I got punched!

En lite försenad halloweensminkning, eller? Jag har inte klätt ut mig nått i år men tänkte att det kunde vara roligt att testa sig på någon sminkning av nått slag. Det blev blåmärken som om jag blivit slagen. Jag har själv ingen erfarenhet av något black eye, men testade runt med lite olika färger för att komma fram till resultatet nedan. Ser det ut som ett blåmärke?

Hoppas ni gillar det. Ha en bra dag!




Jag är veckans blogg denna vecka!


Om ni har klickat er in på mode & skönhetssidan på blogg.se så kanske ni har sett att jag är med som veckans blogg den här veckan. Riktigt roligt och jag hoppas att kanske några fler sminkälskare hittar sin väg hit.

Bloggfri helg

Tack för alla fina gratulationer på min födelsedag! Jag har haft en jättebra födelsedag och fått en del fina presenter. Har en liten paus från bloggen nu i helgen, men mer inlägg kommer som vanligt igen på måndag!

Ha det bra!

The body shop White Musk Libertine



Jag fick en body lotion och parfym från the body shop i födelsedagspresent. Jag har luktat på den innan och älskar den. Luktar väldigt gott. Det går inte att förklara vad den luktar. Jag tror att denna body lotion kostar 150 kr, parfymen vet jag inte.

Sleek Makeup Produkter - Au Naturel & Me, Myself & Eye

Här kommer bilder på mina 2 paletter som jag beställde från Sleek. Älskar båda två och om ni vill ha lite mer ögonskuggor och färger i eran sminkkollektion så tycker jag verkligen att det är värt att beställa från sleek. Deras paletter är otroligt billiga och fortfarande väldigt pigmenterade och bra. Sen är som perfekt att ta med sig när man ska någonstans.

Au Naturel i-Divine ca 68 kr




Såhär ser paletten ut när man får den.



Såhär ser själva förpackningen ut. Deras paletter är väldigt tunna och väldigt snygga förpackningar.



Man får med en liten plastlapp med alla namn på ögonskuggorna.


(Översta raden fr vänster; Nougat, Nubuck, Cappuccino, Honeycomb, Toast, Taupe
nedre raden fr vänster; Conker, Moss, Bark, Mineral Earth, Regal, Noir)


Och såhär ser alla 12 ögonskuggor ut. Den här paletten innehåller väldigt neutrala skuggor, flera matta men också en del skimmriga.



Det är alltid lite svårt att swatcha neutrala skuggor och ännu svårare när man har massa leverfläckar och hår på armarna. Som vanligt är deras skuggor riktigt pigmenterade och jag kan inte säga annat än att jag älskar dom.

Me, Myself & Eye ca 68 kr



Såhär ser paletten ut när man får den. Alltid lika fint förpackade och designade.



Me, myself & eye paletten är en palett som gjorts tillsammans med modehuset PPQ och är även en limited edition palett, vilket betyder att den inte kommer att finnas tillgänglig på deras sida hela tiden.



På den här får man även alla namnen på ögonskuggorna.


(Överst fr vänster; Barry white, Black box, Salt 'N' peppermint, Simply red, Pink beret, Primal green
Nedre raden fr vänster; Fade to grey, Blue monday, Supernova, Chris de burgundy, Lilac allen, Golden silvers)


12 väldigt egna och speciella ögonskuggor. Min favorit är den turkosa salt 'n' peppermint och den mörkröda chris de burgundy.



Här har ni alla swatchade. En lite bättre bild än den förra.



Jag fick det här mini läppglanset också när jag beställde. Jag kommer inte att använda det så jag hängde det på min nyckelknippa.

Sleek Makeup Produkter Del 1 - Blush, Illuminatior, True Color

Här kommer bilderna på det som jag beställde från Sleek Makeup förra veckan. Leveransen var snabb, jag fick paketet efter 4 arbetsdagar. Jag börjar med att visa en del saker och sen kommer bilder på paletterna i ett annat inlägg.




