elfs är så bra och billiga. Dessutom hade dom ett erbjudande där man fick gratis frakt och en "mystery box".



Jag beställde 8 nagellack och en Matte finish nail polish. Här ovan ser ni alla nagellack. Jag googlade alla färger på nagellacken som jag ville ha innan jag beställde dom och därför visste jag redan hur alla såg ut och att dom var täckande och bra. Ett tips för er som beställer från elf, googla alltid färgerna innan.



Det nagellacket jag har på mig just nu är i färgen Chocolate. Underbar mörkbrun färg. Jag gillar inte att ha svart nagellack på mig för att det är för mörkt, men den här är en bra mörk höstig färg.



Man fick med en "mystery box" på ett värde av ca 100 kr. Sakerna jag fick var denna beauty book smoky eye edition, en nagelfil som jag inte kommer använda, en smudge brush och nagellacket golden godess som jag redan beställde.

Jag beställer aldrig ögonskuggor från elf för kvalitén på deras ögonskuggor är inte bra och samma sak med den här. Pigmenteringen är verkligen värdelös. Jag gnuggade mitt finger i den svarta skuggan och fick knappt fram någon färg. Skuggorna är också väldigt pudriga. Det går dock att använda skuggorna om man vill ha något lite mindre diskret men det går inte att alls att göra någon dramatisk sminkning med dom här skuggorna, inte ens med primer under.



Här är deras smudge brush som jag också fick.

Curlformers i Sverige

Nu har curlformers kommit till sverige. Dom finns att köpa på lockig.se. Curlformers är "papiljotter" som man enkelt drar håret igenom med en krok och så får man snygga lockar utan värme. Ett starterkit med curlformers kostar 130 kr och kroken kostar 50 kr.

Curlformers kommer att finnas på Attitude mässan som är nästa vecka och man får chansen att prova.

Spana in denna videon från Pixi2woo på youtube som har varit med på en photoshoot för curlformers. Det är otrolgit coolt hur många olika frisyrer dom lyckas göra med curlformers.


Disneynagellack från H&M



Kollade in på h&m på vägen hem och hittade dessa söta nagellack. Disneynagellack med bambi på dom. Det mintgröna heter On ice och det ljusrosa heter Pink skies. Hur söta? Dom kostar 30 kr/st.


Silikon eller inte - Bra eller dåligt?

Den här silikondebatten är stor i skönhetsaffären. Vissa är emot det och vissa är för. Det finns helt klart nackdelar och fördelar, man måste bara skapa sin egen åsikt angående det. Vare sig det är för hårprodukter eller hudprodukter.

Eftersom att båda tidningarna som jag köpte förra veckan tog upp det här ämnet så tänkte jag skriva lite om det.



- Vissa silikoner som t.ex. dimethicone kan tynga ner håret

- En del kan vara svåra att tvätta ur utan schampo

- En del kan också få håret att kännas smutsigt fortare

- Dom har många krångliga namn och är svåra att hålla reda på

- Vissa är svårnedbrytbara i naturen

- Silikon i smink kan vara svårare att tvätta av



+ Gör så att lotion sprids jämnt och fördelat

+ Ger huden en matt och len finish

+ Får ärr och porer att verka jämnare

+ Slätar ut frissigt hår och ger glans

+ Gör slitet hår lättare att kamma

+ Skyddar hårstråna från slit, värmeverktyg och fuktig luft

+ Silikon i mascara får den att sitta utan att fälla

+ Gör så att läppstift får glans, inte lika lätt bryts av och blir kyssäkta

+ Gör fetare oljor och fetter i en produkt mindre flottiga

+ Hjälper hårspray eller serum att torka fortare

+ Gör en foundation kladdfri och longlasting

+ Ger schampo och balsam bättre glid

+ Hjälper en kräm att binda fukten

Min plats i det hela är varken för eller emot just nu. Jag tror att man måste känna efter själv hur man tycker att ens hår påverkas av produkter med silikon och utan. Sedan tror jag också att man får vad man betalar för. Dom billigare schampona kanske har silikon i sina produkter bara för att fylla ut och för att det är billigt. Köper man däremot ett lite dyrare schampo så får man kvalité på det. Att säga att silikon täpper till håret behöver inte vara någonting dåligt heller. Det gör också så att håret bevarar sig fukt. Alla har helt klart olika åsikter om detta.

