Uppdatering från San francisco

Hejhej. Hoppas att ni alla har haft en bra jul. Jag har det bra i San francisco och vi har hunnit se en massa saker men också har jag shoppat en hel del. Jag har hittat en del smink men också kläder. Har köpt både drugstore smink på walgreens och lite smink på sephora. Ni kommer självklart att få se allting när jag kommer hem.

Ni som har varit i Usa eller som vet något smink som jag borde kolla på eller köpa så får ni gärna komma med tips.

Gott nytt år på er!

Borta i 2 veckor framåt

Om några timmar åker jag iväg till USA i 2 veckor framåt. Så det lär inte komma upp några inlägg på ett tag, men massa inlägg när jag kommer tillbaka.

God jul och gott nytt år på er!

Dagens Naglar: Enkel Fransk Manikyr



Mina naglar har verkligen växt till sig och är riktigt långa(för att vara mina naglar). Som jag har nämnt flera gånger i bloggen så har jag haft dåliga och korta naglar i princip hela livet och jag har aldrig kunnat ha en snygg fransk manikyr. Nu kan jag äntligen det tack vare min nagelolja som har räddat mina naglar. Det blir det Product of the Year för mig.

På mina naglar idag har jag alltså China Glaze 202 Innocence och på topparna har jag Kicks nagellack Swiss Winter.

Nyårssotning

Jag har inte riktigt hunnit spela in någon video och sen har jag inte haft så mycket att skriva om. Om knappt 2 dagar åker jag till USA i två veckor för att fira jul och nyår tillsammans med min familj och min syster som jobbar i usa just nu.

I alla fall så gjorde jag en liten provsminkning lite snabbt idag. Det är som en sotning då jag har suddat in mörkbrun skugga längs fransraden och uppåt, sen gjort samma sak med en svart skugga. Enkelt och snyggt till nyår tillexempel.


Recension: Veet Vaxremsor


Jag testade att vaxa benen med veets vaxremsor förra veckan för första gången på väldigt länge. Jag har lite blandande känslor när det kommer till dessa. Grejen är den att håret på benen växer inte i samma takt eller samtidigt så lite av håret kan kännas långt medan det också finns kortare hårstrån. Vaxar man då benen med hår som är 2 mm som det står på förpackningen så får man inte bort allt, det kommer fortfarande vara lite hår kvar och då blir fort arga och tycker att vaxet inte fungerar. Det bästa är då att vänta kanske 2-3 veckor innan man vaxar och gör man rätt så borde allt försvinna. Och även om lite hår blir kvar på benen så kan man bara dra över rakhyveln lite snabbt och benen kommer att vara superlena. Även om man inte gör det så tycker jag att benen blir ganska lena.

En annan dålig sak är att man får 20 st remsor och för mig så räckte inte det till båda smalbenen och därför blir det då lite dyrt om man ska köpa 2 förpackningar till båda smalbenen. Vill man sedan vaxa låren också så blir det ännu dyrare. Det som är bra är att det är enkelt och går ganska snabbt att göra. Vad det gäller smärtan så är det klart att det gör ont. Första gången man gör det eller första remsan man drar kommer att göra ont, men efter ett tag så vänjer man sig och det går bra. Dessutom gör det bara ont i 1 sekund sen går det över.

Jag tycker att dom här är bra för benen håller sig lena, men som sagt så är det ganska dyrt om man vill vaxa hela benen.

Veet vaxremsor kostar ca 90 kr

Elf Golden Godess



Elf's nagellack i färgen Golden Goddess är en fin guldig färg. Dessvärre så måste man måla ganska många lager för att få ett heltäckande resultat. Jag hade på mig det HÄR nagellacket från max factor för ett par dagar sen och då målade jag helt enkelt bara över Golden Godess över det. Supersnyggt! Passar bra nu till juletider.

Fråga: Hur jag tvättar mina borstar?



Jag tvättar mina borstar med Schampo och sen tvättar jag concealerborstar och foundationborstar med diskmedel. Det är vad jag tycker fungerar bäst för mig. Det finns många olika tekniker på hur man kan tvätta dom. Det bästa är om du söker på Youtube efter "How to clean your makeup brushes" till exempel, det finns otroligt många videor där folk visar hur man tvättar borstar så ett tips är att kolla in det.

Sigma The Cities Brush Set


Detta väntar på mig när jag kommer till USA. Jag hade tänkt vänta med att visa er tills jag har fått dom men strunt samma. Jag har velat skaffa några bra borstar länge nu men jag vill samtidigt inte spendera jättemycket på det. Jag har kollat runt en hel del på Sigmas hemsida men haft ganska svårt att bestämma mig. Det bästa har jag märkt är att köpa ett set med borstar, det tjänar jag på istället för att beställa enskilda.