Blush i färgen Suede ca 42 kr. Det är ett rouge som är väldigt neutralt. Nästan som en bronzer men den har en liten hint av rosa och lite persikofärgat. Man får en lite ljusare nyans när man applicerar det än så som det ser ut på bilder överst.




True Color läppstift i färgen Coral Reef ca 39 kr. En väldigt stark rosa-aktig färg. Jag trodde att det skulle vara lite mer koralligt, men det är ändå en fin färg. Men en väldigt stark nyans.



Glisten me Liquid Illuminator
ca 51 kr. Det här är en flytande highlighter som ger en väldigt fin guldskimmrig nyans på utan att se glittrig ut. Underbar!

Idag fyller jag 19 år!

Idag fyller jag år! Och lämpligt nog så kom mitt sleek paket idag. Jag ska ta kort på allt så det kommer upp på bloggen om någon timme.


Det jag saknar med mitt långa hår

Det enda jag saknar med mitt långa hår är att kunna ha såhär fina uppsättningar ibland. En hög stor knut på huvudet. Det är så snyggt och så enkelt! Just nu kan jag inte göra så många uppsättningar med det lilla hår jag har. Förutom det så är det otroligt skönt att ha kort hår.


15. Berätta om din hudvårdsrutin.



För att få bort mascaran och eyelinern så börjar jag med en ögon makeup remover som jag faktiskt köpte igår. Nivea Double effect eye make-up remover. Funkar bra att få bort vattenfast mascara och eyeliner med. Man bara skakar den och sen tar lite på en bit bomull och tar bort ögonmakeupen.



Sedan rengör jag resten av ansiktet med en ansiktsrengöring från märket Natuvive från apoteket. Efter det tar jag lite Tonic lotion från samma märke och applicerar i ansiktet, som är i princip som ett ansiktsvatten fast i lotion form.



För att återfukta ansiktet så använder jag mig av en ansiktskräm från Nivea som är för torr och känslig hy. Den lägger jag på överallt utom runt ögonen. För att inte få för mycket kräm i mitten av ansiktet där vissa lätt kan bli oljiga. Så tar jag lite kräm och gnuggar mellan fingrarna sen börjar jag med att smörja in i kanten av mitt ansikte, från hakan upp till pannan. Resten av krämen som jag har kvar på fingrarna tar jag sedan på näsan och kinderna.



Till sist så använder jag en ögonkräm också från nivea för att återfukta området runt ögonen.


1. Hur känner du dig utanmakeup?
2. Vilken är din favoritlook dagtid?

3. Vilken är din favoritlook kvällstid?

4. Vart handlar du helst dina skönhetsprodukter?

5. Vad använder du regelbundet för basprodukter – foundation, concealer, puder etc?

6. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?

7. Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

8. Vem är din favorit Youtube-guru?

9. Finns det någon färg som är typiskt du när det gäller makeup?

10. Gillar du eyeliners? Vilken typ kör du helst?

11. Vilka favoriter köper du om och om igen?

12. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.

13. Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

14. Vad har du alltid med dig i necessären?

15. Berätta om din hudvårdsrutin.

16. Hur förvarar du ditt smink?

17. Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?


Steg för Steg Tutorial - Bronze Gold




STEG 1:
Börja med att lägga en primer över hela ögonlocket. Lägg sedan en vit bas över hela ögonlocket, t.ex. en vit kajalpenna. Svep sedan över lite vit ögonskugga.



STEG 2: Lägg en guldig ögonskugga över halva ögonlocket upp till brynbenet. Sudda sedan ut kanten med en mjuk borste.



STEG 3: Lägg sedan en brun bronsig ögonskugga på yttre delen av ögonlocket, och sudda ut kanten.



STEG 4:
För att få lite varmare ton på sminkningen så lägger jag en röd rostig ögonskugga precis ovanför den bruna, och suddar ut.



