Dagens Naglar: Midnight Passion



Jag har varit dålig på att blogga på sistone men jag har knappt haft på mig smink och har inte haft så mycket att blogga om. Jag funderar dock på att lägga upp någon alla hjärtans dag inspirerad sminkning.

Så här ser i alla fall dagens naglar ut. En mörkröd färg som kommer från h&m som jag köpte för väldigt länge sen. Färgen heter i alla fall Midnight passion.

Depend Avocadoolja



Jag har nämnt den här produkten väldigt mycket i bloggen. Det är Depends Avocadoolja för naglarna. Det har blivit en av mina favoritprodukter och ett måste för naglarna. Den finns att köpa på kicks för 130 kr. Kan låta ganska dyrt men den håller väldigt länge. Min förra har hållt i 4 månader nu.

Såhär beskriver depend den:

Steg 2 för normala, torra/flisiga och mjuka naglar. Depend avocadoolja ger intensivvård till dina naglar framförallt om de är torra, spruckna, mjuka eller flisiga. Avocadooljan är berikad med jojobaolja, mandelolja, E-vitamin och aloevera. Molekylerna i avocadooljan är så små att de kan tränga ner i nagelns fiber och nagelrot och där verka aktivt och påskynda nagelväxten.

Avocadooljan ger nåring, verkar återuppbyggande och är fuktighetsbevarande. Den hjälper även till att binda samman undre och övre nagelplattan så att nagelns struktur blir hård och stark men flexibel. Verkar även aktivt vid nagelroten och stimulerar cellförnyelsen.


Enligt mig så är det här en toppenprodukt som har fungerat jättebra för mig. Allt man gör är att ta en liten klick av oljan på nageln och masserar in. När jag först började använda den här så använde jag den varje dag för att mina naglar var i så dåligt skick. Nu använder jag den bara några gånger i veckan. Om man har tunna naglar som alltid går av och skivar sig så rekommenderar jag verkligen den här. Mina naglar har blivit långa och starka.

Dagens Naglar: I Miss You

Dagens naglar är superglittriga. Det är ett av nagellacken som jag köpte i Usa. Märket är Sinful Colors och färgen heter I Miss You. Jag gillar det. Plus att det matchar mitt telefonfodral.



Dagens Smink: Smoky Brown

Dagens smink är bara lite enkelt med bruna skuggor tillsammans med lätt rosa läppar. Någonting som jag trivs mycket bra i.




Ansikte
- Revlon Colorstay Foundation
- Viva la Diva 3-in1 Concealer
- Loreal True match Concealer
- Nars Deep throat Blush
- Benefit Hoola Bronzer

Ögonen
- Maybelline Expertwear Eyeshadows Sunbaked Neutrals
- IsaDora Eyeshadow Palette 50 Matte Chocolates
- Revlon Grow Luscious Mascara
- IsaDora Inliner Kajal 50 Satin White

Läppar
- Elf lip stain First Date

Too faced Natural at Night

Jag fick syn på denna underbara palett från Too faced. Dom har kommit ut med en massa härliga produkter som ligger under namnet Natural Beauty. LÄNK till alla produkter på elevens hemsida. Dom har även en palett med bara matta skuggor men jag tror att jag blev lite förälskad i denna. Den heter Natural at Night. Den här måste jag bara ha. Det finns både matta och skimmriga skuggor. Kostar 350 kr på eleven.se. Den kommer definitivt införskaffas någongång snart.


Videotutorial: Push-up Pink



Här kommer en videotutorial på sminkningen som jag gjorde med too faced paletten. En lite enklare sminkning som passar bra till vardags.

Hoppas ni gillar det!

Make up: Push-up Pink



Den här sminkningen gjorde jag idag med paletten Natural eye från too faced. En rosaaktig skugga på locket och en mörkare brunaktig skugga i ögongloben. Tillsammans till det har jag ett persikofärgat rouge och bäriga läppar. En video på den här sminkningen kommer upp imorgon, så håll utkik!

Too Faced Natural Eye Palette



Den här paletten köpte faktiskt min mamma när vi var i Usa. Det är Too faced Natural Eye. Jag var bara tvungen att visa er den för det är en helt underbar palett med skuggor. Med den här paletten kan man enkelt göra en neutralare dagssminkning men även en mörkare kvällssminkning. Är ni ute efter en bra palett för ett lite dyrare pris så är den här verkligen bra.