 

Är ni sugna på att läsa mer om silikondebatten? Spana in tidningen Daisy som tar upp det här ämnet.


Kanske kanske en video på g

Jag har spelat in en video idag där jag gör sotningen som jag visade bild på förra veckan. Jag ska försöka redigera den så fort som möjligt och se om det är nått att ha. Jag är extremt petig när jag spelar in en video. Jag vill att det ska se ut exakt så som det ser ut i verkligheten och är det inte rätt vinkel, rätt ljus, ej i fokus osv ja då blir det oftast så att jag kastar det.

Vi får se hur det går. Jag försöker hinna med allt jag måste göra och allt jag vill göra och då kommer tyvärr bloggen sist i min prioriteringslista. Jag hoppas att ni har förståelse för det.

Ha det bra!

Dagens Smink: Moss Brown



Dagens smink är en enkel sotig sminkning med bruna färger och en mossgrön skugga på ögonlocket och sedan en lätt touch av ett rosa lip stain från elf.



Skönhetstidningar - Daisy och Visage



Jag köpte med mig två stycken skönhetstidningar på vägen hem. Dom ska jag läsa igenom så fort jag får tid. Jag kanske till och med får lite idéer för inlägg. Om ni vill ha en tidning som bara handlar om skönhet så borde ni spana in dessa. Jag blir så trött på alla tidningar som finns där ute. Solo, veckorevyn, cosmo, alla är ju likadana.

Helt off topic!

Skönt att få avsluta dagen med lite tända doftljus och bara ta det lugnt ett tag. Det oranga och bruna kommer från Ikea och det ljusa i mitten kommer från The body shop. Underbart härligt med stora doftljus. Förövrigt måste jag bara säga att Ikea har otroligt fula klisterlappar på dessa doftljus i glas. Dom tar jag bort direkt!

Det kommer mer inlägg imorgon och jag kanske hinner med att visa hur jag gjorde dom sotade ögonen på torsdag. Stay tuned!

Recension: Tikei Mineralfoundation

Hej. Jag har haft min tikei foundation ett tag nu så jag tänkte passa på att göra en liten recension om den.

Klicka HÄR för att komma till Tikeis hemsida.

För det första: Frakten kostar 29 kr, men fraktfritt om man beställer över 300 kr

Dom har prover på alla deras foundations och produkter. Proverna kostar 10 kr/st och det är smidigt att köpa hem ett par prover som man tror passar ens hudton och sen få bestämma sig hemma. När man har hittat den nyans man vill ha så är det bara att beställa i full storlek.

Om ni klickar er in på deras hemsida så kan ni läsa mer om alla nyanser dom har osv.



Jag köpte den mindre burken på 3 gram för 79 kr, men dom har även en större burk på 9 gram för 129 kr.
Nyansen jag har är Warm 1 som är en foundation som drar lite åt det gulare hållet och den näst ljusaste nyansen. Jag hade säkert också kunnat haft den neautrala nyansen eftersom att min hy varken är rosa eller gul, men jag valde den varma.


(Jag ber om ursäkt för dom dåliga bilderna. När det är såhär disigt och dimmigt ute så vill ljuset inte alls samarbeta med mig)

Här har ni mitt ansikte helt osminkat. Det man bör göra innan man applicerar sin mineralfoundation är bara att återfukta huden lite. Jag har ingen problemhy men jag är lite lätt röd på kinderna och lite mörkare under ögonen. Därför väljer jag att bara jämna till min hy lite med en foundation.



Såhär ser det ut efter att jag har applicerat min Tikei foundation med Elfs studio kabuki brush. Jag tar lite puder på borsten och jobbar sedan in det i locket och applicerar på mitt ansikte med cirkulerande rörelser.

Min hy jämnas ut och ser piggare och fräschare ut. Rödheten täcks och även mörkheten runt ögonen. Detta utan att det känns kakigt eller tjockt på huden, som en flytande foundation lätt kan göra. Man får helt enkelt ett naturligt resultat.

Sammanfattning:
Pris: 3 gram 79 kr, 9 gram 129 kr
Täckgrad: Lätt till full täckning(Beroende på hur mycket man vill täcka)

För ett billigt pris(jämfört med annat mineralsmink) får man en bra foundation som täcker och fungerar för känslig hy och som inte täpper till porerna eller innehåller några dåliga ämnen.