STEG 5: För att sedan få det lite mörkare i ytterkanten så tar jag en mörkbrun matt ögonskugga och lägger precis i ytterkanten av ögonlocket.



STEG 6:
Sedan ser jag till att sudda ihop alla skuggor ordentligt och sudda i kanterna.



STEG 7:
Applicera sedan samma brun bronsiga skugga under ögat, applicera eyeliner längs framraden med en liten vinge och en vit kajalpenna på inre nedre fransraden. Man kan även bättre på det ljusa under brynet och i ögonvrån med en vit ögonskugga.



STEG 8:
Applicera mascara.



KLART!






Här ser ni skuggorna som jag använde från min 120 Palett.

16:07 Tonat håret

Idag tyckte jag att det var dags för att tona håret lite. Det började se lite dassigt ut. Jag köpte den här färgen nedan som är en intensivtoning. Skönt att jag bara behövde köpa en förpackning nu när jag har kort hår. Jag färgar inte längre håret med permanent hårfärg för det sliter mer på håret.

Resultatet blev lite mörkare än det var innan, jag kan visa er en bild sen när det har torkat.


Sleek Makeup -Gratis Frakt!

Hejhej. Min kamera är stendöd idag så det blir tyvärr inga bilder, men jag ville bara informera er om att Sleek har gratis frakt idag. Jag kommer självklart att passa på att beställa eftersom att frakten annars kostar ungefär lika mycket som en palett. Ange koden FREE-DEL-EUR när ni checkar ut så slipper ni betala frakt. Jag visar er allt när jag får hem det.

Ha det bra!


13. Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

Jag målar inte mina läppar varje dag. För det mesta så har jag ganska lätt sminkning under dagarna när jag jobbar. Sen när jag går ut på kvällen eller går någonstans på eftermiddagen så kan jag ha något på läpparna om jag känner för det. Då blir det oftast något läppstift eller läppenna. Till fest så kan jag har lite starkare färger på läpparna.

1. Hur känner du dig utanmakeup?
2. Vilken är din favoritlook dagtid?

3. Vilken är din favoritlook kvällstid?

4. Vart handlar du helst dina skönhetsprodukter?

5. Vad använder du regelbundet för basprodukter – foundation, concealer, puder etc?

6. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?

7. Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

8. Vem är din favorit Youtube-guru?

9. Finns det någon färg som är typiskt du när det gäller makeup?

10. Gillar du eyeliners? Vilken typ kör du helst?

11. Vilka favoriter köper du om och om igen?

12. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.

13. Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

14. Vad har du alltid med dig i necessären?

15. Berätta om din hudvårdsrutin.

16. Hur förvarar du ditt smink?

17. Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?


Dagens Smink: Coral Crush



Idag har jag inte så speciellt smink på mig, men på läpparna har jag Max Factors Lip Tint i färgen 07 Coral Crush. Jag hade helt glömt bort hur mycket jag gillar den. Måste definitivt skaffa den i flera färger. Sitter som berget!

Depend Artliner

Jag såg på Kicks hemsida att dom har fått in nya artliners från Depend för bara 39 kr. Dom har en tunn spetsig pensel som är bra för att göra dekorationer på naglarna.



Dom finns i 3 olika färger. Silver, vit och guld. Skulle vara något att spana in om man gillar att göra mönster på naglarna. Konstigt att det inte finns någon i svart bara.

Tävling hos Sminklådan

Jag är med och tävlar hos Sminklådan för att vinna allt på bilden nedan. Klicka HÄR för att komma till tävlingen.


Formula 10.0.6 - Pores be pure Mud mask

Jag provade den här lermasken i engångsförpackning idag från Formula 10.0.6. Jag älskar inte bara det här märket för att deras förpackningar är sjukt snygga utan också för att deras ansiktsmasker är underbara. Jag har provat denna och deras oranga deep down detox.