Skuggorna är bra pigmenterade och riktigt krämiga och härliga att jobba med. Kostar ca 350 kr och finns på eleven.se

Jag har spelat in en video där jag använder dessa skuggor som kommer upp imorgon.

Milani Baked Blush - Luminoso



Här är en av rougen som jag köpte när jag var i USA. Det är från märket Milani och är ett baked blush i färgen Luminoso. Det fanns i många olika fina färgen men jag valde just den här persikofärgade för att det är en färg som jag inte har. Den ger ett fint resultat på kinderna med lite skimmer i sig.

Videotutorial: Everyday Makeup



Det här är inte så mycket en tutorial men jag tänkte att det kunde vara kul för er att se. Jag filmade den någongång i veckan när jag sminkade mig. En väldigt enkel sminkning som går väldigt fort att göra.

Jag har inte lagt till någon musik så ni får lyssna på egen musik eller bara titta i tystnad.

Hoppas ni gillar det!
Ni får gärna säga till om ni gillar dessa videor, då kommer jag definitivt fortsätta med dom.

Dagens Naglar: Blue Jeans




Dagens naglar är mörkblåa och kommer från Isadora, färgen är 702 Blue Jeans.

Sugen på att bleka tänderna

Jag har väldigt väldigt länge varit sugen på att bleka tänderna. En av dom sakerna som jag inte gillar med mig själv är mina tänder och främst då färgen på dom. Jag har bara hört bra saker från märket beconfident, kanske för att många bloggare har blivit sponsrade vad vet jag. Det kan vara värt att prova dock. Det låter som att det fungerar.

Priset för ett startpaket ligger mellan 329-389 kr beroende på vilken styrka man vill ha. Frakten är gratis och om man beställer innan kl 16 så får man paketet nästa dag.

Någon dag ska jag ta och prova. Hur underbart skulle det inte vara att inte behöva skämmas över sitt leende?

Dagens Smink: As simple as it gets

Dagens smink blev väldigt enkel. Lite foundation, concealer, bronzer, rouge, mascara och lite highlighter i princip.

Recension: Formula 10.0.6 Pores Be Pure

Nu har jag äntligen köpt den här lermasken från Formula 10.0.6. Jag har velat ha den jättelänge men aldrig köpt den. Jag har provat både denna och deras deep down detox mask förut och jag vet att dom är helt underbara. Den här heter Pores be pure och är till för att ta bort tilltäppta porer och för att rena hyn.

Jag har inga problem med porer men jag bara älskar känslan man får efter man har använt den här masken. Huden känns så otroligt ren och fräsch. När man först applicerar den så svider det lite, men det är ingen fara det går över efter ett tag. Vissa ansiktsmasker som innehåller fruktsyra eller annan syra kan svida lite på huden och man kan se det som ett tecken på att den fungerar.

Jag rekommenderar verkligen att prova någon av deras masker.

Pris:
99 kr på kicks
Storlek: 100 ml
Verkningstid: ca 15 min
Används ca 1-3 ggr i veckan.

Klippning före och efter



Håret blev ganska så mycket kortare. Otroligt hur fort mitt hår har växt sen jag sist klippte det. Det är snäppet kortare bak i nacken och blir sen gradvis längre. På efter bilden är håret dock inte stylat utan den är tagen när jag precis kom in och det är lite mörkare ute nu också, men ni ser på ett ungefär hur det ser ut nu.

Dagens Smink: Simple Gold

Såhär ser dagens smink ut. Ganska enkelt med lite guld på ögonlocket och en ljusbrun skugga suddad i globlinjen, samt en mörkbrun suddad in längs fransraden. Sen har jag bronzat upp hela ansiktet med lite hoola bronzer och lite rosa rouge från Nars i färgen deep throat.

 

Det var ett tag sedan jag gjorde dagens smink. Hoppas ni gillar det! Nu ska jag snart sticka iväg till frisören. Ni får se före och efter bilder när jag kommer tillbaka.

 

Ha det bra!