Detta är en foundation som jag verkligen rekommenderar om ni är sugna på att testa mineralsmink.

Svar på kommentar - Om Sleek



Svar till Evelina:
Jag beställde lite smink från Sleek Makeup för några veckor sedan. Det var min andra beställning jag har gjort. Det är väldigt smidigt att beställa där. Man kan betala med "Mastercard, Solo, Maestro, Visa, Visa Debit, Visa Delta, Visa Electron". Då skriver man bara in sitt kontonummer osv och så dras pengarna från kortet, i alla fall i mitt fall.

Jag beställde mitt paket på en fredag och fick det torsdagen därpå. Alltså fick jag paketet inom 4 arbetsdagar. Eftersom att Sleek skickar med royal mail så kostar frakten dessvärre ca 80 kr, men jag tror att dom har börjat införa att dom har gratis frakt på fredagar. Inte helt säker men det fick jag i alla fall.

Tack så jättemycket Evelina. Hoppas att du fick svar på dina frågor. Sleek är verkligen värt att testa med tanken på kvalitén och priset. Ha det bra!

17. Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?

Det som oftast inspirerar mig är andra bloggar. Man kan få så mycket tips om produkter hos andra bloggare och det är mest i andra skönhetsbloggar och på internet i allmänhet som jag får mycket tips om produkter.

När det kommer till inspiration för sminkningar och sånt så kan det faktiskt komma lite överallt. Det kan vara andra bloggar, kändisar, naturen eller bara någon bild man ser någonstans eller några färger man ser. Inspiration kan man få överallt helt enkelt.

Och det var faktiskt alla frågor. Jag vet att jag var lite seg och det tog lite lång tid, men jag har haft väldigt mycket att göra under en tid. I alla fall, om ni vet någon annan liknande lista som ni vill att jag gör så är det bara att hojta till!


1. Hur känner du dig utanmakeup?
2. Vilken är din favoritlook dagtid?

3. Vilken är din favoritlook kvällstid?

4. Vart handlar du helst dina skönhetsprodukter?

5. Vad använder du regelbundet för basprodukter – foundation, concealer, puder etc?

6. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?

7. Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

8. Vem är din favorit Youtube-guru?

9. Finns det någon färg som är typiskt du när det gäller makeup?

10. Gillar du eyeliners? Vilken typ kör du helst?

11. Vilka favoriter köper du om och om igen?

12. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.

13. Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

14. Vad har du alltid med dig i necessären?

15. Berätta om din hudvårdsrutin.

16. Hur förvarar du ditt smink?

17. Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?


Svarta Sotade Ögon

Jag kände för att göra en liten sminkning idag. Trots att jag nästan aldrig bär sotade ögon så gillar jag att sminka det ibland, bara för att bli bättre på det och kanske komma på  fler sätt att bära upp det. Jag personligen tycker att det är riktigt snyggt att göra en sotning på ögonlocket och sen inte ha någon ögonskugga på nedre fransrade, men nu gjorde jag det ändå.

Jag måste bara säga att ljuset är otroligt dåligt ute idag. Det är knappt ljus, därför blev bilderna ganska dåliga. Slänger in 2 st bilder tagna med webkameran så ser man lite bättre hur sminkningen ser ut.



Jag skulle kunna visa hur jag gör den här sminkningen någongång, men det är riktigt enkelt. Det enda jag gör är att lägga på en svart kajalpenna över ögonlocket upp till globlinjen, och suddar sedan ut det med en borste. Sedan suddar jag in en matt brun skugga i globlinjen. Efter det så applicerar jag en svart matt ögonskugga över ögonlocket, där jag la kajalpennan. För att sedan sudda ut den svarta kanten så tar jag lite mörkbrun skugga på min borste och suddar ut försiktigt. Lite guldig highlighter i ögonvrån också.

Man får på så sätt ett lite varmare och mjukare intryck än med bara svart.

Ha en trevlig helg!



The Body Shop Rainforest



Denna fina lilla påse hade jag med mig hem idag. Älskar förövrigt deras återvinningsbara påsar. Vad döljer sig i denna påse då?



The Body Shop Rainforest Shampoo for Coloured hair. 200 ml 95 kr
Jag fick tester på det här schampot fast för torrt hår. Jag älskar att det inte är några silikoner eller sulfater eller annat strunt i. Jag gillar det här shampot!



