Varm brun





En väldigt varm brun färg på locket. Den mörkaste färgen är en brun färg med guldiga/röda nyanser från samma IsaDorapalett som den röda HÄR. På läpparna är det maybellines superstay gloss i färgen 180 Fuschia glow.

Imorgon ska jag spela in en video och så ska jag köpa lite nytt smink.


Dagens smink Brownie





Bara en mörkbrun sminkning. Hade svart kajal på nedre fransraden först som ni ser på ögonbilden, men sen tog jag bort det och bytte mot en vit. Ha en bra dag!

Dagens nagellack - Hot pink




Så här ser dagens naglar ut. Det är en underbar färg från märket snowcrystal och jag tror att det är i nr 416. Finns att köpa på åhlens vad jag vet. Kommer inte ihåg priset för det här nagellacket är så pass gammalt och det är nästan slut, bara pyttelite kvar.

P.s Hämtade upp kameran igen och kan därför bjuda på bättre bilder igen. Filmade när jag fixade mig imorse, fast med webcamen då. Vet inte om det är någon idé att lägga upp. Kanske filmar någon annan dag istället.

Dagens

Så här ser jag ut idag. Kameran är hittad men den ligger nere i garaget och jag orkade inte springa ner dit imorse så ni får nöja er med webcambilder idag också.



Dagens smink: Muddy

Jag hittade inte kameran idag, någon i familjen har förmodligen lånat den, därför får ni bara webcambilder på dagens smink. Det blev bara en brun lätt sminkning. Först sminkade jag mig med en annan färg men det passade inte med kläderna jag ville ha, så jag fick göra om. Gör om gör rätt! Ha en bra dag!




Förslag till video

Tänkte göra en video någongång i veckan när jag får tid. Ni får gärna komma med förslag på vad ni vill se, om ni har några förslag. Om jag ska göra någon speciell sminkning eller kanske frisyr? Kom med förslag!

L'oreal casting crème gloss kastanj

Dags att färga håret snart igen! Sist jag gjorde det var 15e januari tror jag. Försöker ju hålla min hårfärg åt den röda- och kopparfärgen. Bara det att röda toner försvinner ur håret så snabbt. Sen blir hårfärgen oftast väldigt mörk till en början när man färgar. Funderar på att prova färgen nedan. Loreal casting creme gloss i färgen kastanj eller i någon kopparfärg. Eller så kör jag på en lite mörkare med mer rött. Ska se till att köpa hårfärg i veckan.


16:02


Närmare bild på sminkningen



Här ser man glittret lite bättre. Svart skugga plus mörkgrönt jättefint glitter som jag har visat förut.

När man sitter hemma




Så här kan det se ut när jag sitter hemma vid datorn. Mjukisbyxor och hoodtröja. Glasögon behövs också för att kunna se. Jag har linser men jag kan inte använda dem för att de gör ont i mina ögon, så jag måste ta och skaffa nya. Som tur är så har jag inte så stort synfel så jag brukar oftast strunta i att ha glasögonen när jag går ut.

Skillnaden mellan gel liner, liquid liner, dip liner och penna


Kajalpenna. Används oftast till att markera insidan av fransraden men kan även användas på övre fransraden som en eyeliner. Lägg en tunn linje med pennan och sudda ut lite försiktigt och skapa en rak linje. För att pennan ska sitta kvar och inte suddas ut så måste man packa på svart(eller valfri färg) skugga ovanpå pennan för att mätta den.

Linerpenna. Ett väldigt enkelt sätt att applicera eyeliner och ett bra tips för nybörjare med eyeliner. Den kommer i form av en liten penna med en tunn spets som gör det enkelt att applicera. Enligt mig så blir det inte lika svart och intensivt som med t.ex. dip liner eller gel liner. Den jag har provat är maybellines på bilden ovan.

Dip liner. En liten förpackning som kommer med en pensel och som doppas i lite svart "färg". Med en dip liner tycker jag att det blir mer intensivt och svart, men det är oftast lite svårare om man är nybörjare.