Formula 10.0.6 100 ml 99 kr, 10 g 20 kr

Såhär står det om masken på kicks hemsida:
En mask som hjälper till att eliminera orenheter och öppnar upp tilltäppta porer. Innehåller kaolinlera som verkar avgiftande på huden, drar ut orenheter och absorberar överskottsfett. Innehåller även jordgubb, en mild fruktsyra som exfolierar, rengör och hjälper till att läka utslag.

Vad jag tyckte om den:
Jag har inte så mycket att jämföra med eftersom att jag inte har några problem med min hy, men min hy kändes väldigt ren och len efteråt. När jag först applicerade den så sved det ganska mycket men jag tror att det kan vara så ibland med vissa ansiktsmasker som innehåller fruktsyra och det gick över efter ett tag. Det kändes i alla fall riktigt bra efteråt och jag gillar den. Någongång ska jag se till att köpa mig en hel förpackning av någon av dessa masker. Just nu får man 3 betala för 2 på kicks.

Dagens Smink: Bronze Gold

Jag gjorde den här sminkningen idag och fotade för en steg för steg också, men vitbalansen var helt felinställd och färgerna gav sig inte alls bra på bilderna. Sålänge får ni se bilderna och jag lovar att en steg för steg sminkning kommer upp imorgon.




12. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.


En sak som jag gillar med borstar, är när man kan hitta bra borstar till ett riktigt bra pris. Jag vet att det finns borstar att köpa för 200-300 kr som säkert är jättebra, men när man är student och inte har så mycket pengar eller inte vill lägga ner så mycket pengar på det så är det bra att det fortfarande finns billiga bra borstar.

Det enda märket som jag har stött på som har otroligt bra och billiga borstar är Elf. Då är det främst deras studioborstar. Jag har nästan varenda en och alla är riktigt bra. Priset på dom flesta elfborstarna är 36 kr.

Mina favoriter är:


- Elf Studio Powder Brush: En platt kompakt puderborste som är riktigt bra till att applicera flytande foundation.

- Elf Studio Kabuki Face Brush: En kabukiborste som funkar jättebra till puder och mineralsmink. Den är otroligt mjuk och enkel att applicera puder med.

- Elf Mineral Blending Eye Brush: Den här lilla ögonborsten är otroligt mjuk och funkar bra till att sudda ut skuggor. När man vill sudda ut kanter ordentligt så kanske man vill ha en borste som inte är jättemjuk, men den här borsten är bra för att sudda ut kanter som redan är lite utsuddade eller att bara svepa på en ögonskugga över hela locket.

1. Hur känner du dig utanmakeup?
2. Vilken är din favoritlook dagtid?

3. Vilken är din favoritlook kvällstid?

4. Vart handlar du helst dina skönhetsprodukter?

5. Vad använder du regelbundet för basprodukter – foundation, concealer, puder etc?

6. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?

7. Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

8. Vem är din favorit Youtube-guru?

9. Finns det någon färg som är typiskt du när det gäller makeup?

10. Gillar du eyeliners? Vilken typ kör du helst?

11. Vilka favoriter köper du om och om igen?

12. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.

13. Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

14. Vad har du alltid med dig i necessären?

15. Berätta om din hudvårdsrutin.

16. Hur förvarar du ditt smink?

17. Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?


Dagens Smink: My Go-To




Det här måste vara min go-to sminkning. I alla fall liknande bruna sminkningar. Jag spelade faktiskt in en video när jag sminkade mig. Eftersom att det var så länge sen jag filmade så glömde jag bort att min kamera bara spelar in i 20 minuter i taget, så allt kom inte riktigt med på videon.

Dagens Fråga

Vad tycker ni är det jobbigaste/tråkigaste/svåraste när ni sminkar er?

Jag funderade på det här förut. Det jag tycker är tråkigast är att applicera mascara, så jag brukar alltid skjuta upp det och göra det sist när jag sminkar mig. Så dela gärna med er vad ni tycker är tråkigast eller jobbigast att göra när ni sminkar er.

