Sminkning: Brun, guldigt cat eye

Experimenterade fram en ganska dramatisk sminkning men ändå lite nedtonad. Mina favoritfärger på skuggor är såklart bruna och neutrala skuggor, men jag ska försöka experimentera fram någonting med lite färg som är lite somrigt.

Ni ser allt jag har använt för att skapa det här längre ner.

Ha det bra!




- Ansiktet
  • Make up store liquid foundation
  • Make up store loose powder
  • IsaDora bronzing powder - 48 Matte Tan
  • Elf healthy glow bronzing powder - Warm Tan
  • IsaDora eyeshadow palette - 50 Matte chocolates

- Ögonen
  • Primer, gjort själv
  • Viva la diva mix & match eyebrow colour - 1 Dark
  • IsaDora eyeshadow palette - 50 Matte chocolates
  • 120 paletten från Kosmetikan
  • H&M dip liner
  • IsaDora inliner kajal - Satin White
  • Loreal Voluminous Mascara

- Läpparna
  • Viva la diva 3 in One Spots Concealer
  • Maybelline Color Sensational - 140 Intense Pink

Tack alla snälla läsare

Tack alla som har kommenterat och framförallt ni som har kommit med förslag på vad ni vill se mer av. Jättekul att höra och ni ska veta att jag tar till mig allt. Jag skriver ner alla era förslag och jag har en del saker på g som jag ska göra. Det har varit lite fullt upp dom senaste veckorna för att jag har jobbat, men från och med imorgon har jag semester i 3 veckor så då ska jag passa på att blogga så mycket som möjligt när jag kan.

Förhoppningsvis blir det bättre och fler inlägg framöver, men jag ska även försöka passa på att njuta lite av ledighet och av sommaren.

Ha det bra!

Elf produkterna som jag beställde

Tänkte att jag kunde visa er allt som jag har beställt från elf. Min order blev skickad idag och jag kommer förmodligen få mitt paket om 1-2 veckor. Det brukar ta ett tag! Jag kommer visa allt när jag får det, swatches och sånt.

Jag beställde när dom hade 50 % rabatt så allt det här är produkter för 600 kr men med rabattkoden betalade jag bara 300 kr + 40 kr i frakt. Några produkter som jag ville ha var slut på lagret, men dom får jag köpa och prova någon annan gång.

Kommer självklart också recensera produkterna och säga vad jag tycker om dom!

Ha det bra!


Brightening eye color - Nouveau Neutrals, Punk Funk


Duo Eyeshadow Creams - Coffe & Cream, Mocha Swirl


Studio Blush - Tickled pink, Pink Passion


Mineral Lipsticks - Nicely Nude, Ripe Rose


Lip Stain - First Date, Conditioning Lipbalm - Mellow Melon


Cool Bronzer, Studio Brow Brush



Angled Contour Brush, Contour Brush



Complexion Brush, Eyeshadow C Brush



Small Angled Brush, Small Smugde Brush



Bamboo Blending Eye Brush

Sminkning: Brunsotat dramatiskt öga

Nu får ni massa bilder på en sminkning som jag gjorde för en stund sen. Såg en liknande sminkning någonstans och blev lite inspirerad. Det blev alltså en sotat öga kan man säga, med brunt och sen ljust på inre delen av ögat.

Om ni gillar den här sminkningen och vill se hur jag gjorde, kommentera inlägget så fixar jag det!

Ni ser alla produkter som jag har använt längre ner.







- Ansiktet
  • Make up store liquid foundation
  • Lumene Natural Code Mineral Powder
  • IsaDora Bronzing Powder - 48 Matte tan
  • IsaDora Eye Shadow Palette - 50 Matte chocolates
  • Elf Healthy Glow Bronzing Powder - Warm Tan

- Ögonen
  • Vit ögonskugga från 120 Paletten
  • Bruna skuggor IsaDora Eye Shadow Palette - 50 Matte Chocolates
  • Svart skugga Viva la diva Mix & Match Eyebrow colour - 1 Dark
  • Hightlighter från 120 Paletten
  • IsaDora Inliner Kajal - Svart
  • Loreal Voluminous Mascara

- Läpparna
  • Viva la diva 3 in One Eyes & Spots Concealer
  • Maybelline Color Sensational - 140 Intense Pink

Sminkning: Lila, guldigt och brunt




Jag har bara använt skuggor från min 120 palett. En nedtonad lila skugga, lite metallic-aktig. En guldig och en mörkbrun med lite guldigt skimmer. Härligt med färgstarka läppar.