Det här är ett resekit som heter The Cities - Paris. Jag ville ha det svarta men det är slutsålt. Jag har inte beställt än och grubblar fortfarande lite ifall jag ska beställa det här setet med 7 borstar för 59 dollar eller setet med 12 borstar för 89 dollar, men jag tror nog att det blir det här. Det är ett resekit så borstarna är lite mindre men efter alla recensioner jag har läst så är dom inte mini utan dom funkar bra.

Sigma fraktar över hela världen så dom går att beställa till Sverige, men eftersom att jag ändå ska till USA så ska jag skicka dom till min syster där. Ska bli jätteroligt att prova deras borstar!

Inte långt kvar nu

1 vecka kvar nu tills jag åker till USA och jag har inte ens börjat tänka på att jag ska åka. Jag har ett par saker som jag måste hinna med och kommer därför kanske inte uppdatera så flitigt, men jag ska spela in någon video imorgon hade jag tänkt(har bara inte kommit på vad än, någonting passande till jul eller nyår kanske) Annars måste jag komma på vad jag ska packa med mig, så lite som möjligt eftersom att jag vill shoppa en hel del, måste även växla lite mer pengar och hinna umgås lite med min pojkvän. När jag kommer tillbaka dock så kommer det nog att komma upp en hel del bilder.

Förhoppningsvis kommer någon video upp imorgon! Ha det bra.

Lip Contour och Lip Tint

Hej. Jag tänkte visa er några nya läpprodukter som jag fick hem idag från kicks.





Den första är IsaDora Pump n' Plump Lip Contour i färgen 72 Cherry. Den här är som en tjockare version av en läppenna och konsistensen är som en blandning mellan en läppenna och ett läppstift. Den är i en röd fin stark färg som sitter ganska bra och glider på mjukt.





Sen beställde jag också Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint i färgen 03 Pink Princess. Jag har redan en av dessa pennor och älskar den och har velat skaffa fler färger väldigt länge. Det är som en tuschpenna som man målar på på läpparna. Jag brukar applicera 2-3 lager och då sitter det verkligen på läpparna. Den här färgen är en rosa berry nyans.




Sist så har jag en till lip tint i färgen 09 Passion Red. Det här är helt klart en stark klarröd färg.

Holiday Make up: Christmas Tree Green

 

Här har ni en video där jag visar en julsminkning. Jag kommer förmodligen lägga upp fler videor med olika sminkningar. Har fått förslag på sminkningar och några egna idéer.

 

Jag hoppas att ni gillar det! Ni får gärna kommentera vad ni tycker om videor och om ni har några förslag på sminkningar som ni vill se.

 

Jag ska försöka att hinna göra några nyårssminkningar också innan jag åker.


Julsminkning: Santa Red



En lite enklare julsminkning har ni här. Jag har använt mig av en palett från IsaDora som jag köpte i vintras på rean. Den finns dock inte att köpa nu eftersom att det är en outlet collection. Jag har bara använt den röda skuggan i den här paletten. En fin cranberryfärg som var anledningen till att jag köpte paletten.

Ha det bra!



Save My Day 50 % på Kicks

Håller på att ladda upp en video nu och jag ska nog ta och spela in en till. Ville bara tipsa er om detta bra erbjudande från Savemyday.com. Du kan handla ett presentkort på kicks för 150 kr som är värt 300 kr. Om du har planerat att köpa någonting så tjänar du verkligen på det. Du handlar dock på kicks webshop. klicka HÄR för att komma till erbjudandet. Jag själv "råkade" beställa 3 läpprodukter. Jag borde få dom på måndag, visar er då!

Dagens Smink: Gold and Brown

 

Så här ser dagens smink ut. En av mina favoritsminkningar är med guldiga och väldigt varma bruna färger. Det framhäver blåa ögon fint också. Jag har redigerat min video och kommer att lägga upp den imorgon. Har planer på att spela in fler videor om ni gillar den jag lägger upp imorgon.

 

Jag har använt mig av Nellys Earth Palette, Sleek Au Naturel Palette och en jättegammal guldig ögonskugga från Loreal. På Kinderna har jag Elfs Studio Blush i färgen Tickled Pink. På läpparna Elfs Lip Stain i färgen Lucky Lady.

 

Ha det bra!

 



IsaDora Eye Brown Pencil & Inliner Kajal

Jag köpte 2 nya pennor förra veckan. Båda är från IsaDora, inte så förvånande. Den ena är en ögonbrynspenna i färgen 22 Light Brown. Den andra är deras Inliner Kajal som är en stor favorit hos mig i färgen 52 Indian Dark Brown.