Gel liner. Kommer i en liten burk och appliceras med en eyelinerborste. Väldigt enkelt att applicera och ger ett fint resultat.

Playing with glitter

Gjorde en mörk sminkning med grönt glitter på locket. Riktigt fint. Kommer en lite närmare bild på hur det ser ut sen!



Ballerina

Hur jag ser ut idag i helhet. En stor stram bulle högt på huvudet. I love it! Känner mig lite som en ballerina idag. Vill önska alla mina bloggläsare en underbar fredag plus att det är våffeldagen idag. Ät massa våfflor! Puss och kram.




Dagens smink: glossy glossy




Enkelt är väl det som jag oftast går omkring med på vardagarna. Matta skuggor och oftast bruna och nudefärger. Samma gäller idag. Lite brunt för att markera ögonen och sen en lite tjockare markerad liner och mascara men bara på övre fransraden. Har en lagt en läppenna lätt på läpparna och sen ett lite rosa/oranget läppglans.

Topshop sminkkollektion

Den 13e mars kom en sminkkollektion ut i den nya topshopaffären på sergelgatan i Stockholm. Det är typ budgetsmink vad jag har hört och dom har allt från snygga ögonskuggor till nagellack och borstar. Man kan se deras smink på topshops hemsida. Måste dit och pilla på deras smink. Har dessutom inte varit inne i den nya topshopaffären. Det mesta av deras smink ligger väl runt en 100 lapp skulle jag tro. Love it!


Elf studio angled eyeliner brush


Elf studio angled eyeliner brush 36 kr. Åh elf har fått in en sned eyelinerpensel. Jag som är sugen på en ny eyelinerborste då jag inte är så förtjust i min från kicks. Jag ska beställa från elf snart igen hade jag tänkt och då tror jag att det blir mest borstar men även lite produkter som jag vill prova.

Mittbena och lockar

Provade en mittbena idag och gjorde lite lösa lockar med en liten lätt sminkning med bruna skuggor.



Dagens lack



En ljuslila färg från etude house. Vet inte riktigt vilket nummer det är. Fint och enkelt.

Lösnaglar tips


Det var länge sen jag använde lösnaglar men jag tänkte ge er mina tips. De bästa naglarna där ute enligt mig är från märket broadway nails och kiss. Broadway nails hittar man på åhlens men kiss finns både på kicks och åhlens och båda kostar upp mot en hundralapp.

Det lönar sig att köpa lösnaglar som kostar mer än 50 kr för de håller mycket bättre. De här sitter verkligen fast och håller säkert upp till 2 veckor.

Att tänka på när du ska använda lösnaglar
- Gör rent dina egna naglar ordentligt innan.
- Fila ner dina egna naglar jämnt och fint.
- Jag brukar fila och ändra på formen på lösnaglarna om dem är för fyrkantiga, tycker att det ser naturligare och snyggare ut med en mer rund form, men det är en smaksak.
- När du ska sätta på lösnaglarna, lägg på lite lim och tryck ner nagel hårt enda in mot nagelbandet och håll den nedtryckt ett tag för att förhindra uppkomsten av luftbubblor.
- Använd en remover för lösnaglar när du ska ta bort naglarna, finns att köpa på kicks etc.
- Massera in dina egna naglar med en nagelolja när du tagit bort naglarna, ofta blir naglarna lite svagare och skörare efter man har använt lösnaglar.

Update

Skvian igår var riktigt rolig fast jag har dock ingen bra bild på sminket för jag fixade mig inte hemma. Jag gjorde ingenting speciellt egentligen, en enkel svart sotning bara. Skulle använda lösögonfransarna som jag köpte men när jag skulle sätta på den andra så fick jag lite lim ganska nära ögat(i ytterkanten) och det började rinna lite så limmet vägrade fästa, därför gav jag upp. Jag blev alldeles för stressad och irriterad. Kommer upp lite intressanta inlägg idag och imorgon förhoppningsvis. Kom med förslag vettja!