Ha det bra!

Rosa, guldigt och brunt!



Gjorde en liten sminkning med lila, guld och brun. Rosa kinder och rosa läppar. Love it! Visar bättre bilder snart.

Fortsätt kommentera, det är ju för er jag vill skriva och ge tips och inspiration, så kommentera mer än gärna vad ni vill se mera av! :)

Värmeskydd: TRESemmé Heat defence



När jag ändå skulle in på Ica maxi och köpa lunch så passade jag på att köpa med mig en värmeskyddsspray. Har länge velat köpa en ny men det har aldrig hänt, glömsk som man är. I alla fall så har jag använt den här från TRESemmé förrut och jag gillade den (syoss har en liknande men den är inte alls lika bra)

Skyddar håret upp till 230 °C. En vanlig spray som man sprayar i håret innan man fönar eller plattar det helt enkelt. Kostade 89 kr.

Det jag gillar med den är att den inte innehåller någon alkohol. På min andra värmeskyddsspray så står alkohol som nummer ett på innehållslistan. Det gör att håret känns väldigt torrt och strävt efter användning. Rekommenderar alltså denna från TRESemmé till er alla!

Elf 50 % rabatt på allt!

Jag har varit lite off från bloggen ett tag men det är bara för att jag har en liten inspirationsbrist ju nu så jag sminkar mig inte så mycket. Jag har i alla fall en video som jag ska lägga upp på hur jag lockar håret med plattång.

Ni får mer än gärna kommentera om det är någonting speciellt som ni vill se här på bloggen, speciellt nu när det är så dåligt med inlägg. Fortsätt ställ frågor på bloggsvar också. Klicka på bloggsvars rutan till höger för att ställa frågor.



Jag vill också meddela er att ELF har 50 % på allt i deras sortiment nu fram tills onsdag. Om det är någon som vill prova deras smink så är nu ett utmärkt tillfälle att beställa. Länk HÄR till deras hemsida. Elf skickar deras saker från England hit till Sverige och man får en frakt på 40 kr om man inte beställer över 600 kr. Jag har beställt därifrån en gång tidigare och har suttit och väntat i flera månader på att beställa och tyckte att det passade bra nu när dom har halva priset.

Utifrån vad jag har märkt så tycker jag att borstarna är någonting som man borde satsa på. Speciellt om man är nybörjare eller vill utvidga sin borstkollektion. Deras studioborstar funkar jättebra, en borste kostar ca 36 kr.

Förra gången jag beställde så tror jag att det tog ca 2 veckor att få hem det. Om du inte vill beställa nu så kan du alltid vänta för elf har alltid bra erbjudanden och koder, gå in och gilla deras facebooksida så får du veta erbjudanden direkt.

Ha det bra!


Såhär ser jag ut ikväll




Lätt, fräscht. enkelt och snabbt!
Lite concealer för att dölja mörka ringar, lite lätt med puder, solpuder, rouge, lite vit kajal och pyttelite mascara :)

Dagens smink - Lätt och fräscht



Jag har inte så mycket roligt att visa idag, hade knappt något smink på mig. Körde på en ganska fräsch look med bara lite tint på läpparna.

Ha det bra!

-Ansikte
Garnier roll-on anti dark circles
IsaDora bronzing powder - 48 Matte tan
Wet n' wild blush - Heather silk
Elf healthy glow bronzer - Warm tan

-Ögon
IsaDora eyebrow lift & define
Loreal voluminous mascara
IsaDora inliner kajal - Satin white

-Läppar
Max factor lipfinity lip tint - 07 Coral crush

Dagens smink - Bronzigt och rosa




Ganska dåliga bilder på dagens smink men jag tog dom med den dåliga kameran, imorgon ska jag inte göra det jag lovar! :) Men idag blev det rosa och härligt. Lite svårt att se hur det ser ut just runt ögonen.