Recension: Viva La Diva - 3 in 1 Concealer

Jag har haft den här concealern från Viva la diva ganska länge, men aldrig riktigt använt den. För några veckor sen började jag dock använda den igen och insåg att den faktiskt var bra. Jag tror att den kostar ca 80 kr och man får en rosatonad concealer, en gul och en vanlig ljus. Den rosa täcker blått/mörka ringar under ögonen och den gula täcker röda partier.




Bild 1. Ingenting runt ögonen.

Bild 2. Den rosa concealern applicerad på det mörka partiet.

Bild 3. En vanlig beige concealer applicerat runt ögat för att jämna ut.

Min åsikt:
Det finns många andra liknande concealers tex make up stores som har ett mycket dyrare pris. Men är man ute efter en billig concealer som täcker mörka ringar under ögonen bra eller röda partier, så fungerar den här riktigt bra.

Benefit Hoola Bronzer



Den här bronzern är helt matt och fungerar jättebra att bara svepa över hela ansiktet för en solkysst look. Den kommer från Benefit och heter Hoola. Jag gillar den för att den är inte för mörk, jag är ganska blek och vissa bronzers tenderar att se alldeles för mörka ut på mig. Den är också väldigt krämig i konsistensen, vilket jag gillar. Min favoritbronzer just nu, jag ville också köpa Too faceds Chocolate soleil för den gav ett så naturligt resultat när jag swatchade den på handen.

Var man lägger solpuder och contouring

Jag tänker lägga upp det här inlägget igen som är väldigt gammalt. Jag har fått mycket fler läsare sen dess och tänkte att det kunde vara kul för er att läsa.

Något som folk oftast gör fel med är var man ska lägga bronzern. En bronzer ska man lägga i ansiktet för att få mer färg, så det lägger man där solen oftast tar. På kindbenen, panna, näsa och haka, lite överallt alltså. Det många gör fel är att de lägger bronzern under kindbenen för "contouring", alltså få kindbenen att stå ut. Oftast har man inte en orangebrun skugga i ansiktet och istället ska man använda en gråbrun skugga till contouring under kindbenen. Vilket kommer se mycket naturligare ut.

Självklart kan man lägga bara bronzer under kindbenen om man vill det, men det blir inte riktigt samma sak som contouring då.


Sephora Palette: Cocktail on the Beach



En palett från Sephora som innerhåller 4 st guldiga ögonskuggor. Jag lever efter tron att man aldrig kan få för många såna. Sedan ska den bruna skuggan vara en liner. Paletten heter Cocktail on the Beach. Skuggorna har ganska bra pigmentering, men jag hade gärna sett att dom var lite krämigare. Det känns nästan som att man måste gnugga borsten för att man ska få upp någon skugga. Annars är det en fin palett men härliga färgen.

Youtube Tips: Pixi2woo

En person som jag har prenumererat ett ganska långt tag på är Pixi2woo på youtube. Det är en make up artist från England som alltid gör otroligt fina sminkningar. Även fast hon gör en sminkning som jag aldrig skulle ha på mig så är dom jättefina och det är alltid roligt att titta på.


Videotutorial: Sunbaked Bronze



I den här videon visar jag hur man kan göra en ganska simpel sminkning med några bronziga färger.
Allt du behöver är en guld/bronzig skugga, en mörkbrun och en lite ljusare brun. Det är i princip det man behöver. Ni får helt enkelt titta på videon för att se hur jag gör.

Måste bara tillägga att mitt minneskort tog slut då jag inte rensat bort bilderna från usa än så vissa saker kom inte med. Efter jag hade applicerat rouge så applicerade jag benefits high beam på kindbenen och delen där jag applicerade sephoras lip stain kom inte heller med.

Ha det bra!

Benefit High Beam



Benefit High Beam
"Benefit's satiny pink liquid highlighter accents cheekbones and brow bones for a radiant glow. It's known as the "supermodel in a bottle"!

Benefit High Beam Luminescent Complexion Enhancer looks perfectly radiant on all skin tones. Can be used as a spot highlighter or delicately blended all over your complexion."

Den här highlightern var också en av sakerna som jag köpte i USA. Det är en fin highlighter som har en lite rosa ton i sig och ger ett fint glow på kinderna. Allt man behöver göra är bara att dutta lite på kindbenen och sen jobba in den med fingrarna.