Dags för skiva

I sista sekund hittade jag en outfit till kvällens skiva. Det fick bli indian. Jag hade verkligen svårt att komma på vad jag skulle vara, förhoppningsvis blir det här bra. Lägger upp någon bild sen förhoppningsvis.

eos lipbalm


Eos läppbalsam är ett ekologiskt läppbalsam som man kan hitta på kicks och åhlens. Jag har gått och sniffat på båda dem här flera gånger men aldrig köpt något. Älskar lukten på den röda. Har alltid tyckt att 89 kr kanske är lite väl mycket för bara ett läppbalsam, då jag brukar köpa mitt på apoteker för typ 10 kr. Den röda luktar mer fruktigt och gott.

Jag har inte provat någon av dem men som sagt skulle jag vilja ha den röda.

16.49 Second nail och lösfransar




Gick in en snabbis i kicks på vägen hem. Plockade med mig second nail som hade kommit in och ett par lösfransar från depend som jag kan ha imorgon på min skiva.

Second nail lacket ska jag prova snart och ska definitivt säga vad jag tycker om det när jag har använt det ett tag. 79 kronor kostade det. 7,90 kr billigare också för jag hade en rabattkupong på 10%, woho.

Vi får se hur fransarna funkar 60 kr kostade dom.

IsaDora powder rouge



IsaDora 41 Warm Apricot

Ett rouge som jag hade glömt bort att jag hade. Jag tror att jag köpte det här på mellandagsrean för 2 år sen kanske. Hittade det igår längst ner i min sminklåda. Har inte använt det för att det har sett för skimrigt ut. Det ger väldigt mycket färg så man får applicera väldigt lite bara, men det är jättefint. En varm och härlig färg.

Dagens




Ska till skolan på min lediga dag och få lite plugg gjort sen ska jag träna, men såhär ser jag ut idag. Väldigt sugen på att färga håret igen. Sist jag färgade var 15 januari. En lite mörkare nyans bara, det går ur så fort.

IsaDora Second nail



IsaDora Second nail
är ett slags lack som ska reparera sin egen nagel. Man ska måla på 2 lager och då ska naglarna blir stackare och tjockare. Bra för mjuka, tunna och sköra naglar som bryts lätt eller skivar sig. Jag kan direkt säga att mina naglar ofta är allt ovanstående. Det här lacket ska komma ut veckan som kommer och det kommer att kosta 79 kr.

Jag ska köpa det så fort jag hittar det. Jag har hört att det ska vara bra så vi får se om det funkar bra på mina usla naglar.

Olivia Palermo brunsvart sminkning

Underbar sminkning! Gillar att det är så rent på nedre fransraden. Måste definitivt testa den sminkningen någongång.


Snabb uppsättning i luggen

Min lilla uppsättning som jag gjorde på håret igår är någonting som jag ofta gör. Det är enkelt och går fort. Ibland när jag bara vill ha iväg luggen från ansiktet så gör jag sådär, antingen hela vägen ner som igår eller så fäster jag den högre upp. Jag tycker att det är enklare än att göra t.ex. en inbakad fläta i luggen. Jag kan visa hur jag har gjort om någon skulle vilja se det.

Bilder när jag har så



Fixad och klar





Klart med smink och hår och naglar. Lockade håret med plattången och sen målade jag naglarna med IsaDora Red alert. Redo för middag nu.

Kvällens smink - Chocolate




En varm mörk brun skuggning. Jag har använt mig av viva la diva paletten och min isadora matte chocolates palett. Länk HÄR till inlägget med mina skuggor.

Nybastad och nysminkad




Har precis bastat och duschat klart och sminkat klart mig. Inte hunnit fixa håret ännu och ska ta och måla naglarna nu. Närmare bilder på sminkningen kommer snart.

Minispa

Idag blir en härlig lördag. Jag har varit uppe sen åtta och så har jag städat och varit och handlat. Snart ska jag in i duschen och bastun och ha minispa för mig själv. Det blir hela köret. Peeling, inpackning, ansiktsmask och sen efter det ska jag fixa naglarna och sminka mig.