Ny header!

Ny header uppe, vad tycks? Bättre eller sämre än den förra?

Update:
Jag vill inte vara sån som byter designen hela tiden men jag är inte helt nöjd med den nya helt ärligt. Jag ska försöka att ta en ny bild när jag har tillräckligt tålamod och fixa en ny. Ni får nöja er med den gamla så länge.

Ha det bra!

"Vad har du för hårfärg?"

Jag får väldigt ofta frågor om min hårfärg, vilket faktiskt gör mig lite chockad för jag tycker inte att min hårfärg är så speciell. I alla fall så tänkte jag skriva ett litet inlägg om det.

Min naturliga hårfärg är typ en mellanbrun färg och jag har färgat mitt hår i väldigt många år, kanske sen jag var 13-14 år. Väldigt mycket brunt och blont fram och tillbaka. För lite mer än ett år sen så hade jag brunt hår. Sen bestämde jag mig för att jag ville ha det lite rödare, gick till frisören och dom avfärgade och slängde i en toning eller nått. Problemet med röd färg är dock att det inte sitter i så bra, speciellt inte om man har slitet hår. Efter det fortsatte jag att tona det själv. Först använde jag hårfärger(från olika märken) med färger som mahogny, koppar osv. Men det blev väldigt mörkt då.

Det jag gör nu är att jag bara tonar håret lite då och då när jag vill ha lite mer glans och en jämnare färg, för jag får ju utväxt. Jag brukar testa olika färger men för att  mitt hår inte ska bli så mörkt så brukar jag köpa Loreal creme casting gloss i ljus kopparblond eller Hype by mood i Copper blond. Då får mitt hår en lätt kopparnyans utan att bli mörkare. Ibland när jag vill ha det lite mer rött så brukar jag ha i Revlon nutri color creme i färgen koppar.


Attitude Stockholm

Den 26-27 november är det dags för Attitude Stockholm i Kistamässan. Nordens största mässa inom skönhet, mode och livsstil. Någon mer som tänkt gå? Jag kommer definitivt befinna mig där.


Fullt upp

Jag har verkligen haft fullt upp dom senaste dagarna med jobb och allt därimellan. Jag kommer även ha fullt upp idag, men imorgon kommer det definitivt upp inlägg. Bara så att ni vet varför det är så tomt här just nu.

Stila In the Light palette

Titta vilken underbar palett jag hittade på BeautyBay. Det är Stila In The Light Palette och kostar ca 264 kr på beautybay. Det är 10 ögonskuggor blandat matta och skimmriga. Denna hemsidan är en Engelsk hemsida och fraktkostnaden ligger på ca 36 kr för ett föremål, om jag har fattat det rätt. Sen kostar det 50 pence för varje till föremål man beställer.

11. Vilka favoriter köper du om och om igen?

Jag har faktiskt inga favoriter som jag har köpt igen, men det är nog pågrund av att inga av mina favoriter har tagit slut än. Här har jag i alla fall tre produkter som jag kommer att köpa igen när dom tar slut.

1. Maybelline dream satin liquid foundation. Det här är den bästa budget foundation som jag har testat. Den ger ett så fint resultat på huden. Riktigt flawless. Det enda dåliga är att deras ljusaste nyans är liite för mörkt för mig. Nu har min foundation i och för sig tagit slut, men eftersom att jag bestämde mig för att beställa från tikei så kommer jag inte att köpa den här just nu. Jag kommer att gå tillbaka till den när jag behöver en ny foundation.

2. IsaDora Eyebrow lift & define. Det här är även den bästa ögonbrynspennan jag har provat. Man får en bra penna att fylla i brynen med och en highlighterpenna att lägga under ögonbrynen. Jag har bara en liten stump kvar av denna och ska köpa en ny så snart som möjligt.