Dagens Naglar: Don't be Eggnog-ious




Såhär ser dagens naglar ut. Ett av nagellacken som jag köpte i USA. Det är Sephora by OPI och den heter Don't be Eggnog-ious. En underbart fin kopparfärg med stora glitterbitar i sig. Jag älskar koppriga färger och jag älskar glitter så det är en perfekt kombination.

Make Up: Black Drama

Ibland på kvällarna så brukar jag bara leka runt lite med mitt smink, och detta var vad jag gjorde idag. Lite enklare sotning med bruna färger på ögonlocket och sen lite mer fokus på nedre fransraden.

Det var egentligen inte så jätteroligt att göra detta för jag är förkyld och mina ögon rinner och svider. Om jag orkar så ska jag spela in en video imorgon.

Såg att jag hade fått massa nya kommentarer och såg sen att jag låg på framsidan på blogg.se. Så jag vill välkomna alla nya läsare som har hittat hit. Kul att ni gillar bloggen.

Ha det bra!



Recension - Borstar från Sigma



Här är borstarna som jag beställde från Sigma precis innan jag åkte till USA. Dom röda borstarna kommer från resekitet The Cities. Den svarta borsten beställde jag också och den lilla silvriga fick man med gratis. Jag tänkte gå igenom namnen och vad jag använder dom till, börjar från vänster.

Sigma Blending - E25: En ganska liten och mer kompakt suddborste som gör det väldigt enkelt att sudda ut skarpa kanter eller sudda in en skugga i globlinjen.

Sigma Large Shader - E60:
En stor platt vanlig ögonskuggsborste som fungerar att packa på ögonskugga på locket.

Sigma Tapered Blending - E35:
Liknande den silvriga borsten men är lite större och lite fluffigare. Denna fungerar också riktigt bra till att sudda ögonskuggor. Måste vara min nya favoritborste.

Sigma Small Tapered Blending - E45: Den här tycker jag fungerar bra om man vill vara lite mer precis med att sudda in skugga i globlinjen på grund av den spetsiga formen.

Sigma Eyeliner - E05: En eyelinerborste som var riktigt fast och spetsig när jag fick den och man kunde få till världens tunnaste linjer med det. Nu har den dock mjuknat lite, men jag ska tvätta den idag och den borde återfå sin form då.

Sigma Large Powder - F30: Är vad det låter, en stor puderborste. Jag brukar dock använda den till bronzer som jag tar över ansiktet.

Sigma Duo Fibre Powder/blush - F15:
En lite mindre borste som fungerar jättebra med applicering av rouge.

Sigma Small Contour - F05: En mindre rundad borste som fungerar jättebra att applicera färg på kindbenen eller för contouring under kindbenen.

Sigma Angled Top Kabuki - F84: En syntetisk borste som är snedskuren och fungerar hur bra som helst för applicering av flytande foundation.

Min åsikt om borstarna:
Borstarna från setet är travelsize och är lite mindre men jag tycker inte att dom är så små att det blir jobbigt att använda dom. De ligger fint i handen och man får en enkel applicering. Alla borstar är riktigt mjuka och gör sitt jobb perfekt. Jag älskar dom!

Klippning och toning

Idag har jag fixat min utsida lite och tonat håret eftersom att det var ett tag sedan. På torsdag har jag också en frisörtid inbokad med min frisör och det ska bli mycket skönt att få klippa av en bit av håret eftersom att det har blivit lite långt.

I alla fall så ville jag berätta lite om toningen som jag använde. Jag brukar vanligtvis bara kolla igenom hyllan med hårfärg och ta den som lockar mitt öga, men för det mesta så brukar jag köpa casting creme gloss från Loreal. Förra gången använde jag färgen Amber/kastanj men håret blev lite mörkare än vad jag ville.

När jag tonar håret så vill jag att håret ska behålla den nyans och färg som det redan har men jämna till utväxten och få lite glans till håret. Därför brukar jag välja en toning som är lite ljusare än mitt hår. Denna gång blev det Caramel Blond. Ju mörkare hår man har desto mörkare blir det när man tonar så om jag väljer en toning som är i samma nyans som mitt eget hår så blir det oftast mörkare, men om jag väljer en ljusare så får jag bara lite extra glans och färg men det blir inte mörkare och självklar inte ljusare.