The Body Shop Rainforest Hair Butter for Dry hair. 50 ml 50 kr
En bra inpackning som återfuktar håret väldigt mycket. Jag älskar den! Det enda jag inte gillar är lukten. Jag tror att doften är honung och jag gillar inte det riktigt. Annars är den toppen.

16. Hur förvarar du ditt smink?

Nu tänkte jag visa lite bilder på hur jag förvarar mitt smink. Det var även någon förut som frågade om jag kunde visa allt mitt smink. Det blir lite jobbigt om jag ska visa exakt allt mitt smink, men här får ni i alla fall en liten uppfattning över det jag har.



Såhär ser mitt sminkbord ut just nu. Men det börjar faktiskt bli ganska fullt där i. Sminkbordet kommer från IKEA och heter Malm toalettbord. Den har en ganska stor låda men det dåliga är att man inte kan dra ut den så långt så man ser inte allt som man har längst in. Lampan som jag har där är bara tillfällig. När jag går upp på morgonen så är det fortfarande mörkt ute, men jag ska köpa en ny lampa.

Under lådan har jag en korg med hårfön, plattång, locktång och diverse verktyg. Bredvid har jag en vagn där jag har hårprodukter, hudprodukter, nagellack osv.



Ovanpå mitt bord har jag en spegel, två paletter som inte får plats någon annanstans, parfymer, borstar, tops och näsdukar.



Såhär ser hela lådan ut inuti. Jag har lagt i 2 stycken besticklådor i plast från IKEA, men som sagt fortsätter det en bit in i lådan men det ser man inte. Där bak som man inte ser har jag saker som jag inte använder så mycket.



I facket längst ner till höger har jag dom ögonskuggor som får plats och som jag använder mest. Mina 4 Sleek paletter, elf ögonskuggor, Isadora palett och andra ögonskuggor.

Över det facket har jag mascaror, ögonfransböjare och pennvässare.

Sen i facket längst ner till vänster har jag concealer, eyeliners och primers.

Över den har jag min ansiktskräm, ögonkräm och ansiktsprimer. Längre bak där har jag ögonskuggor och sånt som jag inte använder så ofta.



Längst ner till höger har jag foundation, highlighter och puder.

Över det ligger alla mina läppstift, läppennor och ja alla läpprodukter.

Längst ner till vänster har jag bronzers och rouge.

Över den har jag 2 st löspuder och sen ligger den en gammal palett längre in som jag inte använder.


1. Hur känner du dig utanmakeup?
2. Vilken är din favoritlook dagtid?

3. Vilken är din favoritlook kvällstid?

4. Vart handlar du helst dina skönhetsprodukter?

5. Vad använder du regelbundet för basprodukter – foundation, concealer, puder etc?

6. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?

7. Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

8. Vem är din favorit Youtube-guru?

9. Finns det någon färg som är typiskt du när det gäller makeup?

10. Gillar du eyeliners? Vilken typ kör du helst?

11. Vilka favoriter köper du om och om igen?

12. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.

13. Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

14. Vad har du alltid med dig i necessären?

15. Berätta om din hudvårdsrutin.

16. Hur förvarar du ditt smink?

17. Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?


Vad är det egentligen vi har i håret?


När det kommer till mitt hår så är jag ganska noga med vad jag har i det, eller har i alla fall blivit det den senaste tiden. Jag håller på att byta till schampo utan silikoner och andra dåliga ämnen för håret.

Jag tror starkt på att vi i dagsläget stoppar i alldeles för mycket produkter i håret i hopp om att få ett finare hår. Alla dessa oljor och krämer som sägs ska "reparera" håret. Jag tror att allt sånt är bullshit. Därför har jag slutat att använda några såna produkter i mitt hår, då det mest bara innehåller silikon.

En sak som är en stor fälla är värmeskyddsprayer. Vissa påstår att deras hår blir "krispigt" av vissa värmeskydd. Anledningen? Det finns så många sprayer som innehåller alkohol. Det kommer att torka ut håret nått otroligt. Försök därför att titta på innehållsförteckningen och välj nått utan alkohol. Sedan finns det också vissa alkoholer i t.ex. inpackning som inte är dåligt för håret.

Det jag vill säga är att försök att skippa alla onödiga produkter som vi egentligen inte behöver. Allt vi behöver är att hålla håret rent och återfuktat. Allt annat är nog bara bullshit.

RSS 2.0