-Ansiktet
Make up store liquid foundation
Make up store loose powder
IsaDora bronzing powder - 48 Matte tan
Wet n' wild blush - Heather silk
IsaDora eyeshadow palette - 50 Matte chocolates

-Ögonen
Viva la diva mix & match eyebrow colour - som lätt skuggning i ögongloben
120 palett - Ljus persikofärgan skugga över locket
120 palett - Guldig skugga på nedre fransraden
120 palett - Matt brun skugga till globen

-Läppar
Maybelline Color Sensational - 140 Intense Pink

Har ni några frågor om mitt smink idag så är det bara att fråga!

Ha det bra!

Off topic: Nya kläder

Jag fick frågan om jag inte kunde visa lite av kläderna som jag köpt. Bilderna är ganska kassa för jag tog dom på kvällen och kameran suger. Men ni ser ju hur dom ser ut i alla fall och det är det som är tanken!! :)

Hoppas ni uppskattar det här inlägget!




En Vit body från Topshop 269 kr och en Kjol från Topshop för 499 kr.
Samma tröja som jag köpte först men som jag tappade bort, köpte den igen för den är så otroligt snygg. Var lite tveksam om jag skulle köpa kjolen, gjorde det ändå och älskar den.

Tröjan funkar till det mesta. Kjol, shorts, jeans.



Linne från Salt 249 kr.
Snyggt somrigt linne som jag hittade inne på salt. Det är lite långt på mig, men man skulle kunna lägga till ett tunt skärp i midjan så blir det snyggt och lite mer markerat.



Jeansshort från Topshop 399 kr.
Blev väldigt glad när jag fann dessa short på topshop som faktiskt passade. Jag har väldigt svårt för att köpa shorts då dom oftast är alldeles för stora.



Jeansjacka från JC 599 kr.



Bikini från Ginatricot 160 kr.
Bikinin från förra året är blekt i färgen så passade på att köpa en bikini när jag hittade en billig. Kanske köper en till om jag hittar någon. Färgen är något mer grön/turkos i verkligheten.



Svart tröja med puffärmar från Zara 99 kr.



Jumpsuit från Ginatricot 250 kr.
Haha alltså jag skulle aldrig få för mig att köpa en sån här. Det var faktiskt min mamma som köpte den och den var på rea. Hon tyckte den såg så rolig ut och faktum är att den är riktigt bekväm och mysig att gå runt med hemma, men jag skulle aldrig vilja bli sedd med den på utanför hemmet.

Fortsätt kommentera

Jobbar heldagar från och med nu, ska försöka bli lite bättre med att lägga upp bilder på dagens smink. Ibland känns det dock inte så roligt om jag inte har någonting speciellt.. Ska lägga upp en recension på L'oreal voluminous mascaran och lägga upp lite (dåliga) bilder på kläder jag köpt, eftersom att jag har fått frågan efter det.

Ni får gärna fortsätta kommentera på vad ni vill se här i bloggen, så jag vet vad NI vill se. Fortsätt också ställa frågor på bloggsvar, svarar på alla era frågor! Länk HÄR eller så är det bara att klicka i bloggsvar rutan här till höger.

Ha det bra!!

Ny foundation och ny mascara




Det blev stan idag igen och fick köpa en till mascara. Som sagt L'oreal Voluminous x5 Carbon black, 80 kr på kicks. Samt en Liquid foundation från Make up store i färgen ivory, 245 kr. Detta var bara ett snabb köp annars har jag spenderat resterande 3-4 timmarna åt att köpa kläder. Så jag har inte mer att visa än så här.

Bild på hur jag ser ut idag nedan. Enkla bruna ögonskuggor och rosa på läpparna.