Ikväll blir det nämligen liten födelsedagsmiddag här hemma. Visar min sminkning sen också!


Enkla skönhetstips

För att fixa ett snyggt svall på håret utan att behöva styla det speciellt mycket. Jag brukar sätta upp håret i några knutar medans jag fixar mig. Man kan spraya håret lite lätt med vatten innan också. När jag är klar med allt släpper jag ut håret och då får man ett fint svall.

Tjockare fransar är någonting man kan få genom att dutta på lite löspuder på fransarna efter man har applicerat ett lager mascara. Vänta och lägg sen på ett till lager och fransarna kommer att se mycket tjockare.

För att få en len hy
ska man basta ett tag så blir huden mjuk och varm. Sedan skrubbar du hela kroppen inklusive ansiktet. Efter det kommer huden att vara jättelen. Jag brukar även massera hyn med en eltandborste försiktigt.

Hemmagjord ansiktsmask istället för att springa och köpa. Blanda 1 avokado, 1msk honung och 1 msk naturell yoghurt. Massera in i huden och låt verka i 15 min. Skölj sedan av med varmt vatten.

Vill du få en god doft på håret
så kan du spraya din hårborste med din favoritparfym innan du borstar håret.



Dålig uppdatering

Jag ber om ursäkt för att uppdateringen har varit dålig. Jag har inte haft så mycket att skriva om och jag har tagit igen lite i skolan. Jag är fortfarande lite jetlaggad också. Jag blir jättetrött redan innan nio och sen vaknar jag självklart tidigt.

Jag har nästan panik just nu angående vad jag ska klä ut mig till på min skiva. Jag har ingen aning. Så får se hur det går. Jag har inte så mycket att skriva om annars. Kom med förslag vettja!

Smink och kläder







Dagens smink och dagens kläder i ett. Jag körde på matta bruna skuggor för en ganska enkel sminkning. En grå kavaj, vitt linne, halsband, klocka som jag fått av min syster och en stram hög toffs. Vilket är någonting som jag aldrig brukar ha. Brukar inte tycka att det ser bra ut.

Så här ser jag ut idag i alla fall.

Hur jag vårdar mitt hår

Jag är en sån person som gillar att ha mitt hår fixat. Jag känner mig inte så fin när håret står åt alla håll. Förut plattade jag håret varje dag. Tills jag kom på att det inte var nyttigt. Jag hade också en värmeskyddsspray från lee stafford men jag märkte att den torkade ut mitt hår väldigt mycket. Det jag gör nu är inte mycket.

- För det första så borstar jag håret väldigt sällan.
- Jag har slutat platta det. Har inte gjort det på en månad kanske. Det får bli på speciella tillfällen.
- Jag tvättade det nästan varje dag och nu blir det 1 gång i veckan max. Endast när det verkligen behövs.
- Sover alltid med inbakad fläta på natten för att det inte ska gnuggas mot kudden och slita.
- Använder väldigt sällan hårspray. Nästintill aldrig. Jag stylar håret med lite vax.
- Använder inpackning 1-2 gånger i veckan som reparerar mitt hår.

den 15e mars




Dagens sminkning kanske ni inte ser så mycket av på dem här bilderna, men det är väldigt enkelt. Concelaer, puder och solpuder som bas. På ögonen blev det bara en matt ljus skugga och sen en lite lite mörkare i ögongloben. Koftan köpte jag i malaysia för 50 kr tror jag.

20.35 Ögonbryn och studentskiva

Vad som händer skönhetsmässigt just nu. Jag håller på att ta en paus från pincetten. Jag ska säga att jag aldrig riktigt gillat mina ögonbryn. När jag var yngre så noppade jag dem konstigt och för mycket. Nu försöker jag få dem att växa ut mer och så kan jag fixa formen lite. Bara det att jag hatar när de är onoppade.

Den andra saken är att min studentskiva är nästa vecka och temat är "Så har kommer ni aldrig se mig igen" min tanke är att jag bara kan klä ut mig till någonting, vad som helst i princip. För att jag inte ska behöva köpa en hel utklädnad eller kostym så ska jag försöka komma på någonting som jag kan sminka till och sen ha ganska vanliga kläder. Kanske en docka eller ett lejon. Det är bara att brainstorma. Kan återkomma med sminkningen och hur det blir.

