Allt om Borstar

Eftersom att jag fick en förfrågan om att skriva ett inlägg om borstar så kommer det här. Det kan vara lite svårt att veta vad för borstar man behöver för att sminka sig. De borstarna som jag kommer att visa nu kommer alla från Elf och det är bara för att dom har ett bra urval av borstar till ett billigt. De hade också bra produktbilder.

 

Man kan även hitta borstar på Kicks, de borstarna kostar runt 100-lappen, men det är bra borstar. Vill man lägga ner lite mer pengar på bra borstar som håller så kan man kika in på Make up store också.

Här kommer lite borstar som kan vara bra att ha.

Ansiktsborstar

En stor puderborste. Detta är elf complexion brush. En stor puderborste använder man för att applicera puder men kan även användas till att applicera bronzer.

 

En rougeborste. Elf blush brush. En rougeborste liknar en puderborste fast är lite mindre. Den används för att applicera rouge på kinderna men kan även användas till att applicera bronzer lite mer precist, till exempel på kindbenen, då det är enklare att bara komma åt ett speciellt område med en mindre borste.

 

& Nummer fyra är en foundationpensel. Det är faktiskt väldigt stor skillnad på att applicera foundation med pensel jämfört med fingrarna, man får ett mycket bättre resultat. Elf angled foundation brush. Nummer 3 är faktiskt en puderborste med platt topp och ganska så tät. Elf powder brush. Den här borsten är också utmärkt till att applicera foundation med. Man duttar på den och jämnar ut med cirkelrörelser. Inget måste om man har en foundationpensel men bara ett tips på en bra borste.

 

Ögonskuggsborstar


När det kommer till ögonskuggsborstar så behöver man egentligen bara 2 borstar. En platt hårdare borste för att packa på ögonskugga på ögonlocken och en mjukare borste för att sudda ut och jämna till skuggorna.

 

En stor platt ögonskuggsborste som är utmärkt för att bara applicera ögonskuggan på locket. Elf Eyeshadow "C" Brush.

 

En mindre ögonskuggsborste kan bara bra om man bara vill ha lite ögonskugga på ett speciellt ställe eller om man vill applicera ögonskugga på nedre fransraden. Elf Small precision brush.

 

En snedskuren borste är bra ifall man ska fylla i ögonbrynen med skugga eller om man ska lägga ögonskugga längs fransraden eller så kan den användas för att applicera eyeliner. Elf Small angled brush.

 

En mjuk borste som kan användas för att sudda ut skarpa kanter eller sudda ihop färger. Elf blending eye brush. Den här borsten är från deras vanliga serie och är därför silvrig. Alla andra borstar kommer från Studio serien.

 

Alla studioborstar kostar ca 36 kronor och jag har testat dem flesta och är nöjd med alla. Borstarna från den vanliga serien kostar ca 16 kr och de är inte alls lika bra. Den enda som jag tycker är bra är deras blending eye brush. Annars har de också deras bambooborstar från mineralserien som också är riktigt bra men som kostar ca 56 kr.

 

Det blev ett ganska långt inlägg men hoppas ni gillar det! Det är bara att fråga om ni har några funderingar. Både i kommentarsfältet och på blogresponse i rutan till höger. Ha det bra.


Kommentarer
Postat av: Victoria

tack! superbra inlägg!

2011-10-07 @ 17:55:53
URL: http://findingvictoria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0