Sminkprodukter som inte tog sig hela vägen hem


Var på kicks och kollade lite på rean plus att jag behövde en ny mascara och foundation. Köpte ingen foundation, tack och lov(kommer till varför snart). Men jag plockade på mig Loreals voluminous mascara för 80 kr och en Isadora triple eyeshadow i färgen natural brown för ca 30 kr.

I alla fall så fick jag varken ögonskuggan eller mascaran med mig hem för jag tappade bort min påse, med sminket och en tröja i. Och jag tappar aldrig bort saker, på riktigt. Jag blev så arg och irriterad. 400 kr som jag slängde iväg och gav till någon annan som förmodligen hittade min påse och snodde den.

Ställ frågor - Jag svarar!!

Har jobbat halvdag och har tiden till att blogga. Lägger upp 2 bilder på en sminkning med en dramatisk eyeliner och intensiva läppar. Imorgon tänkte jag lägga upp en steg för steg sminkning, om jag hinner med det.

Glöm inte bort att ställa frågor på bloggsvar. klicka HÄR för att ställa en fråga.



Stor rea på kicks!

Jag vill tipsa er alla sminkfanatiker där ute att kicks har en stor rea just nu. De rear ut smink på 30 % och 50 %. Passa på vettja! Jag har varit inne och kollat och dom har riktigt bra produkter på rea också. Ska ta en tur dit imorgon efter jobbet.


Jag har tagit studenten!

Jag hade en otroligt(!) bra dag i tisdags. Trots väldigt få timmar sömn så pumpade adrenalinet och man var glad hela tiden. Det tog 3 timmar att fixa allting innan. Fick sminka mig själv, fixa håret och så och sen hjälpte jag även mina kompisar med hår och smink. Jag sa att jag skulle ta bilder men helt ärligt så glömde jag bort det, det var så mycket som hände och skulle göras på morgonen. Jag har bilder från studenten som ni får se här nere, men inga närbilder på sminket.

Håret lockade jag med plattång i topparna på håret. Till ögonen använde jag min wet n' wild palett plus en mörkbrun skugga.




Uppdatering: Vad som händer

Jag har inte varit hemma på hela helgen därför har jag inte uppdaterat någonting. Det kommer fortsätta så ett tag. Jag tar ju studenten på tisdag och imorgon ska jag till en kompis och så ska vi fixa oss och så sen på tisdagmorgon. Jag kommer att ha kamera med mig så ni får självklart se bilder och allt sånt sen på mitt smink och kläder, om ni är intresserad.

Nu kan jag dela med mig vad jag köpte idag när jag var en sväng inne till stan.
- Armband från glitter som kostade 129 kr.
- Jättesöta ballerina skor från din sko som kostade 299 kr. Bekväma och verkar vara ganska bra kvalité, inte så plastiga som vissa billigare skor brukar vara.

Nu vet ni i alla fall vad som händer framöver. Ha det bra!



Ut på slutskiva



Idag ska jag på en annan skolas slutskiva. Såhär kommer jag se ut ikväll plus mascara. Älskar att ha bruna sotningar som denna, så snyggt och inte för mörk och dramatisk. Snyggt till ett par lite längre lösögonfransar och ljusa läppar.

Jag kommer inte att ha den här klänningen, ska byta till kjol och linne istället. Har nämligen bestämt att jag ska ha den klänningen på min egen slutskiva istället. Den är riktigt snygg. Enaxlad med snygga detaljer på axeln, resår i midjan och den är i spets.

Dagens sommarlook



Ska iväg till rålis snart och spela brännboll och lite annars trevligt med klassen. Eller jag kommer inte spela för jag är fortfarande lite sjuk och vill gärna vara frisk till studenten.

Såhär ser jag ut idag. Ni får en liten snabb titt. Har en bronzig skugga på locket som jag sedan har suddat ut med en ljusbrun skugga i ögongloben. Härligt bronzer på kinderna och ljusrosa läppstift!

Christina Aguilera




Sitter och tittar på The voice, som är en sångtävling kan man säga. Man kan inte annat än att älska Christina Aguileras smink, inte bara är hon otroligt vacker men hennes smink är alltid perfekt.