Maybelline Expertwear Eyeshadows

Jag kommer då och då lägga upp inlägg med produkter som jag köpte i USA, så allt inte kommer upp på samma gång. Det var nämligen någon som ville se närmare på swatches och sånt.

Detta är en ögonskuggspalett från Maybelline, färgerna heter Sunbaked Neutrals och ni kan se när jag har använt dom i det HÄR inlägget. Det är 8 väldigt små ögonskuggor men med bra pigmentering. Jag gillar den väldigt mycket. En liten kompakt palett som är enkel att ta med sig, där man får dom neutrala färgerna och några ljusare färger samt två stycken gröna skuggor.

Jag tror att jag kommer att spela in en tutorial när jag använder dessa ögonskuggor och göra sminkningen som jag hade i inlägget som jag länkade.

Dagens Naglar: I Miss You



Idag bestämde jag mig för att måla mina naglar med ett av nagellacken som jag köpte i USA. Märket heter Sinful Colors och färger heter I Miss You. Det är en underbar lila/rosa färg med massor av glitter i. När det kommer till glitternagellack så gör dom sig inte så bra på bild, naglarna är mycket mer glittriga än vad dom ser ut. En underbar färg i alla fall.

Sunbaked Bronze

Eftersom att jag fortfarande är jetlaggad från usa så har jag lite svårt att somna på kvällarna. Därför bestämde jag mig för att göra en sminkning med lite nya ögonskuggor.



Guldiga bronziga ögon blev det som jag trivs mycket bra i.



Till det matchade jag med bronziga kinder, guldig highlighter och ett par röda läppar. Jag använde Sephoras Cream Lip tint i färgen 03 Strawberry. Ni kan se den i mitt förra inlägg, långt till höger en röd tub.



Jag använde mig av en palett från Maybelline som jag tror inte finns att hitta här än så länge. Den heter 10 Sunbaked neutrals. Jag använde dom 3 ögonskuggorna från vänster på nedre raden.

Produkter jag har använt i sminkningen:

Ansiktet
- Neutrogena Healthy Skin Foundation
- Loreal True Match Corrector Concealer
- Lumene Natural Code Mineral Powder
- Benefit Hoola Bronzer
- Benfit High Beam
- Guldig ögonskugga från Sleek Make up Oh So Special Palette

Ögonen
- Maybelline Expert Eyewear 10 Sunbaked Neautrals
- Svart ögonskugga
- Revlon Grow Luscious Mascara

Läpparna
- Sephora Cream Lip Tint 03 Strawberry

Hemma från USA - Det jag köpt

Hejhej. Nu är jag tillbaka hemma efter en mindre rolig flygtur hem. Jag blev både åksjuk och flyget i london var försenat. Jag tänkte visa er det smink som jag har köpt. Anledningen till varför det är en grön fläck på Essie nagellacket är för att ett av mina nagellack gick sönder i väskan och kladdade av sig på lite andra saker.

Jag tänkte att det kunde vara kul för er att se. Jag köpte allting med egna pengar.



  • Jag köpte Neutrogena healthy skin foundation och Revlon color stay(hittills gillar jag revlon mest).
  • Jag hittade även ett set från Benefit med 4 produkter i original storlek Bag gal brown mascara, Hoola bronzer, High beam highlighter och en guldig Glided penna.
  • Nars rouge i Deep throat(jag köpte egentligen fel rouge men den andra som jag ville ha var slut)
  • Too facesd shadow insurance
  • 3 nagellack från Sinful Colors som bara kostade ca 14 kr styck, 1 nagellack från sephora by OPI och ett Essie nagellack
  • Sally hansen miracle shine top coat
  • 2 st Revlon grow luscious mascara och Covergirl lash blast
  • En ögonskuggspalett från Sephora och en från Maybelline
  • Loreal true match concealer, cream eyeliner från Maybelline, bronzer från Physicians formula, Milani Baked Blush
  • Loreal infallible och en lip stain från Sephora
  • Sedan fick jag i julklapp och min systers värdfamilj ett set med 4 läppglans som man ser där bak

RSS 2.0