3. IsaDora Eyeshadow palette, 50 Matte chocolates. Jag vet inte hur många gånger jag har nämnt den här paletten, men det är en riktigt bra baspalett att ha. 5 matta bruna skuggor i olika nyanser. Riktigt bra skuggor att ha. Skuggan i mitten är den jag har använt mest, den är perfekt för contouring. Dock önskar jag att den ljusaste var lite ljusaste, för på mig är den för mörk för att använda som highlighter.



1. Hur känner du dig utanmakeup?

2.
Vilken är din favoritlook dagtid?

3. Vilken är din favoritlook kvällstid?

4. Vart handlar du helst dina skönhetsprodukter?

5. Vad använder du regelbundet för basprodukter – foundation, concealer, puder etc?

6. Brukar du använda ögonskuggsprimer? Isåfall, vilken är din favorit?

7. Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

8. Vem är din favorit Youtube-guru?

9. Finns det någon färg som är typiskt du när det gäller makeup?

10. Gillar du eyeliners? Vilken typ kör du helst?

11. Vilka favoriter köper du om och om igen?

12. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.

13. Hur målar du läpparna, skiljer du på vardag och fest?

14. Vad har du alltid med dig i necessären?

15. Berätta om din hudvårdsrutin.

16. Hur förvarar du ditt smink?

17. Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?


Tikeiprover

Idag kom mina tikeiprover. Jag har kollat och testat för att försöka komma fram till vilken färg jag ska ha. Jag tror att jag ska beställa Warm 1 och sen rouget Youth var en riktigt fin färg så det kommer med också. Jag skulle vilja beställa ett kit med foundation, rouge och borste men det fanns inget liknande kit, så det får bli bara rouge och foundation.

Jag ska prova med Tikei's foundation ett tag och ger er sedan en recension på det.

Ha det bra!

Dagens Naglar: Klassiskt Fransk Manikyr

Dagens naglar är en klassisk fransk manikyr. De senaste 2 veckorna så har jag gått utan nagellack eller med rosa naglar. Jag har tagit en liten paus från nagellacken kan man säga. Det rosa nagellacket jag använde för det här är China glaze 202 Innocence. För det vita så använde jag Kicks make up nagellack Swiss winter som är ett matt vitt nagellack.

Skönt att köra på något lite enklare ibland.



Allt om Borstar

Eftersom att jag fick en förfrågan om att skriva ett inlägg om borstar så kommer det här. Det kan vara lite svårt att veta vad för borstar man behöver för att sminka sig. De borstarna som jag kommer att visa nu kommer alla från Elf och det är bara för att dom har ett bra urval av borstar till ett billigt. De hade också bra produktbilder.

 

Man kan även hitta borstar på Kicks, de borstarna kostar runt 100-lappen, men det är bra borstar. Vill man lägga ner lite mer pengar på bra borstar som håller så kan man kika in på Make up store också.

Här kommer lite borstar som kan vara bra att ha.

Ansiktsborstar

En stor puderborste. Detta är elf complexion brush. En stor puderborste använder man för att applicera puder men kan även användas till att applicera bronzer.

 

En rougeborste. Elf blush brush. En rougeborste liknar en puderborste fast är lite mindre. Den används för att applicera rouge på kinderna men kan även användas till att applicera bronzer lite mer precist, till exempel på kindbenen, då det är enklare att bara komma åt ett speciellt område med en mindre borste.

 

& Nummer fyra är en foundationpensel. Det är faktiskt väldigt stor skillnad på att applicera foundation med pensel jämfört med fingrarna, man får ett mycket bättre resultat. Elf angled foundation brush. Nummer 3 är faktiskt en puderborste med platt topp och ganska så tät. Elf powder brush. Den här borsten är också utmärkt till att applicera foundation med. Man duttar på den och jämnar ut med cirkelrörelser. Inget måste om man har en foundationpensel men bara ett tips på en bra borste.