Julsminkning: Christmas Tree

 

Jag har precis spelat in en video på den här julsminkningen. Jag har ett par idéer på ett par julsminkningar och det här är den första av dom. Grönt på ögonlocket med lite brunt och sen ett par röda läppar. Jag ska bara försöka lära mig hur jag ska göra med filmerna.

Hoppas ni gillar det!

 


IsaDora Eye Shadow Trio - 83 Havana Browns



IsaDora Eye shadow Trio i färgen 83 Havana browns. Paletten har 3 stycken skimriga bruna ögonskuggor. Man kan lätt göra en enkel sminkning genom att bara använda dessa ögonskuggor. Det är en bra palett om man gillar bruna och neutrala skuggor. Dessutom har Isadora alltid bra kvalité på deras ögonskuggor. Kostar just nu 99 kr på kicks.

Ni ser dom 3 skuggorna swatchade på min hand nedan, utan någon primer. Alla går i en fin guldbrun nyans. Jag gillar dom väldigt mycket.


Smartson Testpilot

Jag såg via Facebook att det finns en hemsida som heter Smartson Testpilot och nu kan man få bli testpilot för Brauns Silk-épil 7 Dual Epilator. Jag vet att det är ganska så dyrt med en epilator och det kan hända att man köper en och sen använder den en gång och inget mer för att det gör för ont. Jag har själv aldrig provat men skulle vilja göra det. Även fast jag är ganska feg när det kommer till smärta.

Det här ska i alla fall vara en ganska bra epilator som man kan ha i duschen också. Plus att den har en rakhyvel inbyggd. Coolt.

Man kan i alla fall ansöka om att bli testpilot och få testa den här på deras hemsida HÄR.

Här kan ni se en liten video som beskriver Silk-épil 7 Dual Epilator.


Dagens Naglar: 02 Bronze

 

Idag får detta underbara nagellack pryda mina naglar. Det är från Max factor i färgen 02 Bronze. Det är en underbar guldig, bronzig färg med lite diskret glitter i. För att det ska bli helt täckande på mina naglar så har jag haft på 3 lager av detta, men 2 räcker gott och väl.

 


USA Shopping

Nu är det snart 2 veckor kvar tills jag åker till USA. Jag är väldigt spänd och exalterad samtidigt som det alltid är jobbigt att vara borta en längre tid, speciellt under julen och nyår.

Jag har inte alls planerat vad jag ska shoppa där men det lär bli en hel del billiga kläder och smink. Ska definitivt spana igenom deras billiga "drugstore" smink som är mycket billigare än här i Sverige. Några märken som jag kommer spana in är rimmel, revlon, urban decay, nyx, nars osv. Har ni några tips på era favoriter som man kan hitta i usa så får ni jättegärna kommentera.

Ny design på g

Jag är pågång att fixa en ny design till bloggen. En som är lite ljusare och fräschare och lite bredare. Jag kan göra bloggdesigner men jag är helt enkelt för lat för att göra en helt själv. Därför har jag en gratismall som grund och så ska jag bara fixa lite småsaker som headern och sånt. Ni kan räkna med att den nya designen kommer upp i början av nästa vecka. Jag måste ta lite nya bilder och det ska jag göra så fort jag har köpt ett minneskort.

Annars kan jag inte göra så mycket på bloggen utan kamera just nu. Mer bilder och kanske videor kommer nästa vecka!

Trevlig helg på er!


Ny kamera - Sony NEX-5N

 

Nu har jag en ny kamera! Jag visste inte om jag skulle köpa den, men det är öppet köp fram tills jul så jag kan prova och se vad jag tycker sen lämna tillbaka om jag inte är nöjd. Jag har i nuläget en Nikon d90 med ett ganska stort objektiv till. Det är en stor och tymplig kamera som väger mycket om man ska ta med på resor osv. Därför ville jag nedgradera mig till en lite mindre kamera. Det blev ingen mindre än Sony nex-5n som jag har hört massa bra om. Därför ska jag nog också sälja min andra kamera.

 

Jag glömde dock att köpa ett minneskort så jag kan inte spara några bilder eller prova på filmfunktionen. Jag ska köpa ett minneskort i helgen så får jag testa hur den funkar att filma med också. Jag har hunnit prova den lite och gillar den mycket.

 

Jag köpte lite saker på Kicks men det kan jag inte ta kort på för jag har ju ingen kamera, men det kommer upp så fort jag kan. Ha det bra!


11.42 - Till stan



Nu ska jag ut och kolla lite på kicks och köpa lite saker som jag behöver. Sedan ska jag också kolla på en kamera. Min kamera är utlånad till min pappa som är borta i en vecka till, så det är lite tomt utan den. Så ni får se dagens smink med ett foto från webbkameran. Lite eyeliner tillsammans med röda läppar.

Ha en bra torsdag!

RSS 2.0