Nya inköpta saker




Jag visade ju mina glitter som jag köpte för ett tag sen. Det var en primer för att fästa glittret med och på andra sidan glittret. Jag hade 3 stycken såna. Tuben var bara så opraktiskt därför köpte jag den här lilla dubbelburken idag. Bara 15 kr på kicks. Det var bara 2 stycken så jag la i den mörkgröna som jag älskar och sen den bruna. Mycket bättre.



Nagellacken som jag köpte i malaysia. Ett ljuslila och korallfärgat lack som jag köpte i en affär som heter Etude house för 12 kr/st. De här var bra. De två andra hade fin färg men de var väldigt vattniga. Lägger man ett lager så blir det väldigt genomskinligt och även efter flera lager. Ändå var de fina.




Sist men inte minst en gel liner. Den var riktigt bra. Mjuk och glider på bra och den ger mycket färg.

Tillbaka igen

Hemma efter några dagar värme. Det har varit jätteskönt och jag har shoppat en del. Väldigt billigt i Kuala lumpor. Blev dock inte så mycket smink. Eftersom att jag inte har köpt nya kläder på flera månader så letade jag mest efter det. Köpte några nagellack som kanske kostade 12 kr styck, då fanns det billigare också. Men det var allt. Tråkigt nog.

Det blir tyvärr ingen uppdatering idag annat än det har. Måste återställa mig, packa upp, träffa pojken min och allt sånt där. Dessutom kommer jag väl vara jetlaggad ett tag framöver plus att jag har missat en hel veckas skola. Men jag lovar att det blir sminkningar och sånt så fort jag har tiden över.


Semesterdags!

Mitt internet vägrade fungera igår och har strulat flera ggr. Imorgon åker jag iväg till malaysia och kommer hem den 13e mars. Kommer ha tillgång till dator men vet inte om det blir så mycket uppdatering. Så nu måste jag spedera kvällen med att packa, ladda kameran, ladda ipoden, ladda ner podcaster osv osv. Ni får ha det bra!

Fler underbara färger


IsaDora Dolcevita och Pure coral

IsaDora Vintage mint och Mavala tangerine

China glaze Purple panic och Katy perry Last friday night


O.P.I Texas y'all come back ya hear? och Strawberry Margarita

Depend minilack vår 2011





Jag är så sugen på våriga färger på nagellack just nu.
Depend har kommit ut med deras vårnagellack nu. Älskar den koralliga färgen och de andra är också fina. Lite tråkigt bara att de flesta har silvrigt glitter i dem. Jag gillar bättre när nagellack inte är glittriga eller skimmriga. Annars är jag sugen på ett fint oranget nagellack.

Ny header - Rosa!

Gjorde en ny header till bloggen. Var inte nöjd med färgen men förra gången jag gjorde headern så glömde jag spara den och så orkade jag inte göra en ny. Nu fick det bli en ny. Ville även få med en bild i headern så att det blir lite mer personligt. Hoppas ni gillar det!

Blå sotning



Önskar verkligen att ni kunde se sminkningen i verklighet, för den fina blåa färgen ville inte fastna på bild. Speciellt inte nu när det är mörkt ute. Jag ska göra en sminktutorial på den här sminkningen. Då kanske ni kan se bättre. Är dock tveksam till om jag hinner imorgon, jag ska försöka. Får bli när jag kommer hem från malaysia annars. Ni får ursäkta sunkiga jag. Har segat hemma hela dagen, otvättat hår.

Sminkannons



Håller på att fixa en uppgift till min kurs grafisk kommunikation B. Det ska bli en sminkannons till min tidning. Passade på att använda min nya skugga som jag köpte igår, den blåa. Nu är den här bilden lite photoshoppad men det är bara för att det ska vara en annons. Gjorde en jättesnygg sotning.

RSS 2.0