 

Ögonskuggsborstar


När det kommer till ögonskuggsborstar så behöver man egentligen bara 2 borstar. En platt hårdare borste för att packa på ögonskugga på ögonlocken och en mjukare borste för att sudda ut och jämna till skuggorna.

 

En stor platt ögonskuggsborste som är utmärkt för att bara applicera ögonskuggan på locket. Elf Eyeshadow "C" Brush.

 

En mindre ögonskuggsborste kan bara bra om man bara vill ha lite ögonskugga på ett speciellt ställe eller om man vill applicera ögonskugga på nedre fransraden. Elf Small precision brush.

 

En snedskuren borste är bra ifall man ska fylla i ögonbrynen med skugga eller om man ska lägga ögonskugga längs fransraden eller så kan den användas för att applicera eyeliner. Elf Small angled brush.

 

En mjuk borste som kan användas för att sudda ut skarpa kanter eller sudda ihop färger. Elf blending eye brush. Den här borsten är från deras vanliga serie och är därför silvrig. Alla andra borstar kommer från Studio serien.

 

Alla studioborstar kostar ca 36 kronor och jag har testat dem flesta och är nöjd med alla. Borstarna från den vanliga serien kostar ca 16 kr och de är inte alls lika bra. Den enda som jag tycker är bra är deras blending eye brush. Annars har de också deras bambooborstar från mineralserien som också är riktigt bra men som kostar ca 56 kr.

 

Det blev ett ganska långt inlägg men hoppas ni gillar det! Det är bara att fråga om ni har några funderingar. Både i kommentarsfältet och på blogresponse i rutan till höger. Ha det bra.


Tikei Mineralsmink



Jag har äntligen beställt lite mineralsmink. Jag har gått och velat prova detta ett bra tag nu. Det finns så många som älskar mineralsmink och jag vill se om det verkligen är så bra som alla säger. Jag bestämde mig för att beställa från tikei för att deras produkter är billiga och jag har hört många som säger att dom är bra, och vem vill inte ha en bra foundation för en billig slant?

Dom har flera olika färger och nyanser därför beställde jag 4 olika prover av foundation och ett prov på ett rouge. Proverna kostar 10 kr/st. Jag vet att jag antagligen har en neutral eller varm ton och absolut inte rosa hudton. Jag beställde N0, N1, W0 och W1. Så får vi helt enkelt se vad jag tycker om det.


Nivea Anti-Shadow Eye Cream



När man applicerar ansiktskräm så ska man undvika området runt ögonen för att en vanlig ansiktskräm är för fet för huden runt ögonen. Hela området runt mina ögon blev mycket bättre när jag för ett tag sen slutade ha ansiktskräm runt ögonen.

Sedan kom jag på att jag inte har någonting som återfuktar området runt ögonen och köpte Nivea Aqua Sensation Anti-shadow Eye Cream. Kostar ca 95-99 kr. Det är meningen att den ska ljusa upp området under ögonen, om det funkar är jag lite skeptiskt till. Vi får helt enkelt se.

Ha det bra!

Dagens Naglar: Mod Mauve med Zebramönster



Dagens naglar ser ut som följande. Nagellacket Mod Mauve från Elf och sen gjorde jag lite zebramönster på ringfingret. Jag gillar det.


Purple Gold Smokey Eye




Det här är dagens sminkning som jag ska visa er hur man gör. En snyggt lila och guldig sotat öga. Lila och guld är så himla snyggt tillsammans.



Jag använde 3 paletter till den här sminkningen(klicka på bilderna för att förstora dom). Jag använde Sleek Oh so special och acid palett och min Nelly 40 Earth palett.



