Ögonskugga 1011. Ögonlocket. Den här delen av ögonlocket syns oftast inte så mycket när ögat är öppet. För att ögat ska få en förstorande effekt så är det oftast bäst att lägga en ljusare skugga eller med mycket färg.

2. Globlinjen. Det lilla vecket som skapas när ögat är öppet. För att snyggt få mer djup i ögat så läggs helst en mörkare nyans här. Det man ska tänka på är att sudda ut det noggrannt så att det inte blir någon skarp linje, utan istället en snygg övertoning.

3. Brynbenet och ögonvrån. Här appliceras gärna en ljusare highlightskugga, oftast samma på både brynben och ögonvrå.

4. Yttre V. Här kan man lägga samma skugga som i globlinjen. Antingen lägger man bara en skugga i globlinjen eller bara i yttre V:t eller både och.

5. Undre fransraden. Snyggast är att applicera samma skugga som man använt på ögat. Antingen den mörkare skuggan eller den ljusare, eller både och. Den ljusare över hela undre fransraden och den mörkare precis längst ut.

Ögonskuggor

Ett tips är att köpa en ögonskuggsduo, trio eller med fyra skuggor. Då har du oftast en ljusare skugga en mellan och en mörk. På så sätt har du en till ögonlocket, en highlighter och en till globlinjen. Isadora har oftast bra skuggor med flera olika nyanser i, spana in dom.

Ögonbryn

Till ögonbrynen behövs bara en skugga och en snedskuren borste. Eller en vanlig ögonbrynspenna. Med skuggan är det viktigt att man har en flytande bas för då fäster dom bättre, pennor fäster oftast bättre på en puderbas.
Liknande Make up stores trioskuggor finns viva la diva för 75 kr.

Andra verktyg

En platt ögonskuggsborste för att packa på ögonskugga på locket och en fluffigare mjukare borste för att sudda och tona skuggorna.


Sist men inte minst en ögonskuggsprimer. Om du vill att dina ögonskuggor ska fästa bra, ge mer färg och intensitet och hålla längre så är en primer någonting man borde satsa på. Man märker verkligen skillnad när man väl provar.
Lumenes primer kostar 110 kr och är en av dom billigaste primerna som finns just nu. Den funkar jättebra.

Kommentarer
Postat av: felicia

fint du sminkar dina ögon!

jag är med i sångtävling, en stor dröm de skulle betyda världen för mig om du kunde ta dig några sekunder trycka på denna länken och sen trycka på RÖSTA

http://melodifestivalen2011.santamaria.se/?id=368

skulle bli så sjukt glad om du kanske kunde hjälpa mig lite på traven och skrammla ihop lite röster till mig.

PUSS!

2011-02-16 @ 20:56:24
URL: http://feliciajaking.blogg.se/
Postat av: Sofia

jamen visst, den finns på lindex för ynka 49 kronor, om jag inte minns helt fel! :)Så himla bra att du kommenterade så att jag hittade din blogg, sminkbloggar är mina favoriter och du är väldigt tydlig och informativ när du skriver. Är själv sminkfantast precis som du verkar vara, så det var ganska awesome! :) Återkommer! :)

2011-02-16 @ 20:57:18
URL: http://www.implodanter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0