Det här är en look som man ofta ser henne i. En lätt sotning runt ögonen och röda läppar. Det är så snyggt och så flawless.

How to: En fräsch sommarsminkning






Wet n' wild trion som jag använder, heter walking on eggshells. Ni kan använda andra liknande skuggor som ni har också.

Till resten av ansiktet har jag använt ett härligt bronzer och lite rosa rouge. På läpparna har jag ett ljusrosa läppstift från Wet n' wild.





Börja med att lägga en primer över hela ögonlocket. Ta sedan en ljus persikofärgad/rosa skugga och lägg över hela locket.



Ta sedan en varm brun skugga och lägg den i ögongloben.



Suddan in den bruna skuggan tillsammans
med den rosa och sudda den även utåt så att det inte finns några skarpa linjer.



Ta sedan en ljus/vit skugga och lägg under brynen och i ögonvrån.



För att få en lite mer definerad glob och lite mörkare intryck, ta en mörkbrun skugga och sudda in den i globlinjen.



Sudda även den mörkbruna skuggan en bit på nedre fransraden och ta skuggan du använde på locket och lägg på nedre fransraden.



Avsluta med att lägga en vit kajalpenna
på inre delen av nedre fransraden, lägg en eyeliner längst fransraden och mascara!

Beauty tools på bloggresponse

Nu finns jag på bloggresponse! Klicka på rutan under min profilbild här till höger för att ställa en fråga, så svarar jag!

Långhelgen är slut och imorgon ska jag jobba! Hoppas att jag kommer ha tid att ta bild på sminket imorgon, ska göra mitt bästa för eran skull! ;) Ställ massa frågor nu på bloggresponse om vadsomhelst, jag älskar att svara på frågor!

Är förresten lite sjuk just nu också, men försöker piggna till och kurera lite!

Foundation: Kan vara något att testa

Maybelline Super Stay 24 H Foundation. Maybelline säger att denna foundation ska se naturlig och felfri ut hela dagen. Den passar alla hudtyper och är oljefri. För att använda: Skaka flaskan ordentligt och applicera jämnt i ansiktet.

Jag är sugen på att prova denna foundation. Jag har provat 3 andra foundationprodukter från maybelline och har gillat dom, är lite tveksam till att den skulle sitta 24 timmar. Pris: 149 kr.

Loreal Matte Morphose Foundation. En lätt och luftig mousseformula som smälter in i hyn. Huden får en sammetslen och matt yta. Vill se hur en moussefoundation fungerar, har bara provat maybelline dream matte mousse. Är dock lite tveksam till att den finns i en nyans som passar min hudfärg. Loreal brukar ha ganska mörka nyanser. Pris: 165 kr.

Brun-utan-sol-produkter

Jag tänkte skriva om två olika brun utan sol produkter. Båda två ligger på en låg prisnivå och båda är återfuktande kroppslotions med en lätt brun utan sol effekt som man gradvis kan bygga upp färgen på.

Den första är Dove Summer Glow. Det är en billig brun utan sol som man enkelt kan få en lite påbättrad bränna av. Den kan dock lätt bli lite fläckig och den sjunker inte in i huden ordentligt på flera timmar, utan man går runt och benen känns lite småkladdiga.

Den har den där äckliga brun utan sol lukten men det går att tvätta bort dagen efter man smörjt in den.
Priset ligger på ca 40 kr 250 ml

Nästa är Aco Sun kissed body lotion. Den hittar man på apoteket. Det jag gillar med den här är att efter att man har arbetat in den i huden så absorberas den direkt. Det känns inte kladdigt utan bara återfuktat. Man får en jämn och fin färg men självklart kan det även bli lite fläckigt om man inte jobbar in den ordentligt.

Den har också en enligt mig lite äcklig brun utan sol lukt men det går också att skölja bort nästa dag.
Priset ligger på ca 60 kr 200 ml

Dagens smink: Bronzigt och fräscht

Idag blir det en varm bronzig sminkning med ljusa rosa läppar. Somrigt och härligt! Ska iväg på studentmottagning nu. Ha det bra.



RSS 2.0