1. Börja med att ta en lila skugga och applicera den i ögongloben och en bit uppåt.



2.
Ta en mjukare borste och sudda ut kanterna på den lila skuggan.



3. Applicera en svart ögonskugga i ytterkanten av ögonlocket och globlinjen.



4. Sudda ut den svarta skuggan.



5.
Applicera en guldig ögonskugga över hela locket.



6.
Applicera den lila skuggan på den nedre fransraden och svarta skuggan i ytterkanten av nedre fransraden. Applicera även en ljus skugga som highlighter under ögonbrynet och i ögonvrån.



7.
Applicera svart eyeliner på övre fransraden och nedre fransraden. Applicera även mascara. Klart!

Dagens Smink: Warm Brown



Dagens smink består av varma bruna färger och faktiskt en fin beige skimmrig skugga på ögonlocket. Till det har jag ljusrosa kinder och min favoritläpprodukt just nu på läpparna, Elfs lip stain i Lucky lady.

Hoppas ni gillar det! Ha det bra.


The Colors of The Leafs




Här har ni en bild på en sminkning som jag gjorde idag. Jag skulle filmat den men mitt tålamod tog slut någonstans mitt i smeten. Det där med videofilma är inte riktigt min grej. Speciellt inte med en systemkamera som inte har en autofokus på videofunktionen. Jag får fortsätta med att ta steg för steg bilder.



Jag älskar oranga sminkningar nu på hösten, påminner mycket om när löven ändrar färg. Det får även blåa ögon att stå ut ännu mer.

Vad är skillnaden mellan en nagelolja och stärkande lack?


Jag har visat er min avokadoolja och ville bara berätta vad skillnaden gör på dina naglar.

Det finns stärkande lack som lovar att dina torra, tunna, flisiga naglar ska bli starkare. Ett stärkande lack funkar om du har svaga naglar. Ett stärkande lack lägger sig över nageln och kommer att göra den hårdare.

En olja är bättre om du har torra och flisiga naglar. Oljan tränger in i naglarna och ger naglarna näring. Den tränger in på djupet.

Vill du bara ha starkare naglar så skaffa ett stärkande lack men en olja kommer att göra naglarna friska från insidan.

Vad vill ni se idag?

Jag försöker verkligen utnyttja all ledig tid jag får åt bloggen just nu. Det är så många som kommenterar riktigt fina saker och det uppmuntrar mig att göra fler inlägg. Det är väldigt mycket pågång just nu i mitt liv men jag gör mitt bästa för att komma med nya och roliga inlägg till bloggen.

I alla fall det jag ville komma till. När jag ändå har eftermiddagen hyffsat ledig från massa ståhej så tänkte jag slänga upp en steg för steg sminkning. Därför har ni nu en chans att kommentera med vad för sminkning ni vill se?

Uppdatering: Depend Avocadoolja

Jag vill ge er en liten uppdatering vad det gäller Avocadooljan från Depend som jag köpte förra veckan. Jag har använt den nästan varje dag nu och jag ser redan en stor förbättring. Jag har naglar som skivar sig ständigt och har provat flera produkter som ska hjälpa mot det, men det här är första gången som någonting verkligen har hjälpt. Mina naglar har inte skivat sig någonting!

När jag stod och försökte välja vad jag skulle köpa för nått så sa en tjej som jobbade i kicks att det bästa för skivade naglar är en olja. Den kostar 130 kr vilket kan ses som ganska mycket, men den hjälper verkligen. Så om ni har naglar som alltid skivar sig, är tunna och går av så rekommenderar jag er att prova den här.

The Colors of The Forest



Här har ni en sminkning som jag gjorde idag. Jag ville använda mig av naturnära färger därav det gröna och bruna och en liten hint av gult. Hoppas ni gillar det och haft en bra helg!



Jag använde mig av min Nelly palett 40 Earth palette och nedan ser ni vilka färger jag har använt mig av.

'

Till resten av ansiktet har jag använt:

- Max factor Experience weightless foundation, ivory
- Lumene Natural code mineral powder
- Elf blush and bronzer compact
- Elf lip stain, lucky lady

RSS 2.0